Home | Αρχική | Καλή σχολική χρονιά με… Μy market και ποδήλατο!

Καλή σχολική χρονιά με… Μy market και ποδήλατο!

Tα My market οραματίστηκαν, υλοποίησαν και με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ συνεχίζουν να πρωτοπορούν με δράσεις για «Όμορφες πόλεις, πόλεις με ποδήλατο»!

Από τον Ιούνιο 2021 έως και τον Ιούνιο 2022, μια σημαντική και πρωτοπόρα ενέργεια έλαβε χώρα με στόχο την ευαισθητοποίηση πόλεων, πολιτών αλλά και σχολείων και μαθητών προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας των αστικών περιοχών του μέλλοντος και την βελτίωση των συνθηκών ζωής μας μέσα σε αυτές.

Είναι μια πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και των My market, που είναι και ο χορηγός των δράσεων, και υλοποιείται από τον οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο«, μέλους της European Cyclists Federation.

 

My market και ποδήλατο
Στα μαθήματα φυσικά οι εκπαιδευτές πηγαίνουν με ποδήλατο!

My market και ποδήλατο

Στόχος της δράσης: να ομορφύνουμε τις πόλεις μας βάζοντας το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό άλλωστε και το πρότζεκτ τιτλοφορείται «Πόλη με ποδήλατο, όμορφη πόλη» και, στην πρώτη φάση του έχει ήδη ταξιδέψει μέσα στο 2021 μεταφέροντας το μήνυμα αυτό σε 19 πόλεις της Ελλάδας, με στόχο το ευρύ κοινό, ενώ, σε δεύτερη φάση, το 2022, απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά του δημοτικού, στην γενιά, δηλαδή, που θα κληθεί να αποφασίσει για τη μορφή που θα έχουν οι πόλεις μας αύριο!

 

 

My market και ποδήλατο
Στην Καρδίτσα τα παιδιά λατρεύουν το ποδήλατο και ήδη πηγαίνουν με ποδήλατο στο σχολείο από την Τετάρτη ή Πέμπτη δημοτικού. Φωτό από το 9ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας!

 

Και, καθώς, για να αποφασίσει κανείς, πρέπει να γνωρίζει, η δράση «Πόλη με ποδήλατο, όμορφη πόλη»,  στοχεύει στην ενημέρωση των παιδιών για ότι – μα ότι – αφορά το ποδήλατο. Από την στιγμή της γέννησής του, πριν 200 χρόνια, ως την εξέλιξή του στις μέρες μας, τα είδη ποδηλάτων και τις διαφορετικές τους χρήσεις, αλλά, κυρίως, την δυναμική του και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει για την υγεία μας, την ελευθερία και την ψυχαγωγία μας, την άθλησή μας και την διαμόρφωση ενός πιο πράσινου πλανήτη, που εν μέσω μιας έντονης κλιματικής αλλαγής, αγωνίζεται να επιβιώσει.

Η δεύτερη φάση της δράσης «Πόλη με ποδήλατο, όμορφη πόλη» έχει ήδη επισκεφθεί – με ποδήλατα φυσικά – 10 σχολεία στους δήμους Μαραθώνα, Νέας Σμύρνης, Αλίμου και Αθηναίων, και έχει παρουσιάσει το ποδήλατο με διαδραστικό και άμεσο τρόπο σε περισσότερα από 1000 παιδιά και δασκάλους, ενώ έχει έμμεσα φέρει το ποδήλατο και τα πάντα γύρω από αυτό σε χιλιάδες αποδέκτες μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης ….

Παράλληλα, έχει ήδη ταξιδέψει σε Τρίκαλα και Καρδίτσα σε δυο κατεξοχήν ποδηλατουπόλεις, όπου τα παιδιά χρησιμοποιούν ποδήλατα ήδη για να πηγαίνουν στο σχολείο τους.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η δράση «Πόλη με ποδήλατο, όμορφη πόλη» θα συνεχίσει το ταξίδι της με αποδέκτες τα παιδιά μας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Αττική, φέρνοντάς τους το επείγον μήνυμα της ανάγκης για αλλαγή στον τρόπο σκέψης και μετακίνησής μας στις αυριανές μας γειτονιές, αλλά και προτείνοντάς τους ειδικά τιπς για οδηγική ασφάλεια όταν κινούμαστε με το ποδήλατο στον δρόμο, σεβόμενοι πρωτίστως τον ΚΟΚ.

 

 

My market και ποδήλατο
Το κεντρικό εικαστικό της δράσης

Παίζω και μαθαίνω!

Το μάθημα όμως μπορεί να συνεχίζεται και εκτός σχολείου μέσα από ένα διαδραστικό και ενδιαφέρον παιχνίδι που θα βρει κάποιος στη διεύθυνση https://cycling.mymarket.gr/

 

 

Eδώ τα παιδιά – αλλά και οι μεγάλοι – μπορούν να παίξουν, να μάθουν αλλά και να μπουν στην κλήρωση για ένα παιδικό ποδήλατο! Οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο των αντίστοιχων μαθημάτων και δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από την πορεία του ποδηλάτου αλλά και να οργανώσουν καλύτερα τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους

 

 

Και λίγη εικόνα…

Και το πρόγραμμα δεν σταματά εδώ καθώς τα My market δημιούργησαν ένα ειδικό κανάλι στο YouTube με πληροφορίες σχετικά με το ποδήλατο ειδικά προσαρμοσμένες για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Πώς αλλάζω λάστιχο, πώς ρυθμίζω το ποδήλατό μου, τι αξεσουάρ χρειάζομαι και άλλες πολλές πληροφορίες, δοσμένες με τρόπο απλό και κατανοητό και πάντα μέσα από την εξειδίκευση του οργανισμού «Πόλεις για ποδήλατο» αλλά και των συνεργατών του MBike.

Γιατί… αγαπάμε το ποδήλατο και θέλουμε να το αγαπήσουν και οι ποδηλάτες του αύριο!

Καλή σχολική και ποδηλατική χρονιά σε όλους, επειδή My market και ποδήλατο πάνε παρέα!

Δείτε επίσης

Με το ποδήλατο στο «Δάσος των ευλογημένων υψών»

Η ποδηλατική διαδρομή Liège-Bastogne-Liège («La Doyenne», δηλαδή η πρεσβύτερη) είναι η παλαιότερη (έτος ίδρυσης 1892) από τα 5 Μνημεία της ποδηλασίας, όπως χαρακτηρίζονται οι αγώνες: Μιλάνο-Σαν Ρέμο, Γύρος Φλάνδρας, Παρίσι-Ρουμπέ, Λιέγη-Βαστόν-Λιέγη και Γύρος Λομβαρδίας.

Dream Machine 2.5

Ο Jonny Mole αποκαλύπτει το μέλλον των Gravel: DREAM MACHINE 2.5 concept bike

Dream Machine 2.5 Ο JonnyMole, το εμβληματικό διεθνές στούντιο σχεδιασμού στη βιομηχανία ποδηλασίας, γιορτάζει την ...

Tadej Pogacar

O Tadej Pogacar είναι ο νικητής του 107ου Giro d’ Italia

O Tim Merlier ήταν ο νικητής του τελικού ετάπ στην Ρώμη ενώ το podium, στην ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest