Home | Αρχική | 28η Σπαρτακιάδα
Petros Gkotsis Photography

28η Σπαρτακιάδα

Σπαρτακιάδα: Η ιστορική διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη

Στις 8 Οκτωβρίου οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν και φέτος από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο με στόχο την Σπάρτη για την 28η Σπαρτακιάδα

Πάνω από να τέταρτο του αιώνα πέρασε από τότε που μια παρέα ποδηλατών – ιδρυτικά μέλη της Π.Ε.Π.Α. – έκαναν την ιστορική διαδρομή των 257 χλμ., από την Αθήνα στην Σπάρτη, θέτοντας έτσι τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική αγωνιστική ποδηλασία, που δεν είναι άλλος από την «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ».

Πλήθος ποδηλατών προετοιμάζονται όλο τον χρόνο για να λάβουν μέρος στη Σπαρτακιάδα, που ξεκινά και φέτος το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 07:30 π.μ. από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματίζει μετά από 12 ώρες εμπρός από το μνημείο του Λεωνίδα – στη Σπάρτη.

Οι συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές των τελευταίων ετών και οι απαιτήσεις της διαδρομής των 257 χιλιομέτρων, που περνά από την Κόρινθο στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους, η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου και τέλος η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη επιβάλλουν πέρα από την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους ποδηλάτες, που παρέχονται με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, ιατρών, ασθενοφόρων, τοπικών φορέων και πολλών άλλων εθελοντών.

Η εκδήλωση, κορυφώνεται το βράδυ της ίδιας μέρας στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης με τις βραβεύσεις αθλητών, χορηγών και όλων των παραγόντων που συνετέλεσαν για μία ακόμη φορά στην ποδηλατική αυτή γιορτή.

mbike-7529

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες με δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2016 και έχουν λάβει μέρος σε δύο αγώνες αντοχής μέσα στο έτος 2016, ή έναν αγώνα αντοχής μέσα στο 2016 και στον αγώνα «ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ 2015» καθώς και οι Super Randonneurs 2016 οι οποίοι πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη (εντός τριμήνου) ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο ή να έχουν δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2016.

Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας). Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής, όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.
Σαν όριο προθεσμίας τερματισμού ορίζονται οι 12 ώρες από την επίσημα καταγεγραμμένη ώρα εκκίνησης.

mbike-6720
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας σε όλα της τα πεδία την ειδική φόρμα συμμετοχής για την «28η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ» ή για όσους δεν μπορούν ηλεκτρονικά, να την εκτυπώσετε και να την στείλετε στο fax: 210 5131882 έως την Δευτέρα 03/10/2016.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές και τις Δευτέρες 19/9 και 26/9 στo γραφείo της Π.Ε.Π.Α. από τις 19:00μμ-21:00μμ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στο χώρο της εκκίνησης για παρουσίες και τεχνικό έλεγχο.

 •   Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. ανέρχεται στα 10 ευρώ.
 •   Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη της Π.Ε.Π.Α. ανέρχεται στα 60 ευρώ.
 •   Για το λεωφορείο (με μπαγκαζιέρα) επιστροφής το κόστος είναι 15 € τοάτομο και θα πρέπει να προηγηθεί η κατάθεση των χρημάτων μαζί με τη

  δήλωση συμμετοχής. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται.

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
  Μaster Α : (30 – 39 ετών) / Β: (40 – 49 ετών) / Γ: (50 – 59 ετών) / Δ: (60 + ετών) / Θ: (γυναικών).

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Τη Δευτέρα 03/10/2016 ώρα 09:00μμ στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α.
  ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Εμπρός από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).
  ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Στο Άγαλμα Λεωνίδα εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης.
  ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 07:00 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης
  ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:30 π.μ.
  ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 257 χλμ.

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Ανάκληση Scott Speedster 2022

Ανάκληση Scott Speedster 2022 H Scott ανακοινώνει ανάκληση μοντέλων Speedster Road και Gravel, μοντέλων 2022 ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest