Home | Αρχική | Ιronman 70.3 Vouliagmeni: 23 Οκτωβρίου 2022

Ιronman 70.3 Vouliagmeni: 23 Οκτωβρίου 2022

IRONMAN 70.3 Vouliagmeni

Το πιο διάσημο τριαθλητικό γεγονός στη χώρα μας, το IRONMAN 70.3 θα πραγματοποιηθεί στην Βουλιαγμένη στις 23 Οκτωβρίου 2022.

Στη συνέντευξη τύπου, φυσικά στο Δημαρχείο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, οι συνδιοργανωτές του αγώνα, ο Δήμος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης και η ΕΥ ΖΗΝ Greece, παρουσίασαν τα χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης αλλά και η σπουδαιότητα μιας τέτοιας διοργάνωσης για τον αθλητικό τουρισμό στη χώρα μας.

Πρόκειται για το τρίτο ελληνικό τρίαθλο ΙRONMAN, το οποίο – ύστερα από την επιτυχία των δύο πρώτων στην περιοχή της Μεσσηνίας, στο Costa Navarino – μεγαλώνει ακόμη περισσότερο κι έρχεται στην Αττική και συγκεκριμένα σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας, γνωστή σε όλους τους φίλους του ποδηλάτου για την «κλασική» διαδρομή της παραλίας.

Το IRONMAN 70.3 αποτελεί μια πιο «ήπια» έκδοση του κλασικού IRONMAN και η ονομασία του προέρχεται από το άθροισμα (σε μίλια) των αποστάσεων των τριών αθλημάτων: 1.2 μίλια κολύμπι, 56 μίλια ποδήλατο και 13.1 μίλια τρέξιμο. Όπως δήλωσε μάλιστα ο διευθύντης του αγώνα, Μάικ Αργύρης, από το 2024 θα περιμένουμε και μία κλασική ΙRONMAN διαδρομή.

Ο CEO & Founder της ΕΥ ΖΗΝ Greece, κ. Θανάσης Παπαδημητρίου μας μίλησε όχι μόνο για το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, την ιστορία αλλά και το όραμα της διοργάνωσης αλλά και για την παρουσίαση μιας σειράς ακόμη σημαντικών αθλητικών events που παρουσιάζει η εταιρεία και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για ποδηλάτες, δρομείς αλλά και φίλους της περιπέτειας!

 

Ο διευθυντής του αγώνα, Μάικ Αργύρης, περιγράφει τα χαρακτηριστικά των διαδρομών

Οι διαδρομές

Κολύμπι: Το πρώτο άθλημα του αγώνα αποτελεί έναν γύρο 1.9km στα καθαρά νερά του κόλπου της Βάρης. Ξεκινάει και τερματίζει στην παραλία της Βάρκιζας. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν μια τετράγωνη διαδρομή πριν φτάσουν στη ζώνη αλλαγής που θα βρίσκεται μόλις 15 μέτρα από την έξοδο.

 

Η κολυμβητική διαδρομή

 

Ποδήλατο: Εδώ η διαδρομή είναι εξαιρετικά γνώριμη για τους Έλληνες συμμετέχοντες. Πρόκειται για δύο γύρους των 90.1km, ανάμεσα στην Βάρκιζα και την Ανάβυσσο. Τα συνολικά υψομετρικά είναι 490 μέτρα και η θέα στη θάλασσα εκπληκτική σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής!

Η διαδρομή του ποδηλάτου

 

Τρέξιμο: Δύο γύροι των 21.1χλμ συνολικά, από την Βάρκιζα ως την λίμνη της Βουλιαγμένης και πίσω. Τα συνολικά υψομετρικά είναι 205 και η θέα μαγευτική σε όλη τη διάρκεια!

Η διαδρομή του τρεξίματος

 

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Φυσικά μια διοργάνωση όπως το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό τριήμερο! Επομένως, εκτός από την ίδια την ημέρα του αγώνα, θα έχουμε και Νight Run, παιχνίδια για παιδιά και διάφορες δραστηριότητες για όλους τους επισκέπτες που θα τους βάλουν καλύτερα στη λογική και την ομορφιά του τριάθλου.

 

 

Η Υφυπουργός Τουρισμού κα Ζαχαράκη με τον CEO & Founder της ΕΥ ΖΗΝ Greece κ. Παπαδημητρίου και τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλο (δεξιά)

 

Οι συμμετοχές

Για φέτος το όριο έχει ανέβει στις 2.500 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Γεγονός που σημαίνει πως, σύμφωνα με τις έρευνες της IRONMAN, περισσότερα από 7.000 άτομα θα βρεθούν στο δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης για εκείνες τις ημέρες προκειμένου να απολαύσουν, συμμετέχοντες και συνοδοί το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni.
Είναι προφανές λοιπόν γιατί μια τέτοια διοργάνωση έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας και μάλιστα μια εποχή, εκτός υψηλής τουριστικής σεζόν.

Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν που παρούσα ήταν και η Υφυπουργός Τουρισμού, η κα Σοφία Ζαχαράκη η οποία τόνισε το ενδιαφέρον του Υπουργείου για τη συγκεκριμένη διοργάνωση καθώς: «η συμβολή διοργανώσεων με διεθνή απήχηση και προβολή, όπως το IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς, μέσα από τις απαραίτητες συνέργειες Πολιτείας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μπορεί ο αθλητικός τουρισμός να κερδίσει την δική του θέση στο βάθρο του ελληνικού τουρισμού, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα και τις επιλογές που η χώρα μας μπορεί να προσφέρει τόσο στον Έλληνα, όσο και στον ξένο επισκέπτη

Καθοριστική σημασία στην επιτυχία της διοργάνωσης, παίζει και η συνεργασία της ΕΥ ΖΗΝ Greece με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έδειξε πραγματικό ενθουσιασμό για την υλοποίηση του αγώνα στον δήμο του:
«Η μεγάλη στιγμή του IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece πλησιάζει! Πιστοί στην προσήλωση μας για την προαγωγή του αθλητισμού ως σύγχρονο τρόπο ζωής, μας δίνει μεγάλη χαρά να είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε στη διοργάνωσή του. Θεωρώ όμως παράλληλα πως η πόλη μας προσφέρει μια ιδιαίτερη ομορφιά στη διοργάνωση δίνοντας στους χιλιάδες επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα αθλητικά τους όρια σε ένα μοναδικό περιβάλλον, όπως αυτό που προσφέρει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σας περιμένουμε όλους λοιπόν στις 23 Οκτωβρίου να ζήσουμε μαζί τις συγκινήσεις που μπορεί μόνο ένας αγώνας ΙRONMAN να μας χαρίσει!»

 

Οι χορηγοί

Ένας τόσο μεγάλος αγώνας, προφανώς δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τους χορηγούς που τον στηρίζουν. Και το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni έχει συνεργάτες που υποστηρίζουν αυτή την σημαντική για την χώρα πρωτοβουλία:

  • ΔΕΗ, που χαρίζει την ενέργεια που κάθε αθλητής χρειάζεται
  • Avra, παρέχοντας νερό για όλες τις ανάγκες του αθλητή
  • Lenovo, καθότι η τεχνολογία πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού.

Ακόμη, το IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece στηρίζουν οι εταιρίες: Under Armour, Sixt, Yamaha, GU, Pharmacy295 και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Ταυτόχρονα, η Polygreen, με την τεχνογνωσία της, θα μεριμνήσει ώστε όλα τα ανακυκλώσιμα απόβλητα του IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece να διαχωριστούν στην πηγή, να συλλεχθούν και να προωθηθούν για κυκλική διαχείριση σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης. IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece just goes zero!

 

Ironman 70.3 Vouliagmeni

Εγγραφές

Οι εγγραφές είναι ακόμη ανοιχτές κι αν θέλετε να ζήσετε μια μοναδική αθλητική εμπειρία, πρέπει να το δοκιμάσετε!

Δείτε επίσης

ThioRace MTB 2023

Στις 23-24 Σεπτεμβρίου έγιναν οι αγώνες Mountain Bike στα πλαίσια του αγώνα TihioRace ΜΤΒ 2023 ...

Έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση σε δισκοβραχίονες Shimano

H Shimano προχωρά σε πρόγραμμα ελέγχου και αντικατάστασης – αν υπάρχει λόγος – σε δισκοβραχίονες ...

Vuelta 2023: Sepp Kuss ο μεγάλος νικητής! Ο Κaden Groves κερδίζει το τελικό ετάπ.

Ο Sepp Kuss είναι και επίσημα ο μεγάλος νικητής της Vuelta 2023 και η Jumbo ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest