Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Όλα έτοιμα για τη Σπαρτακιάδα
Η ιστορική ποδηλατική διαδρομή, ξεκινά και πάλι από το Καλλιμάρμαρο

Όλα έτοιμα για τη Σπαρτακιάδα

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου δίνεται η εκκίνηση

Η ιστορική ποδηλατική διαδρομή, ξεκινά και πάλι από το Καλλιμάρμαρο

Ένα τέταρτο του αιώνα πέρασε από τότε που μια παρέα ποδηλατών – μετέπειτα ιδρυτικά μέλη της Π.Ε.Π.Α. – έκαναν την ιστορική διαδρομή των 257 χλμ, από την Αθήνα στην Σπάρτη, θέτοντας έτσι τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία, που δεν είναι άλλος από την «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ».

Πλήθος ποδηλατών προετοιμάζονται όλο το χρόνο για να λάβουν μέρος στο ιστορικά σημαντικότερο – μη ανταγωνιστικό – ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, που ξεκινά και φέτος το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 07:30 π.μ. από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματίζει μετά από 12 ώρες εμπρός από το μνημείο του Λεωνίδα – στη Σπάρτη.

Οι ραγδαία αυξανόμενες συμμετοχές των τελευταίων ετών και οι απαιτήσεις της διαδρομής των 257 χιλιομέτρων, που περνά από την Κόρινθο στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους, η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου και τέλος η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη επιβάλλουν πέρα από την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους ποδηλάτες, που παρέχονται με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, ιατρών, ασθενοφόρων, τοπικών φορέων και πολλών άλλων εθελοντών.

Η εκδήλωση, κορυφώνεται το βράδυ της ίδιας μέρας στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Σπάρτης με τις βραβεύσεις αθλητών, χορηγών και όλων των παραγόντων που συνετέλεσαν για μια ακόμη φορά στην ποδηλατική αυτή γιορτή.

Δείτε επίσης

The Gravel of Marathon: Εκεί που γεννήθηκε η υπέρβαση

Στις 15 Νοεμβρίου, ο Μαραθώνας γράφει ένα νέο κεφάλαιο στη μακραίωνη ιστορία του. Για πρώτη ...

ΕΥΔΑΠ Fun Ride: ζήσε τον ρυθμό του Gravel of Marathon… χαλαρά!

Δίπλα στη Λίμνη Μαραθώνα · Δωρεάν και ανοιχτό σε όλους Το The Gravel of Marathon ...

UCI GRAN FONDO LOUTRAKI GREECE 2026

Ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας επιστρέφει! Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2026, το Λουτράκι φιλοξενεί, για δεύτερη ...

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest