Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Γύρος Λαγκαδάς αγώνας open 7-8 Ιουνίου
Ποδηλατικός αγώνας κατηγορίας open διοργανώνετε στις 7 και 8 Ιουνίου από τους ΑΣ «1000 Δέντρα», το Podilatorama Bike Store και τον Δήμο Λαγκαδά.

Γύρος Λαγκαδάς αγώνας open 7-8 Ιουνίου

Ποδηλατικός αγώνας κατηγορίας open διοργανώνετε στις 7 και 8 Ιουνίου από τους ΑΣ «1000 Δέντρα», το Podilatorama Bike Store και τον Δήμο Λαγκαδά.

Το Σάββατο στις 7 Ιουνίου και 13:00 μμ θα γίνει ο αγώνας ομαδικής χρονομέτρησης συνολικής απόστασης 40 χλμ. Η κάθε ομάδα που θα πάρει μέρος θα αποτελείται από τέσσερις συνολικά αθλητές που δεν παίζει ρόλο η ηλικία τους, οι οποίοι θα μοιράσουν τον ίδιο χρόνο τερματισμού και ο οποίος θα προσμετρηθεί στην συνολική κατάταξη του διημέρου και πρέπει να τερματίσουν οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας.

Η διαδρομή θα έχει εκκίνηση και τερματισμό στην Άσσηρο, το μήκος της θα είναι 5 χλμ. και θα πραγματοποιηθούν συνολικά εφτά αναστροφές. Οι ομάδες θα ξεκινούν με διαφορά ενός λεπτού από την προηγούμενη.

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και για να αποφευχθεί συνωστισμός στην διαδρομή του αγώνα, οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ δυναμικότητας τα οποία μεταξύ τους θα έχουν διάλειμμα 20 λεπτών για να αποσυμφορηθεί η διαδρομή.

Στις 8 Ιουνίου και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας αντοχής 84 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό στα Λουτρά Λαγκαδά. Θα υπάρχει προεκκίνηση μέχρι το χωριό του Αγ. Βασιλείου όπου θα δοθεί το ελεύθερο εν κινήσει. Η διαδρομή του αγώνα θα είναι η εξής: Λουτρά Λαγκαδά – Καβαλάρι – Αγ. Βασίλειος – Βασιλούδι Λαγκαδίκια – Σχολάρι – Ευαγγελισμός – Ανάληψη – Δρακόντιο – Κολχικό – Λοφίσκος – Πέντε Βρύσες – Λαγκαδάς – Τερματισμός Λουτρά Λαγκαδά. Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούουν σε κάθε εντολή των διοργανωτών που αφορά την προστασίας της ασφάλειας των αθλητών. Επίσης οι αθλητές και οι συνοδοί τους αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία.

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:
1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

 

 

Δείτε επίσης

Βραβεία Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Μεγάλες διακρίσεις για Ελληνικές πόλεις Στον πανέμορφο χώρο του Ζαππείου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης για ...

jeroboam gravel challenge

Jeroboam Gravel Challenge στην Καλαμάτα 26 – 27 Σεπτεμβρίου

Όλη η χαρά του ποδηλάτου σε μια διοργάνωση Μπορεί ο Covid 19 να μας άλλαξε ...

Ποδηλατοβόλτες για μικρούς και μεγάλους

4η Ποδηλατοβόλτα στην Άρτα Κάθε Τετάρτη του Ιουνίου γίνονται οι ποδηλατοβόλτες με διοργανωτή τον Ποδηλατικό ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest