Home | Αρχική | O Fabio Jakobsen της SEG Racing Academy, υπογράφει με την Quick Step Floors
Fabio Jacobsen
Στο προπονητικό camp της SEG, στο Λουτράκι, ο νεαρός πρωταθλητής δείχνει να το απολαμβάνει!

O Fabio Jakobsen της SEG Racing Academy, υπογράφει με την Quick Step Floors

O νεαρός πρωταθλητής της SEG Racing Academy στο World Tour

Ύστερα από τους Koen Bouwman, Steven Lamertink, Alex Peters, Jenthe Biermans και Nick Schultz που πέρασαν από την SEG Racing Academy σε επαγγελματικές ομάδες, ένα άλλο ταλέντο υπέγραψε ήδη με μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές ομάδες του World Tour και από το 2018 θα τρέχει με τα χρώματα της Quick Step.

 

Πρόκειται για τον Ολλανδό Fabio Jakobsen, που γνωρίσαμε καλύτερα τα τελευταία 3 χρόνια στο Λουτράκι, στη διάρκεια των προπονητικών camp της SEG Racing Academy.

Ο Performance Coach της ομάδας και επικεφαλής του προπονητικού πλάνου των αθλητών, Βασίλης Αναστόπουλος, ήδη μας είχε επισημάνει τον Fabio και τις δυνατότητές του.

Δυνατότητες που – όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε – συμπληρώνονταν από έναν εξαιρετικά πειθαρχημένο και ευγενικό χαρακτήρα.

Μπαίνοντας στο δωμάτιό του για την καθιερωμένη φωτογράφιση των αθλητών της ομάδας, βρεθήκαμε μπροστά σε μια έκπληξη. Δίπλα στα συμπληρώματα διατροφής και τον αθλητικό εξοπλισμό βρισκόταν μια τεράστια στοίβα από βιβλία. Φιλοσοφικά, μυθιστορήματα αλλά και αθλητικό marketing ήταν ανάμεσα στις προτιμήσεις του Fabio ο οποίος, πολύ σεμνά, όταν τον ρωτήσαμε, δήλωσε:  «Μου αρέσει το διάβασμα».

 

Στο δωμάτιό του, τα βιβλία του και η φωτογραφία με την κοπέλα του!

 

Και δίπλα στο κρεβάτι του η φωτογραφία μιας όμορφης κοπέλας «Είναι η κοπέλα μου. Την αγαπώ πολύ παρόλο που ανησυχεί γιατί φοβάται μήπως με… κλέψει κάποια όμορφη Ελληνίδα. Θα της πείτε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση;» πρόσθεσε χαμογελώντας.

 

 

Ο Fabio είχε έρθει στην Ελλάδα 2 μήνες τον χειμώνα για να προπονηθεί απερίσπαστος με τον Βασίλη Αναστόπουλο. Στη διάστημα αυτό, ο Βασίλης Αναστόπουλος δεν έχανε ευκαιρία να μας μιλάει για τον επαγγελματισμό και την ποιότητά του για το πόσο προσηλωμένος ήταν στο στόχο του και πόσο αποφασισμένος να τον κατακτήσει.

Και φυσικά επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, με το που ξεκίνησε η σεζόν ο Fabio Jakobsen άρχισε να δρέπει τους καρπούς των κόπων του αφού κέρδισε τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς.

 

Fabio Jacobsen
Φωτό: Πέτρος Γκότσης

 

Οι διακρίσεις του δεν είναι λίγες:

  • Πρωταθλητής Ολλανδίας στην κατηγορία U23 το 2016 και 2017
  • Νικητής σε ετάπ του Γύρου Νορμανδίας
  • Νικητής του μονοήμερου αγώνα Finanzplatz Eschborn-Frankfurt
  • Νικητής του μονοήμερου αγώνα Profronde van Noord-Holland

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να τον ξεχωρίσει η Quick Step και ανάμεσα σε αρκετά «δυνατούς» υποψήφιους να τον επιλέξει για την επαγγελματική της ομάδα, με την οποία θα τρέχει από το 2018 ο Fabio Jakobsen.

Από του χρόνου θα τον δούμε να συμμετέχει σε μερικούς από τους σημαντικότερους αγώνες και να συγκεντρώνει πολύτιμες εμπειρίες για την καριέρα του.

Ο Fabio Jakobsen είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς το ταλέντο χωρίς τη σωστή καθοδήγηση, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά δεν αρκεί και πως, όταν όλα τα παραπάνω υπάρχουν σε σωστές δόσεις – μαζί με λίγη τύχη – όλοι οι δρόμοι ανοίγουν.

Ένα νέο αστέρι της επαγγελματικής ποδηλασίας φαίνεται λοιπόν να ανατέλλει και είμαστε περήφανοι που στην καθοριστική για κείνον χρονιά είχε δίπλα του τον Βασίλη Αναστόπουλο, να τον προπονεί και να τον υποστηρίζει στα επόμενα βήματά του.

«Vasi, δεν ήρθα εδώ για 2 μήνες με σκοπό να βγαίνω έξω αλλά για να κάνω προπόνηση, δεν έχω φέρει τζιν μαζί μου».

 

Κατά τη διάρκεια της επίσημης φωτογράφισης της SEG Racing, στο Λουτράκι, εδώ μαζί με τον δήμαρχο Λουτρακίου

 

Ο Βασίλης Αναστόπουλος μας είπε για τον Fabio Jakobsen:

Για εμένα ο Fabio αποτελεί το παράδειγμα του αθλητή που θέτει στόχους και δουλεύει μεθοδικά και επαγγελματικά για να τους πετύχει. Είναι ένας από τους πρώτους αθλητές που εντάχθηκαν στην ομάδα από τη δημιουργία της το 2015 και παρά το γεγονός ότι τότε ήταν ο νεαρότερος ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για τον τρόπο που δούλευε. Η βελτίωσή του ήταν σταθερή χρόνο με τον χρόνο και τα αποτελέσματα φάνηκαν φέτος. Σε αυτό βοήθησε βέβαια πάρα πολύ το γεγονός ότι μετά το πρώτο κάμπ που κάναμε τον Ιανουάριο στο Λουτράκι αυτός αντί να γυρίσει στο σπίτι του συνέχισε να μένει εκεί, φιλοξενούμενος του πολύ καλού φίλου και μηχανικού της ομάδας Παναγιώτη Θεοχάρη, αποφεύγοντας έτσι τον άσχημο χειμώνα της Ολλανδίας μέχρι και την έναρξη του επόμενου κάμπ του Φεβρουαρίου. Μια απόφαση που είχαμε λάβει μαζί από τον προηγούμενο Νοέμβριο όταν και κάναμε τον σχεδιασμό της χρονιάς.

Το πόσο προσηλωμένος και αφοσιωμένος είναι στον στόχο του φάνηκε από ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη την τελευταία βραδιά του κάμπ της ομάδας τον Φεβρουάριο. Η ομάδα είχε κλείσει την προετοιμασία της λαμβάνοντας μέρος στο σιρκουί που διοργάνωσε ο Κρόνος στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων και οι αθλητές είχαν το ελεύθερο να βγουν μέχρι τις 23:00 στο διπλανό από το ξενοδοχείο καφέ. Όταν είδα τους αθλητές να ετοιμάζονται παρατήρησα ότι ο Fabio φορούσε φόρμες αντί για κανονικά ρούχα και τον ρώτησα γιατί δεν φορά κάποιο τζιν για να βγει έξω. Η απάντηση που μου έδωσε ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. «Vasi, δεν ήρθα εδώ για 2 μήνες με σκοπό να βγαίνω έξω αλλά για να κάνω προπόνηση, δεν έχω φέρει τζιν μαζί μου». Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι το 2017 θα είναι η χρονιά του…

 

SaveSave

Δείτε επίσης

Η γυναίκα που λάτρευε το ποδήλατο

Το ρεκόρ για τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχει κάνει μια γυναίκα σε ένα χρόνο κρατάει από το 1938

Adidas velosamba

Adidas Velosamba: Για αστικούς ποδηλάτες

Ποδηλατικό lifestyle Το νέο Adidas Velosamba, αποτελεί την πρόταση της γερμανικής εταιρείας για τους αστικούς ...

Tunap Sports

Tunap Sports Chain Lube Ultimate: το «απόλυτο» λιπαντικό αλυσίδας!

Tunap Sports Chain Lube Ultimate: γερμανική υπεροχή! Το Tunap Sports Chain Lube Ultimate είναι το «απόλυτο» ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest