Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Ταμουρίδης – Τζωρτζάκης – Καστραντάς – Φασόη αγωνίζονται το Σαββατοκύριακο στο Μπακού

Ταμουρίδης – Τζωρτζάκης – Καστραντάς – Φασόη αγωνίζονται το Σαββατοκύριακο στο Μπακού

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Δρόμου κος Ζέγκλης μαζί με τον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη και η Βαρβάρα Φασόη με την Προπονήτρια Μαργαρίτα Λυμπεράκου

Τη Διάκριση θα επιδιώξουν στο Μπακού οι Έλληνες ποδηλάτες, στα πλαίσια του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Εθνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Γιάννη Ταμουρίδη, Χαράλαμπο Καστραντά, Πολυχρόνη Τζωρτζάκη και Βαρβάρα Φασόη θα αγωνιστούν αύριο Σάββατο και μεθαύριο στον αγώνα αντοχής ανδρών – γυναικών. Η Φασόη θα αγωνιστεί αύριο στον αγώνα αντοχής 120χλμ, στον οποίο τρέχουν 75 αθλήτριες, ενώ οι άνδρες θα πάρουν μέρος στον αντίστοιχο αγώνα 215χλμ που θα διεξαχθεί την Κυριακή με 165 ακόμη ποδηλάτες.


Μεγάλη αγωνιστική δραστηριότητα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

Βαλκανικό Πρωτάθλημα ΜΤΒ Naoussa 2015

European Championship Track Juniors/U23 Athens 2015

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας U23/Εφήβων – Νεανίδων της Αθήνας, στη Βαλκανιάδα MTB της Νάουσας και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα δρόμου και BMX επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του αθλήματος της ποδηλασίας, για ένα μήνα σε 5 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα:

Τον πρώτο λόγο έχουν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας U23/Εφήβων – Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (Μαρούσι) από 14 – 19 Ιουλίου και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην περιοχή 3-5 Πηγάδια της Νάουσας στις 4-5 Ιουλίου.


Ακόμη, η Ε.Ο.Π. έχει προγραμματίσει την διεξαγωγή τριών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων με την συνεργασία των Δήμων και Περιφερειών. Πιο αναλυτικά:

1.   Ναύπλιο: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών.

Από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου ανδρών – γυναικών και Νέων.

Ο αγώνας διεξάγεται με την συνεργασία του Δήμου Ναυπλίου και έχουν δηλώσει συμμετοχή 189 αθλητές και αθλήτριες από 45 συλλόγους της χώρας. Ειδικότερα, στον αγώνα των ανδρών θα συμμετάσχουν 128 αθλητές, στους Νέους 27 αθλητές και στις γυναίκες 34 αθλητριες.

2.   Τρίκαλα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων.

Με την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (Περιφέρεια Θεσσαλίας), θα γίνει στην πόλη των Τρικάλων,την περίοδο 10-12 Ιουλίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων, στο οποίο  θα επιδιώξουν να διακριθούν και να δώσουν την υπόσχεση ότι το άθλημα θα συνεχίσει να δίνει επιτυχίες στον διεθνή χώρο σε όλα τα αγωνίσματα της ποδηλασίας.

3.   Ηράκλειο Κρήτης: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα BMX – 4X

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις, ειδικά διαμορφωμένες και αναβαθμισμένες, εγκαταστάσεις του MINOAN CAMP Α.Ο. στις Μελέσσες Αρχανών, θα πραγματοποιηθεί, στις 4-5 Ιουλίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2015 στην Ορεινή Ποδηλασία του Τετραπλού Κρος (4X) και του BMX.

Το BMX είναι ένα νέο άθλημα που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και παρουσιάζει πλούσιο θέαμα για τους φίλους του αθλήματος. Η ΕΟΠ, σε συνεργασία με το Σωματείο MINOAN CAMP Α.Ο. , θα επιδιώξει να δώσει μια ξεχωριστή εικόνα ώστε τα επόμενα χρόνια να έρθουν οι επιτυχίες και στον διεθνή χώρο. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Ομοσπονδιακού προπονητή και παλιού πρωταθλητή δρόμου Στέλιου Σαλπαδήμου που τόνισε ότι “…τώρα στήνεται σιγά σιγά το μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας και επιδίωξη μας είναι το πλασάρισμά μας σε καλές θέσεις στον διεθνή χώρο.”

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Κορφιάτης και η Ελένη Μαυράκη θα αγωνιστούν στις 27 και 28 Ιουνίου στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού.


Δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΠ

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Θανάσης Τερζής, την Πέμπτη (18/06) συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό στο Ποδηλατοδρόμιο και είχε την ευκαιρία να τον ευχαριστήσει ιδιαίτερα για την συμπαράσταση του στο άθλημα όπως επίσης και για την έγκριση του στην διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πίστας, αφού η εικόνα του Ποδηλατοδρομίου ήταν πάρα πολύ καλή.

Ο Γ.Γ.Α. ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην μεγάλη, αυτή, εκδήλωση του καλοκαιριού.

Ο κ. Τερζής, αναφερόμενος στην μεγάλη δραστηριότητα που παρουσιάζει το άθλημα τον τελευταίο καιρό, τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες και Δήμοι) αποτελούν τους σημαντικότερους αρωγούς της Ομοσπονδίας.

Ολοκληρώνοντας, σημείωσε την εξαιρετική συνεργασία και συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας (UEC) στις προετοιμασίες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Προπονητικό camp στο Ποδηλατοδρόμιο

Ξεκίνησε την Πέμπτη (18/06) στο Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, προπονητικό camp το οποίο διοργανώνουν η Ε.Ο.Π. με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας. Στο camp μετέχουν 20 αθλητές και 5 προπονητές από 8 χώρες, οι οποίοι έχουν ως στόχο την βελτίωση της τεχνικής τους μέσα απο σειρά ασκήσεων που αναπτύσσονται καθημερινά στο γυμναστήριο και στην προπόνηση, στον καθορισμό στόχων, στην αναγνώριση των αδυναμιών και στην βαθύτερη κατανόηση του αθλήματος των πεντάλ.

Για 5 εβδομάδες, η ΕΟΠ με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Αμαρουσίου, θα φιλοξενήσει όλους τους αθλητές και προπονητές λειτουργώντας ως προπαρασκευαστικό κέντρο για τα Βαλκάνια.

Το σεμινάριο θα αποτελέσει τον προπομπό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Ο.Π.

Δείτε επίσης

«Αθλητισμός και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Από το χθες στο σήμερα».

Στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε, η 1η ημερίδα του cluster Αθλητισμού του ICC ...

Καλή σχολική χρονιά με… Μy market και ποδήλατο!

Tα My market οραματίστηκαν, υλοποίησαν και με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ συνεχίζουν να πρωτοπορούν με ...

Woom Bikes

Η WOOM Bikes επίσημα στην ελληνική αγορά!

WOOM Bikes by Cyclestore Athens! Τα κορυφαία παιδικά ποδηλατα της αυστριακής εταιρείας WOOM Bikes γίνονται ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest