Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino

IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino

Ο αγώνας IRONMAN 70.3 Greece  έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Την Κυριακή στις 14 Απριλίου ο αγώνας IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino θα διεξαχθεί στη Μεσσηνία στην περιοχή του Costa Navarinou από την I.Q.Sports και η ανακοίνωσή του έγινε με συνέντευξη τύπου.

Με την  υποστήριξη των φορέων τουρισμού και αθλητισμού της πολιτείας, της περιφέρειας της Πελοποννήσου, των τοπικών αρχών αλλά και της τοπικής κοινωνίας, η προετοιμασία του δημοφιλή αγώνα βρίσκεται πια στην τελική του ευθεία. Περίπου 1500 συμμετέχοντες από 61 χώρες, με το 80% να είναι άνδρες και το 20% να είναι γυναίκες, με μέσο όρο ηλικία για τους άνδρες τον μεγαλύτερο να είναι 72 ετών και μέσο όρο για τις γυναίκες να είναι το 65%, μαζί με τους 3000 συνοδούς τους και 700 εθελοντές ετοιμάζονται να επισκεφτούν τη Μεσσηνία και να φιλοξενηθούν από την Costa Navarino.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για τον αγώνα, ο κύριος Θανάσης Παπαδημητριού, Διευθύνων Σύμβουλος της EY ZHN Greece και της διοργανώτριας I.Q Sports δήλωσε: «Πέρα από τις υψηλές προδιαγραφές που έχει εξασφαλίσει η διοργάνωση, το IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino αποτελεί έναν ιδιαίτερο απαιτητικό αγώνα, συνδυασμό πολλών δεξιοτήτων αλλά και αντοχής, καθώς περιλαμβάνει 1900 μ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21.1 χλμ. τρέξιμο συνεχόμενα, χωρίς κενό ή ενδιάμεση διακοπή.»

Δήλωσε επίσης: «Το IRONMAN αποτελεί τον κορυφαίο, παγκοσμίως, αγώνα τριάθλου και η συμμετοχή σε αυτόν είναι όνειρο για κάθε τριαθλητή. Είμαστε χαρούμενοι που από την πρώτη στιγμή έχουμε στο πλευρό μας τους φορείς Τουρισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμου Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας, την ΕΟΜΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου) την ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας) την Εθνική Τράπεζα, την Elpedison, εταιρείες όπως τη Skoda, τη Βιοϊατρική, τη ΒΙΚΟΣ, τον ΟΠΑΠ, την οικογένεια Χριστοδούλου, τη GU Energy Greece, τη Pharmacy 295 και βεβαίως την τοπική κοινωνία. Με τη στήριξη όλων και εντατική δουλειά, επιδιώκουμε να πάμε τον Τουρισμό ένα βήμα παραπέρα, ανοίγοντας δρόμο για τον Αθλητικό Τουρισμό».

Η ποδηλατική διαδρομή είναι συνολικής υψομετρικής 1080μ. Θα διεξαχθεί σε δύο στροφές στον καινούριο δρόμο με κατεύθυνση το χωριό Σουληνάρι και περνώντας έξω από τα χωριά Κορυφάσι, Ίκλαινα, Γλυφάδα και Κρεμμυδιά. Το τρέξιμο έχει σχεδιαστεί σε κυκλική σχεδόν επίπεδη διαδρομή, συνολικής υψομετρικής 75μ. η οποία διασχίζει τα χωριά Ρωμανός και Πετροχώρι, την Βοιδοκοιλιά, τη λίμνη Διβαρίου και την Γιάλοβα.

Πολλοί ήταν οι έλληνες και ξένοι αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή από τους πρώτους κιόλας μήνες μετά την ανακοίνωση του αγώνα στο παγκόσμιο ημερολόγιο της IRONMAN ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που προετοιμάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η διοργάνωση τίμησε τον Χρήστο Γαρέφη έναν διακεκριμένο αθλητή και τριαθλητή με μακρόχρονη πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο, παραδίνοντάς του το αγωνιστικό νούμερο 1, για τη συμμετοχή του στον πολυαναμενόμενο αγώνα.

Περισσότερες Πληροφορίες
Facebook:www.facebook.com/IM703Greece

Instagram:www.instagram.com/ironman_greece

Website:http://eu.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman-70.3/costanavarino/athletes/faqs.aspx#axzz5hnIHtCJ4

Δείτε επίσης

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Οι Πρέσβεις 4 χωρών συζητούν για Βιώσιμη Κινητικότητα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 “ανοιχτή συζήτηση” για την κινητικότητα στην Αθήνα Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ...

primoz roglic vuelta 2019

Primoz Roglic: ο «βασιλιάς» του Γύρου της Ισπανίας 2019!

Πρώτη νίκη σε Grand Tour για τον Primoz Roglic! Στην πρώτη του εμφάνιση στο Γύρο ...

Social Biking Challenge

Social Biking Challenge 2019: Κάντε χιλιόμετρα και κερδίστε ένα ποδήλατο!

Ποδηλατούμε για την Αθήνα συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή δράση Social Biking Challenge! Με το σύνθημα “Ποδηλατούμε ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest