Home | Αρχική | Fleet Complete Cycling Academy Greece: Πνοή αισιοδοξίας
Fleet complete cycling academy greece

Fleet Complete Cycling Academy Greece: Πνοή αισιοδοξίας

Μία νέα σελίδα για την ελληνική αγωνιστική ποδηλασία

Ανακοινώθηκε σήμερα η δημιουργία της Fleet Complete Cycling Academy Greece, της πρώτης ακαδημίας για την αγωνιστική ποδηλασία στην Ελλάδα. Μιας πρωτοβουλίας που αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην αγωνιστική ποδηλασία στην Ελλάδα.

Ο Βασίλης Αναστόπουλος, Διευθυντής προγράμματος της Fleet Complete Cycling Academy Greece μας δίνει όλες τις πληροφορίες για τη μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής ποδηλασίας.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία της Fleet Complete Cycling Academy Greece;
Β.Α.: Η Fleet Complete είναι μία πολυεθνική εταιρεία συστημάτων πλοήγησης, με έδρα τον Καναδά η οποία αποτελεί ήδη χορηγό της SEG Racing Academy.

O ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτης της εταιρείας, Tony Lourakis, πιστεύοντας στις δυνατότητες των ελλήνων αθλητών, θα ήθελε να υποστηρίξει τα ταλέντα της ελληνικής ποδηλασίας και γι’ αυτό απευθύνθηκε στη SEG Racing Academy προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα υποστήριξης νέων ταλέντων.

Η SEG Racing Academy, που έχει τόσα χρόνια παρουσία στην Ελλάδα μέσω των προπονητικών camp που διοργανώνει εδώ και πέντε χρόνια στο Λουτράκι ανταποκρίθηκε αμέσως με ενδιαφέρον.

Η επιλογή της SEG Racing Academy δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για τη νούμερο ένα development team στον κόσμο, με βάση την κατάταξη της UCI.

 

O Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης – πάντα δίπλα στις προσπάθειες της SEG Racing Academy να υποστηρίξει τόσο την ποδηλασία όσο και τον ποδηλατικό τουρισμό στην Ελλάδα – με την ομάδα της Seg Racing Academy και τον Fabio Jakobsen, καλύτερο neo pro για το 2018 αφού πέτυχε 7 νίκες με την Quick Step. Εδώ από το προπονητικό του camp στο Λουτράκι.

 

Ποια θα είναι η εμπλοκή της SEG Racing Academy και ποιος ο δικός σου ρόλος;
Β.Α.: Η SEG Racing Academy αναλαμβάνει την εκπόνηση του προγράμματος και την τεχνική και υλική υποστήριξή του για την Ελλάδα, ενώ εγώ είμαι ο Διευθυντής του προγράμματος και υπεύθυνος για την υλοποίηση του Fleet Complete Cycling Academy Greece.

Πες μας λίγο πώς θα γίνεται η διαδικασία αναζήτησης και επιλογής των αθλητών;
Β.Α.: To project απευθύνεται σε αθλητές που αγωνίζονται στην κατηγορία εφήβων και U23. Το πρώτο βήμα από μεριά μας, είναι να στείλουμε μέσω ΕΟΠ την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όλα τα ποδηλατικά σωματεία της Ελλάδας.

Η πρόσκληση ενημερώνει τα σωματεία για το πρόγραμμα και ζητά από τους υπευθύνους να το επικοινωνήσουν στους αθλητές τους.

Στη συνέχεια, οι αθλητές θα πρέπει οι ίδιοι να μπουν στο site της Fleet Complete Cycling Academy και να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση, προκειμένου να αξιολογηθεί η συμμετοχή τους.

Οι αιτήσεις συμπληρώνονται στα αγγλικά μια που πρόκειται για μια Ευρωπαϊκή προσπάθεια με διεθνή εμβέλεια.

Οι αθλητές που θα υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει στη συνέχεια, μέσω των σωματείων τους, να αξιολογηθούν από τον υπεύθυνο του προγράμματος και τους ειδικούς της SEG Racing Academy.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους που θα υποβάλουν αίτηση, να συμμετάσχουν στον τριήμερο αγώνα Loutraki Challenge. Το Loutraki Challenge που γίνεται το τριήμερο 22, 23, 24 Φεβρουαρίου 2019, περιλαμβάνει αγώνες ευθείας, ατομικής χρονομέτρησης ανάβασης και αντοχής, ώστε να μπορούν οι νέοι αθλητές να αξιολογηθούν σε πραγματικές συνθήκες.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα θα αποτελέσει και το τελικό κριτήριο επιλογής στο πρώτο γκρουπ συμμετεχόντων στην Fleet Complete Cycling Academy.

 

fleet complete cycling academy
Ο Βασίλης Αναστόπουλος δίνει οδηγίες σε αθλητές όπως ο Jenthe Biermans που αγωνίζεται με την Katusha και ο Julius Van Den Berg που αγωνίζεται με την EF Education το 2019. Από προπονητικό camp στην Ελλάδα

 

Και ποια θα είναι τα πλεονεκτήματα για τα παιδιά που τελικά θα επιλεγούν και θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα;
Β.Α.: Θα έχουν την ευκαιρία, σε αυτή την τόσο ευαίσθητη για την πορεία ενός αθλητή ηλικία, να μπουν σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών που βρίσκεται σε άμεση σχέση με την επαγγελματική ποδηλασία στην Ευρώπη και ήδη προετοιμάζει τους αυριανούς ποδηλάτες. Σας θυμίζω μόνο φέτος, επτά από τους δώδεκα αθλητές της SEG έχουν φέτος συμβόλαια σε ομάδες PRO TOUR. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την ποιότητα της δουλειάς της ομάδας και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Ο ρόλος της Fleet Complete Cycling Academy Greece από την άλλη, είναι να συνεργάζεται στενά με τους προπονητές των ελλήνων αθλητών, να εντάσσει τα παιδιά σε ένα περιβάλλον επαγγελματικής ποδηλασίας αλλά και να τους δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνες στην Ευρώπη.

Επίσης οι επιλεγμένοι από την Fleet Complete Cycling Academy θα συμμετέχουν σε μία προπόνηση κάθε μήνα στην Αθήνα, σε ένα τριήμερο camp κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα στο Λουτράκι και θα ταξιδέψουν και για 10 ημέρες στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη αγωνιστική εμπειρία.

Αντιλαμβάνεστε πως όλα τα παραπάνω αποτελούν ως τώρα «άπιαστο όνειρο» για το μέσο έφηβο, έλληνα ποδηλάτη.

Ποια πιστεύεις πως είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που εμποδίζουν έναν έλληνα ποδηλάτη να διακριθεί στο εξωτερικό;
Β.Α.: Η έλλειψη αγωνιστικής εμπειρίας σε διεθνές επίπεδο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα υπόλοιπα ξεπερνιούνται…

Ως τώρα τι γίνονταν τα ταλέντα στην Ελλάδα;
Β.Α.: Έχουμε δει όλοι πολλούς νέους αθλητές που έδειχναν μεγάλο ταλέντο στην ποδηλασία ή να διακόψουν εντελώς την πορεία τους ή να μην καταφέρουν ποτέ να περάσουν στο επόμενο στάδιο, κυρίως λόγω της αδυναμίας συμμετοχής τους σε αγώνες του εξωτερικού. Δεν είναι δυνατόν να καταφέρεις να διακριθείς και να κατανοήσεις τις ανάγκες της επαγγελματικής ποδηλασίας αν δεν έχεις την ευκαιρία όχι μόνο να συμμετάσχεις σε έναν διεθνή αγώνα αλλά και να το κάνεις με πλήρη επαγγελματική υποστήριξη, κάτι που θα τους παρέχεται στο πλαίσιο της Fleet Complete Cycling Academy.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ένας νέος αθλητής ή το σωματείο του προκειμένου να ωφεληθούν από το πρόγραμμα;
Β.Α.: Kαταρχάς να ενημερωθεί γι’ αυτό. Να κατανοήσει τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά του προγράμματος και στη συνέχεια να μπει στο link και να κάνει την αίτηση συμμετοχής.

Τελικό στάδιο, όπως ήδη είπαμε, είναι η συμμετοχή – μέσω του σωματείου του – στο ειδικό τεστ αξιολόγησης προκειμένου να  ληφθεί η τελική απόφαση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Φυσικά, ακόμα και εκείνοι που δεν θα επιλεγούν φέτος, θα έχουν την ευκαιρία να προσπαθήσουν περισσότερο και να ξαναδοκιμάσουν την επόμενη χρονιά και όσο παραμένουν στην κατηγορία έως U23.

Πόσο σύντομα πιστεύεις πως θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα – δηλαδή την ανταπόκριση και την πορεία των νέων αθλητών;
Β.Α.: Ήδη στο τέλος Φεβρουαρίου, μετά το τεστ αξιολόγησης στο Λουτράκι, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των πρώτων αθλητών. Σε λιγότερο από ένα μήνα λοιπόν από σήμερα θα ξεκινήσει η Fleet Complete Cycling Academy Greece. Στόχος μας είναι φέτος το καλοκαίρι να δούμε τους πρώτους μας αθλητές να συμμετέχουν σε αγώνες στην Ευρώπη και πιστεύω πως αυτό θα μας δώσει μια πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα των τεράστιων για την ελληνική ποδηλασία προοπτικών του συγκεκριμένου προγράμματος.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι μια νέα σελίδα ανοίγει στην ελληνική αγωνιστική ποδηλασία.

O ένας από τους ιδιοκτήτες της Seg Racing Academy, Eelco Berkhout, ο Team Manager της ομάδας Bart Van Haaren και ο Performance Manager της ομάδας Βασίλης Αναστόπουλος

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Scott Voltage eRide Trail Bike

Scott Voltage eRIDE: σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα…

Το μέλλον των ηλεκτρικών Trail Bike όπως παρουσιάζεται μέσα από το ολόφρεσκό Scott Voltage eRide ...

Muc-Off

H Muc-Off επεκτείνει την γκάμα της!

Τέσσερα νέα, συναρπάστικά προϊόντα, έρχονται να εμπλουτίσουν την γκάμα της Muc-Off που γνωρίσαμε από τα ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest