Home | Αρχική | Protect Aoos MTB Ultra 2016

Protect Aoos MTB Ultra 2016

Ένας από τους πιο όμορφους αγώνες σε μια από τις ωραιότερες περιοχές!

Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας «Protect Aoos» ΜΤΒ Ultra μαζί με τους «μικρότερους» Race 30km και RaceRelay (σκυτάλη 100+km), επιστρέφουν για τέταρτη συνεχή χρόνια, στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Βωβούσα, την Κυριακή 28/08/2016.

 

Η Βωβούσα αρχίζει και μπαίνει στους ρυθμούς του αγώνα της τελευταίας Κυριακής του Αυγούστου ξεκινώντας τις προετοιμασίες των αγώνων.
Οι εγγραφές  (http://goo.gl/dShI3l) για τους αγώνες «Protect Aoos» MTB Ultra, Race & Race-Relay άνοιξαν και θα παραμείνουν ανοιχτές, αυστηρά, μέχρι και την Κυριακή 21 Αυγούστου (κόστος συμμετοχής Ultra 15€, Race 10€ & Race-Relay 20€ το ζευγάρι). Μπορείτε να βρείτε τις χαράξεις των διαδρομών Ultra και Race-Relay εδώ http://goo.gl/ncHsfN   και την Race διαδρομή των 30 km εδώ http://goo.gl/RYu2aN

 

21057692376_ea28e5801f_b-2

«Protect Aoos» MTB Ultra 

Σε ότι αφορά την Ultra διαδρομή, φέτος θα είναι κατά τι μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων (100+km) διατηρώντας όμως τα υψομετρικά της στα ίδια επίπεδα (στα περίπου 3.400μ), περνώντας σε τρία σημεία τα 1.600 μέτρα υψόμετρο (1.642μ, 1.602μ & 1.644μ) και με 40% λιγότερη ασφάλτινη διαδρομή από τις προηγούμενες χρονιές (από τα 14,0km στα 8,5km περίπου), πράγμα που την καθιστά εξίσου απαιτητική και πιο «σφιχτή». Μαζί αλλάζει και η χάραξη της διαδρομής. Φέτος βάζει ρώτα προς τα βόρεια-βορειοδυτικά της Βωβούσας περνώντας μέσα από την Λάιστα αλλά και δίπλα από το Περιβόλι Γρεβενών, διατηρώντας όμως και αρκετά κομμάτια διαδρομής των προηγούμενων ετών όπως το γρήγορο τεχνικό κομμάτι πριν την κατάβαση στο καλντερίμι της Βωβούσας, το πέρασμα από το κομμένο-κατεστραμμένο ρέμα Μόρφας και άλλα πολλά.

 

16467608598_d8aecdf0e7_k-2

«Protect Aoos» MTB Ultra Race-Relay

Το 2016 πίσω από την γραμμή της εκκίνησης του «Protect Aoos» MTB Ultra θα βρεθούνε και ζευγάρια. Τα ζεύγη θα αγωνιστούν στην διαδρομή του Ultra αγώνα, η οποία θα χωριστεί σε δύο τμήματα και θα έχει μορφή σκυτάλης.

Το πρώτο τμήμα που περιλαμβάνει το κομμάτι από την εκκίνηση στην Βωβούσα, την ανάβαση στον αυχένα της Τίζας όπου θα βρίσκεται και ο 1ος σταθμός του αγώνα, το πέρασμα στα 1640 μέτρα και την επιστροφή προς την Βωβούσα μέσα από το Τεχνικό Κομμάτι που ξεκινά από την θέση Ciatra di Vintu και ολοκληρώνεται με το κατέβασμα του καλντεριμιού που ενώνει τον “Πάνω Μαχαλά” με την πλατεία του χωριού. Συμπληρώνοντας τα 24 και περίπου χιλιόμετρα (με 915μ θετική υψομετρική) της διαδρομής την σκυτάλη παίρνει ο/η δεύτερος του ζευγαριού.

Στο σημείο της εκκίνησης στην Βωβούσα θα γίνει η αλλαγή της σκυτάλης μεταξύ του πρώτου/ης και του δεύτερου/ης ποδηλάτη/ιας.

Το δεύτερο τμήμα θα περιλαμβάνει το υπόλοιπο της Ultra διαδρομής από την Βωβούσα, στον Αυχένα της Μόρφας, το πέρασμα από την Λάιστα και το επίπονο ανηφορικό κομμάτι που ακολουθεί και την επιστροφή στην Βωβούσα, αφού βέβαια προηγηθεί η διάσχιση του ποταμού Αώου ένα χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό. Μια διαδρομή περίπου 77km (με 2570μ θετική υψομετρική) που ολοκληρώνει την χάραξη των 100+ χιλιομέτρων του «Protect Aoos» MTB Ultra 2016.

00_gefyra

 

«Protect Aoos» MTB Race 2016

Παράλληλα, την ώρα διεξαγωγής του αγώνα των 120km, διεξάγεται ο  αγώνας των 30km, που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αφορμή για  γνωριμία με την φύση και το ποδήλατο για όλους τους συμμετέχοντες ποδηλάτες αλλά και χομπίστες. Μια διαδρομή η οποία διατηρεί την χάραξη του 2015 με πολύ μικρές παρεμβάσεις μέχρι την τελευταία μέρα πριν τον αγώνα. Μια διαδρομή γύρω από την Βωβούσα με αρκετά σημεία όπου μπορούμε οι φίλοι των ποδηλατών να τους δούνε να αγωνίζονται. Οι αλλαγές στις κλίσεις είναι αρκετές όπως και η εναλλαγές στα δάση, που περνά ο ποδηλάτης ή η ποδηλάτρια, καθώς περνά από δάση πεύκης, οξιάς, έλατα αλλά και σημεία όπου είναι αντιμέτωποι με τον ήλιο.

Το πέρασμα του Αώου στο τέλος και των δύο διαδρομών που προστέθηκε το 2015 παραμένει, καθώς επίσης και η δυνατότητα οι ποδηλάτες του Ultra αγώνα να προσωπικό ανεφοδιασμό.

Την προηγούμενη του αγώνα (Σάββατο 27-08-2016) θα διεξαχθεί το παιδικό τρίαθλο (kid cross 3athlon για παιδιά μέχρι 14ων ετών) που περιλαμβάνει κολύμπι 50μέτρων στον Αώο, 1500μέτρα ποδήλατο και τερματισμό στην πέτρινη γέφυρα μετά από 700 μέτρα τρέξιμο.

Ο κίνδυνος μια νέας επέμβασης στο ρου του ποταμού παραμένει, μετά την λειτουργία του ΥδροΗλεκτρικού Σταθμού Πηγών Αώου το 1988 και θα αποτελέσει την τελική καταδίκη της χαράδρας του Αώου, μέχρι την Κόνιτσα. Ενώ οι συνέπειες μέχρι τις εκβολές του στην Αδριατική, είναι ακόμη απρόβλεπτες. Έτσι μέσα από την ανάγκη να κοινωνήσουμε το πρόβλημα μιας μελλοντικής εκτροπής και να βρούμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια αποτροπής της, γεννήθηκε και μεγάλωσε ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας που αγκαλιάζει τον Αώο και τα βουνά που τον περιβάλλουν. 

Στόχοι της διοργάνωσης συνεχίζουν να είναι η επικοινωνία της προστασίας του ποταμού Αώου, η διατήρηση του περιβάλλοντος της περιοχής και η προαγωγή δραστηριοτήτων όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Η μετεξέλιξη της περιοχής, σε τόπο προετοιμασίας ποδηλατών βουνού, που θα ωφελήσει τους αθλητές με το πλήθος και την ποικιλία των διαδρομών, θα ευεργετήσει και θα αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία.

Δίνουμε όλοι ραντεβού σε έναν από τους ομορφότερους και ταυτόχρονα απαιτητικούς αγώνες ΜΤΒ της χρονιάς, δίνοντας ένα οικολογικό μήνυμα για την προστασία της περιοχής του Αώου! 

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Cycle Tourism Show στην Μπολόνια

Αφιερωμένο στον Ποδηλατικό Τουρισμό Αν αναζητάτε έμπνευση για τις επόμενες ποδηλατικές σας διακοπές ή αν ...

Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου Αντοχής

Διασυλλογικός αγώνας δρόμου αντοχής Γύρος Λάρισας Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός σύλλογος Λάρισας διοργανώνει, σε συνεργασία με ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest