Home | Αρχική | Ο Nibali κέρδισε την κλασική Il Lombardia 2017

Ο Nibali κέρδισε την κλασική Il Lombardia 2017

Ιδανικό φινάλε για τον Nibali!

Ο Vincenzo Nibali επιβεβαίωσε τα προγνωστικά πετυχαίνοντας μεγαλειώδη νίκη στην κλασική Il Lombardia μετά απο σόλο επίθεση.

Ο 32χρονος ιταλός αναβάτης επανέλαβε το θρίαμβο του 2015 και κέρδισε με παρόμοιο τρόπο, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, την κλασική «μνημείο» της Βόρειας Ιταλίας.

Ο «καρχαρίας» έδειξε τα δόντια του στην προτελευταία ανάβαση του αγώνα, στο Civiglo.
Την κατάλληλη στιγμή, ήταν αυτός που απάντησε άμεσα στην επίθεση του Γάλλου Thibaut Pinot (FDJ) και, μετά από επίδειξη των τεχνικών ικανοτήτων του στην κατηφόρα, μπόρεσε να αποκτήσει μία διαφορά των 10’’ την οποία αύξησε στην τελευταία ανάβαση, στο S.Fermo della Battaglia.

Η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα για τον ιταλό αναβάτη της Bahrein Merida με 40’’ πλεονέκτημα από το γκρουπ (που είχε απορροφήσει τον Thibaut Pinot) και 5 κατηφορικά χιλιόμετρα να απομένουν μέχρι τη γραμμή του τερματισμού στο Como.
Στο τελευταίο χιλιόμετρο ο Nibali γνώρισε την αποθέωση από τους συμπατριώτες του σημειώνοντας πανηγυρικά μία μεγάλη νίκη!

Με αυτή τη νίκη ο Nibali έφτασε τις 50 συνολικά και έκλεισε τη σεζόν 2017 με τον καλύτερο τρόπο!

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γάλλος Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) μετά από ξεκόλλημα στην τελευταία κατηφόρα ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Gianni Moscon (Team SKY) επικρατώντας σε μαζικό σπριντ.

Il Lombardia 2017 – Η πρώτη δεκάδα
ITA 1 NIBALI, Vincenzo (BAHRAIN – MERIDA) 6:15:29
FRA 2 ALAPHILIPPE, Julian (QUICK – STEP FLOORS) + 28
ITA 3 MOSCON, Gianni (SKY) + 38
FRA 4 PINOT, Thibaut (FDJ)
ITA 5 POZZOVIVO, Domenico (AG2R LA MONDIALE)
ITA 6 ARU, Fabio (ASTANA)
ESP 7 NIEVE ITURRALDE, Mikel (SKY) + 40
COL 8 QUINTANA, Nairo (MOVISTAR) + 42
RUS 9 CHERNETSKI, Sergei (ASTANA) + 47
NED 10 OOMEN, Sam (SUNWEB)

Δείτε επίσης

Έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση σε δισκοβραχίονες Shimano

H Shimano προχωρά σε πρόγραμμα ελέγχου και αντικατάστασης – αν υπάρχει λόγος – σε δισκοβραχίονες ...

Vuelta 2023: Sepp Kuss ο μεγάλος νικητής! Ο Κaden Groves κερδίζει το τελικό ετάπ.

Ο Sepp Kuss είναι και επίσημα ο μεγάλος νικητής της Vuelta 2023 και η Jumbo ...

΄Ενας Αμερικανός… στη Μαδρίτη!

Ολοκληρώνεται αύριο ο Γύρος Ισπανίας 2023 Όπως όλα δείχνουν ύστερα από το εικοστό ετάπ των ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest