Home | Αρχική | Alberto Contador: Όλοι θέλουν μια νίκη στη Vuelta

Alberto Contador: Όλοι θέλουν μια νίκη στη Vuelta

O Froome και ο Nairo θέλουν εξίσου μια νίκη στη Vuelta!

Η Vuelta – 20/8 έως 9/11 – ξεκινά και ο Alberto Contador είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί. Ο τρίτος από τους μεγάλους γύρους – ύστερα από το Γύρο Γαλλίας και Ιταλίας – ο Γύρος Ισπανίας έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον. Φέτος ο Contador έχει πολλά να αποδείξει…

Ο Alberto Contador δίνει τη δική του άποψη για έναν αγώνα εξαιρετικά σημαντικό για όλους τους συμμετέχοντες. Είναι ο τελευταίος γύρος της ομάδας του, ο τελευταίος γύρος της χρονιάς αλλά υπάρχουν σκληροί ανταγωνιστές για τη νίκη: ο Froome, ο Quintana, ο Valverde, όλοι θα ήθελαν μια πρώτη θέση σε αυτό τον αγώνα.

Έχετε ήδη 3 νίκες σε Vuelta. Πώς επηρρεάζει αυτό την ψυχολογία σας πριν τον αγώνα;
A.C.: Νιώθω πιο ήρεμος. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να έχεις κερδίσει τρεις φορές έναν αγώνα και μου δίνει το πλεονέκτημα της ηρεμίας. Προφανώς θα αγωνιστώ και για μια τέταρτη νίκη αλλά θα δούμε. Ένα μεγάλο Γύρο τον αξιολογείς μέρα με τη μέρα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις από πριν πώς θα εξελιχτεί.

Ύστερα από το Γύρο Γαλλίας, πιστεύετε πως έχετε κάποιο πλεονέκτημα απέναντι στους αναβάτες που ολοκλήρωσαν τον Γύρο και έχουν καταπονηθεί περισσότερο;
A.C.: Όχι, γιατί όταν εγκατέλειψα τον Γύρο ήμουν σε εξαιρετική φόρμα. Το πρόβλημά μου ήταν οι πτώσεις και οι τραυματισμοί. Αυτά με εμπόδισαν να συνεχίσω. Ανέβηκα ξανά στο ποδήλατο λίγο νωρίτερα απ’ όσο με συμβούλεψαν οι γιατροί της ομάδας αλλά δεν έκανα αληθινή προπόνηση. Απλώς ήμουν στο ποδήλατο. Η πρώτη μου κανονική προπόνηση ήταν στο San Sebastian και στο Burgos. Έτσι λοιπόν μάλλον είμαι λιγότερο προετοιμασμένος από τους υπόλοιπους σε αυτή τη Vuelta. Δεν θα το θεωρούσα αυτό πλεονέκτημα…

Οι Froome και Quintana δηλώνουν πως είστε το φαβορί για τη Vuelta και αυτό σας προσθέτει μεγαλύτερη πίεση. Συμφωνείτε;
A.C.: Όχι και δεν το πιστεύω. Αν μπορεί κάποιος να με διαβεβαιώσει πως… έχω ήδη κερδίσει τον αγώνα, καλύτερα να μην τρέξω… Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο αναβάτες που αναφέρατε θα ήθελαν εξίσου μια νίκη στη Vuelta. Ο Froome ήταν στο πόντιουμ πριν από τρία χρόνια και έχει πίσω του μια εξαιρετικά δυνατή ομάδα. Και μετά το Tour είχε αρκετό χρόνο να ξεκουραστεί – είμαι σίγουρος πως το ήξερε από την αρχή πως θα συμμετάσχει στη Vuelta. Το ίδιο ισχύει και για τον Nairo. Ύστερα από τον Γύρο Γαλλίας δεν ξανακούσαμε τίποτα για κείνον και είμαι σίγουρος πως ξεκουραζόταν και προετοιμαζόταν για τη Vuelta. Είμαι βέβαιος πως και οι δύο είναι σε εξαιρετική φόρμα. Από τη μεριά μου, θα προσπαθήσω για το καλύτερο αλλά τόσο ο Froome όσο και ο Quintana έχουν πιο δυνατές ομάδες μαζί τους και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας.

Αρκετοί λένε πως η διαδρομή είναι καλύτερη για σας απ’ ότι για άλλους αθλητές. Τι γνώμη έχετε γι’ αυτό;
A.C.: Σχετικά με τη διαδρομή, όλοι μιλάνε για τον Froome, τον Nairo κι εμένα αλλά ξεχνούν ένα άλλο φαβορί κι αυτός είναι ο Valverde, ο οποίος ήταν εξαιρετικά δυνατός στη διάρκεια του Γύρου Γαλλίας και στη Vuelta πιστεύω πως έχει περισσότερες πιθανότητες. Έχει αρκετά ετάπ που του ταιριάζουν και μάλιστα ετάπ με αρκετά βαθμολογικά μπόνους. Επίσης, ξέρει πώς να κερδίσει την Vuelta a Espana. Η διαδρομή του ταιριάζει καλύτερα απ’ ότι σε μένα. Πρέπει να σκέφτομαι πως η διαδρομή μου ταιριάζει γιατί… αυτή έχω μπροστά μου. Όμως, το τελευταίο time trial για παράδειγμα, είναι πολύ καλύτερο για τον Froome.

Ο Contador, ήταν ο νικητής της Vuelta a Burgos. Photο: Bettini Photo
Ο Contador, ήταν ο νικητής της Vuelta a Burgos. Photο: Bettini Photo

 

Πόσο σημαντική ήταν η νίκη σας στο Burgos;
A.C.: Μια νίκη είναι πάντα σημαντική, σου δίνει αυτοπεποίθηση αλλά την επόμενη κιόλας μέρα ξεκινάς από το μηδέν. Είναι καλό για την ομάδα, για όλους μας αλλά η Vuelta είναι πολύ μεγαλύτερη σε διάρκεια, οι αντίπαλοι είναι διαφορετικοί και έχει περισσότερα stages. Άρα ξεκινάμε από το μηδέν.

Να περιμένουμε να δούμε το τυπικό στυλ Alberto ή σκέφτεστε να δοκιμάσετε διαφορετική τακτική στη Vuelta;
A.C.: Είναι περίπλοκο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Θα δούμε πώς θα παει. Ο αγώνας έχει μεγάλη διάρκεια και υπάρχουν άλλες ομάδες που μπορούν να τον ελέγξουν καλύτερα από τη δική μας. Επίσης είναι δύσκολο να αλλάζεις τακτική σε κάθε αγώνα. Θα δούμε λοιπόν πώς θα πάει και θα κινηθούμε ανάλογα.

Ποιός είναι ο στόχος σας για το πρώτο χρονόμετρο και ποιες πιστεύετε πως θα είναι οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες;
A.C.: Δε θέλω να σκέφτομαι από τώρα για διαφορές, θέλω να σκέφτομαι τον αγώνα και πώς θα πάω όσο το δυνατόν καλύτερα. Όλοι στην ομάδα θέλουν να πάμε καλά.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για το μέλλον;
A.C.: Όχι. Αυτή τη στιγμή είμαι αναβάτης της Tinkoff. Η Tinkoff είναι η ομάδα μου και θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου για τη ομάδα μου. Ο άλλος λόγος είναι πως η Vuelta είναι ο τελευταίος μεγάλος γύρος που τρέχω με αυτο το ζέρσεϊ και θέλω το καλύτερο αποτέλεσμα. Το τι θα γίνει την επόμενη χρονιά είναι άλλη κουβέντα κι έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να την κάνουμε…

 

Δείτε επίσης

Όνειρο χειμερινής νυκτός για το καλοκαίρι που…έρχεται!

Bikepacking Event Tuscany Trail – 30 Μαΐου 2021 – 8η έκδοση: Το μεγαλύτερο bikepacking event ...

Σακίδια και υδροδοχεία Camelbak 2021: Για να απολαμβάνετε την φύση

Camelbak 2021 Οι νέες σειρές σακιδίων της CamelBak θα σας λύσουν τα χέρια και θα ...

αγορά ποδηλάτου 2021

Θα υπάρχουν αρκετά ποδήλατα για να καλύψουν τις ανάγκες της ζήτησης το 2021;

Ο Covid 19 “χτύπησε” το ποδήλατο Ενώ άλλες αγορές συρρικνώνονται, η αγορά ποδηλάτου αυξήθηκε τόσο ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest