Home | Αρχική | Tα… BLE brevets του 2019
Ble Cycling Club

Tα… BLE brevets του 2019

Το πρόγραμμα των brevets των BLE για το 2019

Με πρωτοτυπία και φρεσκάδα, αλλά και με περισσή φιλοξενία, η ΜΠΛΕ Λέσχη Ποδηλατοτουρισμού (Ble Cycling Club) παρουσίασε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο Cafe Thinking (C)up επί της Πατησίων, το πρόγραμμα των brevets που σχεδίασε και θα υλοποιήσει μέσα στο 2019. 

Εισηγητής στην παρουσίαση ο Έκτωρ Μπαρδάκος, που τόνισε χαρακτηριστικά πως η ΜΠΛΕ σχεδιάζει brevets με γνώμονα το ποδηλατικό ταξίδι καθεαυτό, και όχι τη συμμετοχή στο Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι, και μένει ως Λέσχη πάντα πιστή στο ιδρυτικό όραμά της που είναι άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας να ποδηλατούν κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα, απολαμβάνοντας την καθαρή ποδηλασία, την ευγενή άμιλλα, τη συντροφικότητα και την υπαίθρια δραστηριότητα.

Δεκαέξι εκδηλώσεις ACP/BRM –15 brevets και το Flèche, με διαδρομές που τους αρμόζουν πολλά περιγραφικά επίθετα, να διατρέχουν τη χερσαία Ελλάδα από Βορρά προς Νότο και από Δύση ως Ανατολή, ανάμεσά τους και ένα νησί, ξετυλίχτηκαν μπροστά στα μάτια μεγάλου αριθμού ποδηλατών, λάτρεων των μεγάλων αποστάσεων, εν είδει κινηματογραφικής ταινίας! Δύσκολες σκληροπυρηνικές, «εύκολες», «περιπετειώδεις με εκπλήξεις», ανηφορικές/πολύ ανηφορικές/πάρα πολύ ανηφορικές, βουνίσιες, πεδινές, γαλάζιες παραλιακές, παραποτάμιες, παραφαράγγιες, διασχίσεις περασμάτων και βουνοκορφών, κάθε χιλιομετρικής κατηγορίας (από 200 έως και 1000), διαδρομές που σε κάθε περίπτωση εσωκλείουν την αγάπη των σχεδιαστών τους για το ποδήλατο και το ταξίδι, αγάπη τέτοια και τόση, που κάνουν και τον αρχάριο μπρεβετολάτρη να ονειρεύεται πως θα τα καταφέρει να τις φέρει σε πέρας. 

Και οι φετινές διοργανώσεις των BLE θα πραγματοποιηθούν με αρκετές συνεργασίες με τοπικούς φορείς, εκπρόσωποι των οποίων παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, μετέφεραν τον ενθουσιασμό των ποδηλατών της περιφέρειας και ανέλυσαν σχεδόν με κάθε λεπτομέρεια τα brevets τους, εμπλουτίζοντας με πληροφορίες γεωφυσικού, ιστορικού/πολιτισμικού έως και κλιματολογικού ενδιαφέροντος. Την εκδήλωση τίμησαν κυριολεκτικά με την άψογη παρουσία τους και παιδιά, εκπρόσωποι των ποδηλατών του αύριο, ανάμεσά τους και ένας μπόμπιρας που μόλις πάτησε πόδι στο έδαφος.  

Το Ble Cycling Club ευχαριστεί κάθε εθελοντή που συμβάλλει στην υλοποίηση του ποδηλατικού οράματος, αλλά και κάθε χορηγό που συνεισφέρει όπως μπορεί στην υλοποίηση του προγράμματός του. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των BLE brevets για το 2019 μπορείτε να βρείτε εδώ

Δείτε επίσης

Συνεργασία Lazer και οργανισμου «Πόλεις Για Ποδήλατο»!

Μια εταιρεία σε περίοπτη θέση στην παγκόσμια ποδηλατική σκηνή, η Lazer, στηρίζει όσους αγαπούν το ποδήλατο – από τους επαγγελματίες και τους ενθουσιώδεις ποδηλάτες ως τους καθημερινούς χρήστες ποδηλάτου αλλά και τους αρχάριους, τους γονείς και τα παιδιά.

Το ποδήλατο διαγνώστηκε αν-θε(κ)τικό στον Covid19!

Μάρτιος, μήνας ποδηλατικής παλιγγενεσίας.

Η γυναίκα που λάτρευε το ποδήλατο

Το ρεκόρ για τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχει κάνει μια γυναίκα σε ένα χρόνο κρατάει από το 1938

mbike.gr

Pin It on Pinterest