Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | 42ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

42ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

Στις 24 και 25 Μαρτίου ο Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

Ο Π.Ο. Πατρών μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Καλαβρύτων και το Δήμο Δυτικής Αχαϊας συνδιοργανώνουν τον 42ο Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας», στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων, Μάστερς. Στην κατηγορία Μάστερς-Όπεν θα υπάρξει συνεργασία με την Π.Ε.Π.Α.

Φέτος μετά από πρόταση της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και αποδοχή αυτής θα ενταχθούν και οι 1οι Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί Αγώνες Ελληνικής Αστυνομίας στις κατηγορίες Ανδρών και Μάστερ/Όπεν.

Ο Π.Ο. Πάτρας με ομόφωνη απόφασή του αφιερώνει τον 42ο αγώνα «Θυσίας», «Στους Μικρούς Νικητές της Ζωής» και τη φλόγα (Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλαστική Ασθένεια) προσφέροντας 1 ευρώ για κάθε αθλητή Μάστερ που θα συμμετάσχει στον αγώνα. Καλεί όσους θέλουν έστω και με συμβολικό ποσό να ενισχύσουν την προσπάθεια του συλλόγου στο περίπτερο που θα έχει στηθεί από την Φλόγα, στην εκκίνηση στην Πάτρα και στις απονομές στα Καλάβρυτα. «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί και όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας για όλα τα παιδιά».

1ος Αγώνας ατομ. χρονομέτρηση Α-Ε-Π-Γ-Ν Κανέλλος Κανελλόπουλος
Απόσταση 13 χλμ., ώρα 15:00. Εκκίνηση από την πλατεία Παπαγιαννοπούλου στην Κ. Αχαϊα και τερματισμός στην Άρλα. Όπως στα συνημμένα link (υψομετρικά-διαδρομές.) Επιστροφή στην εκκίνηση μετά τον τερματισμό σύμφωνα με τον συνημμένο χάρτη. Κατά την άποψή μας δεν απαιτείται ποδήλατο χρονομέτρου. Η υποστήριξη θα επιτρέπεται από δύο σταθερά σημεία (θα υποδειχθούν σε ανακοίνωσή μας μετά τις επαφές μας με την Αστυνομία).

https://ridewithgps.com/routes/29356298

2ος Αγώνας Α. Μάστερς/Οπεν, Γυναίκες, Νεανίδες

Αγώνας αντοχής, απόστασης 80 χλμ., ώρα 09:00. Εκκίνηση από Πλατεία Γεωργίου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – ‘Οθωνος Αμαλίας – Ακτή Δυμαίων – Γλαύκου – Ακρωτηρίου – Οβρυά – Οδός ΙΙΙ – Περιμετρική Χαλανδρίτσας – Καταρράκτης – Μάνεσι – Τερματισμός στο μνημείο (Ηρώων) έναντι Ι. Μ. Αγ. Λαύρας. Προεκκίνηση έως την έξοδο από Οβρυά (9χλμ.) Θα γίνουν δεκτοί αθλητές μόνο με δελτία (ΕΟΠ-ΠΕΠΑ). Ο αγώνας αποτελεί πρόκριση για την ποδηλατική Σπαρτακιάδα. Η βαθμολογία της ΠΕΠα θα γίνει σύμφωνα με τη δική της κατηγοριοποίηση όριο χρόνου αγώνα 35%. https://ridewithgps.com/routes/29354792

Άνδρες-έφηβοι
Αγώνας Αντοχής, απόστασης 103 ΚΜ. Ώρα: 09.15. Εκκίνηση από Πλατεία Γεωργίου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Όθωνος Αμαλίας – Ροϊτικα – ΝΕΟ .Πατρών Πύργου- Άλυσος – αναστροφή – ΠΕΟ Πύργου Πατρών –Καμίνια – Ροϊτικα – Μιντιλόγλι – Οβρυά – 111 – Περιμετρική Χαλανδρίτσας – Καταρράκτης – Μάνεσι- Τερματισμός στο μνημείο (ΗΡΩΩΝ) έναντι Ι. Μ. Αγ. Λαύρας. Προεκκίνηση έως την είσοδο σε ΝΕΟ Πατρών – Πύργου(7ΚΜ). Όριο χρόνου 20%. Link https://ridewithgps.com/routes/29354724

Όσον αφορά την κατηγορία Νεανίδων σας ενημερώνουμε ότι θα τρέξουν με ελεύθερο πάτημα. Η κατηγορία Γυναικών και Νεανίδων θα είναι ενιαία (κοινό φύλλο αγώνα και βράβευση). Η κατηγορία των Εφήβων θα τρέξει μόνο στην ατομική χρονομέτρηση με τα πατήματα της κατηγορίας της (ξεχωριστό φύλλο αγώνα ξεχωριστή βράβευση), στον αγώνα αντοχής με ελεύθερο πάτημα (κοινό φύλλο αγώνα – ξεχωριστή βράβευση). Η κατηγορία Παίδων θα αγωνιστεί μόνο στον Αγώνα Ατομική Χρονομέτρησης 13 χλμ. και η κατηγορία Μάστερ/Οπεν μόνο στον αγώνα αντοχής 80χλμ.

Στην κατηγορία των Παίδων και Γυναικών – Νεανίδων οι αγώνες θα διεξαχθούν εφόσον μέχρι την ημερομηνία 18/3/2019 έχει δηλωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να ευρίσκονται στα γραφεία του Π.Ο.Π αυστηρά μέχρι 18/3/2019 με email στο poptras71@gmail.com.

Μάστερς
Για όσους έχουν δελτίο Ε.Ο.Π να δηλώνεται η συμμετοχή τους μέσω των σωματείων και όχι ένας-ένας διότι δημιουργεί προβλήματα στην οργάνωση. Όσοι αθλητές έχουν μόνο δελτίο Π.Ε.Π.Α θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ΠΕΠΑ ή στο popatras71@gmail.com. Επικοινωνία με Γραμματεία στο τηλ.: 6931-111696.

Κατάθεση δελτίων
Η κατάθεση των δελτίων η επίδειξη της κάρτας υγείας και η παραλαβή των αριθμών για όλες τις κατηγορίες θα γίνει την 24-3-2019 στο ξενοδοχείο Niforeika Beach όπου θα φιλοξενηθούν οι αποστολές από ώρα 12:00 έως 14:00 στη γραμματεία των αγώνων και από ώρα 14:15 στην εκκίνηση του Ατομικού Χρονομέτρου.

Οι αριθμοί στους αθλητές Μάστερ θα παραδίδονται στους εκπροσώπους των σωματείων τους όπως και στις άλλες κατηγορίες ή από τη γραμματεία των αγώνων.

Τεχνικό συνέδριο
Για τη χρονομέτρηση θα γίνει στις 13:45 στο ξενοδοχείο Niforeika Beach όπου θα ανακοινωθεί και η τελική λίστα εκκίνησης. Για τους αγώνες αντοχής θα γίνει τεχνικό συνέδριο μετά το πέρας του Αγώνα Σιρκουί στις 19:30 σε διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου Niforeika Beach.

Όροι συμμετοχής
Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Ο Π.Ο.Π. η Π.Ε.Π.Α και η Α.Ε. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ δεν έχουν καμία υποχρέωση για κάθε ατύχημα, φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν ποδηλατική ενδυμασία (κράνος, ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ) και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Απονομές Ατ. Χρονομέτρου
ΑΝΔΡΕΣ – ΕΦΗΒΟΙ – ΠΑΙΔΕΣ –ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ
Οι πρώτοι θα πάρουν κύπελλο – μετάλλιο – δίπλωμα ο δευτέρος και ο τρίτος μετάλλιο δίπλωμα. Οι βραβεύσεις θα γίνουν στο χώρο της εκκίνησης με την ολοκλήρωση του αγώνα ανά κατηγορία, διαφορετικά στο ξενοδοχείο.

Απονομές Αντοχής
ΑΝΔΡΕΣ – ΕΦΗΒΟΙ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ – ΜΑΣΤΕΡΣ/ΟΠΕΝ
Στον αγώνα αντοχής οι πρώτοι θα πάρουν φανέλα νικητή, κύπελλο-μετάλλιο, δίπλωμα. Ο δεύτερος και ο τρίτος μετάλλιο δίπλωμα, 4ος-5ος-6ος δίπλωμα. Εφόσον συμπληρωθούν αριθμητικά όλες οι κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει σύμπτυξη κατηγοριών αναλόγως.

Απρόβλεπτα θέματα
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα αποφασίζει επί τόπου η αγωνόδικος επιτροπή, Η επιτροπή έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, των ημερομηνιών των αγώνων, καθώς επίσης και των τεχνικών όρων της προκήρυξης.

Απονομές χρηματικών επάθλων
Οι νικητές για τον αγώνα αντοχής θα λάβουν χρηματικό έπαθλο:

1. Άνδρες 1ος = 70,00€ – 2ος = 50,00€ – 3ος = 30,00€

2. Έφηβοι 1ος = 30,00€ – 2ος = 20,00€ – 3ος = 10,00€

3. Μάστερ Γενική Κατάταξη 1ος = 50,00€ – 2ος = 30,00€ – 3ος = 20,00€

Παραλαβή δελτίων – Παράδοση τσιπ-αριθμών
Παρακαλούνται όλοι συνοδοί με τον τερματισμό να παραδίδουν τα τσιπάκια και τους αριθμούς των αθλητών τους και να παραλαμβάνουν τα δελτία τους και τα πριμ από την γραμματεία των αγώνων κατά ομάδες και όχι ένας – ένας προς διευκόλυνση όλων

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνηση στο τηλέφωνο 6979336444 (Β. Διαμαντόπουλος). Για τους Μάστερ (με δελτία ΠΕΠΑ) στην γραμματεία της ΠΕΠΑ.

Για όσους δεν καλύπτει οικονομικά η προκήρυξη, δίνουμε τις παρακάτω προσφορές ξενοδοχείων προς εξυπηρέτηση σας.

Δείτε επίσης

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Ανάκληση Scott Speedster 2022

Ανάκληση Scott Speedster 2022 H Scott ανακοινώνει ανάκληση μοντέλων Speedster Road και Gravel, μοντέλων 2022 ...

H Scott επιστρέφει στο PRO TOUR με την Q36.5 Pro Cycling Team

H Scott στο PRO TOUR ξανά H Scott μόλις ανακοίνωσε την επιστροφή της στο PRO ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest