Home | Αρχική | Η 3Τ αλλάζει την παραγωγή της και κατασκευάζει εξάρτημα για αναπνευστική μάσκα
Mια ιδέα απλή αλλά και πρακτική! Μετατροπή μιας απλής μάσκας σε αναπνευστική συσκευή! Φωτό: 3Τ

Η 3Τ αλλάζει την παραγωγή της και κατασκευάζει εξάρτημα για αναπνευστική μάσκα

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία από μια εξαιρετική εταιρεία

Το ότι η 3T είναι πρωτοπόρος όσον αφορά στην κατασκευή περιφερειακών και πλαισίων Gravel, το γνωρίζαμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι σε ποιο βαθμό θα έφτανε η δημιουργικότητα και η ευελιξία της!

 

Αντί για την κατασκευή του πανέμορφου δισκοβραχίονα Torno, το εργοστάσιο carbon της 3T στην Ιταλία ξεκινά την κατασκευή βαλβίδων για αναπνευστικές συσκευές!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Την κατάσταση στην Ιταλία την παρακολουθούμε όλοι με αγωνία και κάθε βράδυ… μετράμε μαζί τους τα θύματα, ελπίζοντας η επόμενη ημέρα να είναι καλύτερη.

Όμως όλα δείχνουν – κι αυτό είναι το ευχάριστο – πως οι Ιταλοί δεν το βάζουν κάτω, αγωνίζονται για την επόμενη μέρα και προτείνουν λύσεις για να συνεχίσουν οι βιομηχανίες τους να παραμένουν ανοιχτές.

Η 3T είναι ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα!

 

3T
Από εργοστάσιο ποδηλατικών προϊόντων η 3Τ μετατρέπει την παραγωγή της για τη δημιουργία ιατρικού εξοπλισμού. Φωτό: 3Τ

Μια… πρώην ποδηλατική βιομηχανία 

Ο ίδιος ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Rene Wiertz εξηγεί στο blog του: «Η ιδέα ξεκίνησε ύστερα από την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να διακόψουν όλες οι βιομηχανές τη λειτουργία τους – εκτός από εκείνες που κατασκευάζουν ιατρικό υλικό.

Όλες οι επιχειρήσεις είχαν 3 ημέρες στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν για το ολοκληρωτικό κλείσιμο. Περίπου την ίδια εποχή διαπιστώσαμε πως το εργοστάσιό μας θα μπορούσε να ξεκινήσει την παραγωγή ενός απαραίτητου εξαρτήματος για τη μετατροπή μιας απλής μάσκας θαλάσσης του Decathlon σε αναπνευστική συσκευή!

Η μετατροπή ήταν ιδέα ενός γιατρού από την Brescia και, μέσω του γραφείου καινοτομίας του Bergamo, βγήκε μια ανακοίνωση για επιχειρήσεις που ίσως ενδιαφέρονταν για την παραγωγή του εξαρτήματος. Κι έτσι ξεκινήσαμε. Οι αναπνευστικές μάσκες – που σώζουν ζωές – βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μεγάλη έλλειψη σε όλη την Ιταλία. Έτσι, με αυτή την απόφαση μπορέσαμε να γίνουμε χρήσιμοι και να αποτελέσουμε ένα μικρό κομμάτι αυτού του παζλ».

 

3T
Σχεδόν το σύνολο του στοκ της 3Τ από την Ιταλία έτοιμο για αποστολή στη Δανία!

Πώς μια εταιρεία μπορεί να αλλάξει μέσα σε 3 μέρες

Μέσα σε τρεις ημέρες η 3Τ κατάφερε να κάνει τις δοκιμές, να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις και να ξεκινήσει την παραγωγή, διατηρώντας το εργοστάσιο στην Ιταλία ανοιχτό!

Να μετακινήσει ένα μεγάλο μέρος του στοκ της στη Δανία, μια χώρα που συνεχίζει να εργάζεται κανονικά χωρίς περιορισμούς στο εμπόριο καθώς είναι από εκείνες που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από τον ιό. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να συνεχίσει την προμήθεια των πελατών της σε ποδήλατα!

Και να θυμίσουμε ότι μόλις πριν από λίγες μέρες είχε παρουσιάσει το πρώτο ποδήλατο με το λογότυπο της BMW στον οριζόντιο σωλήνα – μια συλλεκτική έκδοση του Exploro σε περιορισμένο αριθμό κομματιών.

Δεν το λες και λίγο σε περίοδο ολοκληρωτικού «lockdown» και με το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι…

 

3T

Δείτε επίσης

πόλη με ποδήλατα όμορφη πόλη

Πόλεις με ποδήλατα – όμορφες πόλεις στη Θεσσαλία

Πόλη με ποδήλατα  Όμορφη πόλη Στη γραμμή της εκκίνησης προς μια πορεία για βιώσιμες πόλεις ...

ALBA Optics

Γυαλιά ηλίου για ποδηλάτες που δεν θέλουν να μοιάζουν… με ποδηλάτες

Η ALBA Optics επανασχεδιάζει τα ANVMA Πόσες φορές δεν θα θέλατε να φορούσατε ένα ζευγάρι ...

Giro d' Italia 2021

Τα όσκαρ της Corsa Rosa για το 2021

Μιλάνο, 14 Ιουνίου 2021 Ψηφίστε για τα βραβεία του Giro d’ Italia 2021 Δυο βδομάδες ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest