Home | Αρχική | Absa Cape Epic 2016: Τα “Λιοντάρια” της Αφρικής
Oι Karl Platt και Urs Huber (Bulls) πανηγυρίζουν τη νίκη τους στο 2016 Absa Cape Epic Mountain Bike Photo by Emma Hill/Cape Epic/SPORTZPICS

Absa Cape Epic 2016: Τα “Λιοντάρια” της Αφρικής

Ολοκληρώθηκε ο κορυφαίος πολυήμερος αγώνας ΜΤΒ

Με μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Περικλή Ηλία και τον Ferreira Oliveira που αποτελούσαν την ομάδα Dolomiti Superbike και την 5η θέση της γενικής, ολοκληρώθηκε ο αγώνας με τον Karl Platt να συμπληρώνει πέντε νίκες στο συγκεκριμένο αγώνα.

 

Δώδεκα χρόνια ύστερα από τον πρώτο του τίτλο στο Absa Cape Epic, ο Κarl Platt έγινε σήμερα ο δεύτερος αναβάτης που έχει στο ενεργητικό του 5 νίκες!

Παρόλο που νικητές του 7ου Stage ήταν ο Γερμανός Manuel Fumic και ο Βραζιλιάνος Henrique Avancini της Cannondale Factory Racing, ήταν οι Bulls εκείνοι που αναδείχτηκαν νικητές του αγώνα.

“Ήταν μια νίκη που την περιμέναμε όλη την εβδομάδα”, δήλωσε Fumic μετά τον αγώνα. “Αρχικός μας στόχος ήταν ο Πρόλογος, έπειτα το 4ο Stage και τέλος το τελευταίο Stage. Ήταν η τελευταία μας ευκαιρία να κερδίσουμε ένα stage αφού οι δύο προηγούμενες προσπάθειές μας δεν πέτυχαν και είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε! Και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να κερδίζεις το τελικό stage του Cape Epic. Υπήρχαν κάθε μέρα πολλοί θεατές συγκεντρωμένοι στον τερματισμό αλλά σήμερα, όταν στρίψαμε στη γέφυρα, δεν μπορούσα να πιστέψω το πόσοι είχαν έρθει να μας χειροκροτήσουν. Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα”.

Ο Γερμανός Platt και ο Ελβετός Huber τερμάτισαν με… την άνεσή τους στην 5η θέση, αφήνοντας τους αθλητές της Cannondale Factory Racing να πανηγυρίζουν τη νίκη του Stage, αφού ήξεραν πως είχαν ήδη κερδίσει τον αγώνα…

Τη δεύτερη και τρίτη θέση πήραν οι δύο ομάδες της Centurion Vaude by Meerendal. Σε κάποιο σημείο του stage, στην τελευταία ανηφόρα πριν την τελική κατάβαση, όλα έδειχναν πως ίσως έκαναν το “ένα-δύο”, κερδίζοντας το Stage αλλά οι αθλητές της Cannondale ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη.

Τα πιο λαμπερά πρόσωπα της ημέρας όμως ήταν σίγουρα εκείνα των Platt και Huber. Η προετοιμασία τους για τη 13η διοργάνωση του Absa Cape Epic ήταν εξαιρετική, με τους δυο αθλητές να έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες στη Νότιο Αφρική, προετοιμαζόμενοι και συμμετέχοντας σε τοπικούς αγώνες.

“Είναι απίστευτο… απίστευτο”, επαναλάμβανε ο Platt δευτερόλεπτα μετά τον τερματισμό, ως νικητής πια του Absa Cape Epic 2016. “Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη χαρά μου”. Ο Platt, που είχε κερδίσει για πρώτη φορά το 2004, έπρεπε να περιμένει έξι ολόκληρα χρόνια για αυτή την πέμπτη συνολικά νίκη του. “Φαίνεται πως όσο μεγαλώνω γίνομαι καλύτερος… Περίμενα πολύ καιρό για μια πέμπτη νίκη και τώρα επιτέλους την έχω!”

Ο Karl Platt της Team Bulls έχει κάθε λόγο να χαμογελά ευτυχισμένος. Photo by Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS
Ο Karl Platt της Team Bulls έχει κάθε λόγο να χαμογελά ευτυχισμένος.
Photo by Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

Η στρατηγική τους την τελευταία αυτή μέρα δεν επέτρεπε ηρωισμούς. Με διαφορά 15 λεπτών έναντι των Centurion Vaude by Meerendal, οι Platt και Huber δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι περισσότερο από το να απολαύσουν τη διαδρομή. “Όλοι έβαζαν τα δυνατά τους σε αυτό το τελευταίο stage αλλά εμείς το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να διασφαλίσουμε πως θα διατηρούσαμε μια διαφορά ασφαλείας”, είπε ο Platt. “Κάποια στιγμή ένα γκρουπ αποφάσισε να φύγει μπροστά αλλά ο Urs κι εγώ αποφασίσαμε πως δεν υπήρχε λόγος να ακολουθήσουμε κι έτσι μείναμε να απολαύσουμε τα τελευταία 20 χιλιόμετρα του υπέροχου αυτού αγώνα”.

Αν όμως ήταν η 5η νίκη για τον Platt, για τον Huber ήταν η πρώτη! “Στην αρχή ένιωθα μια νευρικότητα”, δήλωσε ο Huber. “Μόλις όμως ο αγώνας ξεκίνησε και διαπίστωσα πως μπορούσαμε να κρατήσουμε τον έλεγχο του ρυθμού, ηρέμησα. Βλέπαμε αρκετές ομάδες να αγωνίζονται για τη νίκη του σημερινού Stage αλλά εμείς δεν είμαστε ανάμεσά τους. Σήμερα ήταν μια μέρα χωρίς πόνο”.

Αυτό που ειδικά για μας, χαρακτήρισε τον φετινό αγώνα – έναν αγώνα που από το MBike παρουσιάζουμε σταθερά τα τελευταία χρόνια με αποκλειστικές φωτογραφίες – ήταν η συμμετοχή των Περικλή Ηλία και του Tiago Jorge Ferreira Oliveira από την Πορτογαλία. Η ομάδα τους, η dolomitic Superbike είχε μια εξαιρετική εμφάνιση που οδήγησε τους δύο αθλητές στην 5η θέση της γενικής κατάταξης και τους έκανε να ανέβουν δύο φορές στο βάθρο, μία στην 3η θέση και μία στην 1η, ως νικητές του 6ου Stage.

Με δεδομένο πως το Absa Cape Epic είναι ένας αγώνας τακτικής, που απαιτεί εμπειρία και συγκεκριμένη προετοιμασία – δεν είναι τυχαίο πως οι Bulls πέρασαν αρκετό καιρό στη Νότιο Αφρική για να προετοιμαστούν, παρόλο που ο Platt τρέχει σχεδόν κάθε χρόνο τον αγώνα – η επίδοσή τους κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και δικαίωσε τους στόχους και την προσπάθειά τους.

Με αρχικό στόχο μια καλή εμφάνιση και μια θέση στο βάθρο, οι δύο αθλητές σημείωσαν μια εξαιρετική εμφάνιση, 2 φορές στο βάθρο και μία 5η θέση γενικής ανάμεσα σε περισσότερες από 340 ομάδες απ’ όλο τον κόσμο.

Αφήνοντάς πίσω τους ομάδες με υψηλά budget και υποστήριξη μεγάλων εργοστασίων, οι Περικλής Ηλίας και Τiago Jorge Ferreira Oliveira, απέδειξαν την κλάση και το επίπεδό τους καθώς και το γεγονός πως ένας τίτλος Παγκόσμιου Πρωταθλητή μόνο τυχαίος δεν μπορεί να είναι…

Ο συνολικός τους χρόνος στον αγώνα ήταν 28:52.33.4, σε συνολική απόσταση 654 χιλιομέτρων. Η μέση ωριαία τους ήταν 22.65 km/h με συνολική υψομετρική 15.000 μέτρα!

Ο Tiago Jorge Ferreira Oliveira της Team Dolomiti Superbike οδηγεί το "ξεκόλλημα" κατά τη διάρκεια του stage 7 με τον Περικλή Ηλία να τον παρακολουθεί και να ετοιμάζεται να προσπεράσει το γκρουπ. Photo by Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS
Ο Tiago Jorge Ferreira Oliveira της Team Dolomiti Superbike οδηγεί το «ξεκόλλημα» κατά τη διάρκεια του stage 7 με τον Περικλή Ηλία να τον παρακολουθεί και να ετοιμάζεται να προσπεράσει το γκρουπ.
Photo by Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS
2016 Stage 7 Men

Αποτελέσματα Stage 

1. Cannondale Factory Racing 14-1 Manuel Fumic (Germany) 14-2 Henrique Avancini (Brazil) 3:13.38,2

2. Centurion Vaude by Meerendal 2 17-1 Nicola Rohrbach (Switzerland) 17-2 Matthias Pfrommer (Germany) 3:14.06,6 +28,4

3. Centurion Vaude by Meerendal 4-1 Daniel Geismayr (Austria) 4-2 Hermann Pernsteiner (Austria) 3:14.06,8 +28,6

Γενική Κατάταξη

1. Bulls 3-1 Karl Platt (Germany) 3-2 Urs Huber (Switzerland) 28:13.28,4

2. Centurion Vaude by Meerendal 2 17-1 Nicola Rohrbach (Switzerland) 17-2 Matthias Pfrommer (Germany) 28:26.36,7 +13.08,3

3. Trek-Selle San Marco A 13-1 Samuele Porro (Italy) 13-2 Damiano Ferraro (Italy) 28:38.32,9 +25.04,5

4. Cannondale Factory Racing 14-1 Manuel Fumic (Germany) 14-2 Henrique Avancini (Brazil) 28:39.12,3 +25.43,9

5. Dolomiti Superbike 11-1 Periklis Ilias (Greece) 11-2 Tiago Jorge Ferreira Oliveira (Portugal) 28:52.33,4 +39.05,0

6. USN Purefit 7-1 Darren Lill (South Africa) 7-2 Waylon Woolcock (South Africa) 29:03.22,9 +49.54,5

7. Bulls 2 10-1 Simon Stiebjahn (Germany) 10-2 Tim Boehme (Germany) 29:08.49,4 +55.21,0

8. Trek-Selle San Marco B 18-1 Ivan Alvarez Gutierrez (Spain) 18-2 Fabian Rabensteiner (Italy) 29:13.39,5 +1:00.11,1

9. Centurion Vaude by Meerendal 4-1 Daniel Geismayr (Austria) 4-2 Hermann Pernsteiner (Austria) 29:16.16,9 +1:02.48,5

10. Topeak Ergon Racing 2 16-1 Jeremiah Bishop (United States of America) 16-2 Erik Kleinhans (South Africa) 29:20.44,8 +1:07.16,4

Δείτε επίσης

πωλήσεις ποδηλάτων

H Ευρωπαϊκή βιομηχανία ποδηλάτου προβλέπει εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις

Τεράστια ανάπτυξη στις πωλήσεις συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων Με πωλήσεις ποδηλάτων που αναμένεται να ξεπεράσουν ...

Αθλητής με σύνδρομο Down ολοκληρώνει Ironman και γράφει ιστορία!

Ο 21 ετών τριαθλητής, είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία, με σύνδρομο Down που ολοκληρώνει ...

covid 19 και ποδήλατο

Ποδήλατο στις μέρες της πανδημίας: Μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Μπορεί ο Covid 19 να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το ποδήλατο στις σύγχρονες πόλεις; ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest