Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Attica Race 2017 από την ΠΕΠΑ
Attica Race

Attica Race 2017 από την ΠΕΠΑ

Ο μεγάλος ποδηλατικός αγώνας της Αττικής

Για μια ακόμη χρονιά, η ΠΕΠΑ διοργανώνει έναν από τους πιο αγαπημένους ποδηλατικούς αγώνες στην Αττική, το Attica Race

 

 

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηνών (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) τον Αγώνα Αντοχής Attica Race στη διαδρομή Ακρόπολη – Σούνιο, την Κυριακή 02/4/2017, στις κατηγορίες Μάστερς της Π.Ε.Π.Α. (Α, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Δ΄, Θ΄), Masters με δελτίο Ε.Ο.Π. και κατηγορία OPEN, με ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο, εντός του 2017.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Αντοχής έχουν όλοι οι ενήλικες από 19 ετών και άνω, έχουν ποδήλατο κούρσα με πετάλια cleats ή καλουπιέδες, ποδηλατικό shorts ή ποδηλατικό παντελόνι και ποδηλατικό ΚΡΑΝΟΣ – υποχρεωτικά.

Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής κ.λ.π.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η δήλωση συμμετοχής/εγγραφή των ενδιαφερομένων θα γίνεται ηλεκτρονικά από την διεύθυνση: https://goo.gl/forms/WhvZoymfUOEUGfAQ2 έως και Δευτέρα 27/03/2017 και μέχρι τις 24:00μ.μ.

Για την κατηγορία Οpen θα πρέπει να αναγράψετε επιπρόσθετα στη δήλωση συμμετοχής, ακριβώς την ηλικία σας.

Για την επιστροφή των συμμετεχόντων από το Σούνιο θα υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο, με κόστος 10€/άτομο. Σημειώνεται εδώ, ότι το λεωφορείο ΔΕΝ διαθέτει μπαγκαζιέρα. Ο διοργανωτής θα φροντίσει να σας προμηθεύσει υλικό συσκευασίας (νάϋλον με αεροθαλάμους) χωρίς αυτό να αποτελεί οποιαδήποτε υποχρέωση ή ευθύνη για τη μεταφορά των ποδηλάτων, από πλευράς του διοργανωτή.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το ποσό συμμετοχής είναι 12 € για τα μέλη Π.Ε.Π.Α. και 23 € για όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ειδικά για όσους διαμένουν στην επαρχία και επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, θα πρέπει να κάνουν κατάθεση του αντίστοιχου ποσού μέχρι τις 27/03/2017 στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας :075/001312-92, IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών. Για καταθέσεις μέσω internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAA.

Στο καταθετήριο θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να φαίνεται το ονοματεπώνυμό του συμμετέχοντα.

 

Αγωνιστικές κατηγορίες(για ΟPΕΝ):

19 ετών – 29 ετών

30 ετών +

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 1. Η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών και του ποσού συμμετοχής θα γίνει κατά την παραλαβή του φακέλου με τους αγωνιστικούς αριθμούς και του ηλεκρονικού chip σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί άμεσα από την σελίδα της Π.Ε.Π.Α. και τα μέσα κοινωνικής δικτίωσης (σελίδα fb Π.Ε.Π.Α.).
 2. Το ηλεκτρονικό chip επιστρέφεται με ευθύνη του ποδηλάτη στον τερματισμό του αγώνα, την Κυριακή 02/04/2017.
 3. Σε περίπτωση μη παράδοσης επιβαρύνεται με το κόστος των 30 € και θα θεωρείται μη τερματίσαντας στα αποτελέσματα.
 4. Για την παραλαβή του φακέλου συμμετοχής είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας (ή φωτοτυπία αυτής στην περίπτωση που η παραλαβή του φακέλου γίνει από άλλο άτομο), του Δελτίου Ε.Ο.Π. και η προσκόμιση πρόσφατης ιατρικής βεβαίωσης καρδιολόγου ή παθολόγου για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, για όσους δεν έχουν δελτίο Ε.Ο.Π. ή Π.Ε.Π.Α.

H παραλαβή του φακέλου συμμετοχής, μπορεί να γίνει κι από άλλο άτομο, αρκεί να προσκομίσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και το κόστος συμμετοχής.

 1. Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή από την επαρχία, θα παραλάβουν το φάκελο συμμετοχής από τη γραμματεία, κατά το χρόνο που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα των αγώνων για παρουσίες.
 2. Όλα τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. θα λάβουν μέρος με τους αγωνιστικούς αριθμούς που έχουν από την αρχή της χρονιάς, οπότε στα σημεία διανομής θα έρθουν μόνο αν θέλουν να πληρώσουν την συμμετοχή τους και εφόσον δεν τους εξυπηρετεί η τραπεζική κατάθεση.

 

Σημειώνεται ότι δεν θα παραλάβει φάκελο συμμετοχής και συνεπώς δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες όποιος δεν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ακόμη και αν έχει καταθέσει το αντίτιμο συμμετοχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Τόπος: Αθήνα

Διαδρομή: Ακρόπολη – Σούνιο

Εκκίνηση από Διον. Αεροπαγίτου (Μουσείο Ακρόπολης) – Λ. Συγγρού – Ποσειδώνος – Φάληρο – Γλυφάδα – Βούλα – Βουλιαγμένη – Βάρκιζα – Λαγονήσι – Σαρωνίδα –Ανάβυσσος –Θυμάρι – Σούνιο (τερματισμός πριν τον Ναό του Ποσειδώνα /parking).

 

Παρουσίες & Τεχνικός Έλεγχος: 08:00πμ – 09:00π.μ.

Ώρα εκκίνησης: 09:30π.μ.

Προεκκίνηση: 25 χλμ (έως τη Βάρκιζα οι αθλητές θα πηγαίνουν όλοι μαζί)

Αγωνιστικό μέρος: 44 χλμ

Απονομές: Οι απονομές θα γίνουν μετά το τέλος του αγώνα αντοχής στον τερματισμό, παραπλεύρως του Ναού.

Οι νικητές θα πάρουν: ο πρώτος κάθε κατηγορίας Κύπελλο, οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας μετάλλιο.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:

 

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και οι ειδικοί της Π.Ε.Π.Α.

 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

 

 • Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική ακόμη και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα).
 • Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται για την τήρηση του Κ.Ο.Κ. Ιδιαίτερα η παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής στον αγώνα αντοχής και η μη συμμόρφωση με τις παρατηρήσεις των κριτών επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού.
 • Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής καθώς και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα όπως και για φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
 • H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα
 • Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 • Επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.

Θα επιτραπεί η συνοδεία αθλητών με όχημα υποστήριξης. Μέγιστος αριθμός οχημάτων συνοδείας που θα υπάρχουν είναι 30 αυτοκίνητα. Προτεραιότητα έχουν ΙΧ ομάδων και αυτά που εξυπηρετούν πάνω από 2 αθλητές. Για δηλώσεις στο: 6931111696

 • Η συγκεκριμένη διοργάνωση μετράει στην βαθμολογία Κυπέλλου της ΠΕΠΑ, και ως συμμετοχή στην «Ποδηλατική Σπαρτακιάδα»,

 

Δείτε επίσης

Jeroboam και Gravel στην Καλαμάτα

Jeroboam Kalamata Gravel Challenge – το πρώτο! Το πρώτο Jeroboam Gravel Challenge στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε ...

13η Ανάβαση Ταϋγέτου 2020

13η Ανάβαση Ταϋγέτου 2020 αγώνας δρόμου Στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 διοργανώνεται η 13η Ανάβαση Ταϋγέτου ...

Το ΚΠIΣΝ γιορτάζει για τέταρτη χρονιά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2020

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, με δράσεις που υλοποιούνται από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest