Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | 12 ταχύτητες από την Campagnolo για τις σειρές Super Record και Record

12 ταχύτητες από την Campagnolo για τις σειρές Super Record και Record

Η πολυαναμενόμενη «δωδεκάρα» Campagnolo αποτελεί γεγονός!

Η ιταλική εταιρεία Campagnolo παρουσίασε τις νέες «δωδεκάρες» σειρές Super Record και Record για χρήση με υδραυλικά δισκόφρενα και συμβατικά, μηχανικά φρένα.

9 χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης «εντεκάρας» σειράς (2009) για χρήση δρόμου, η ιταλική εταιρεία επέλεξε να ταράξει για μία ακόμα φορά τα νερά της ποδηλατικής βιομηχανίας προσθέτοντας μία επιπλέον, δωδέκατη ταχύτητα.

Οι νέες Super Record και Record αποτελούν τις πρώτες «δωδεκάρες» σειρές για χρήση δρόμου της ιστορίας, με την Campagnolo να δείχνει το δρόμο που καλούνται να ακολουθήσουν οι ανταγωνιστές της.

Τα καλά νέα είναι πως η νέες «δωδεκάρες» σειρές της Campagnolo είναι συμβατές με τα υπάρχοντα «11άρια» freehub body των τροχών Campagnolo καθώς η εταιρεία έχει μικρύνει τα κενά μεταξύ των γραναζιών της κασέτας, όπως και το πάχος της αλυσίδας.  H νέα «δωδεκάρα» αλυσίδα διαθέτει πάχος στα 5.15 χιλιοστά και σύμφωνα με τα λεγόμενα της ιταλικής εταιρείας δεν έχει επηρεαστεί η ακρίβεια στη λειτουργία και η ανθεκτικότητα. Τα βάρος της αλυσίδας ανέρχεται στα 220γρ./110 links.

Οι νέες «δωδεκάρες» σειρές Super Record και Record είναι συμβατές με μηχανικές αλλαγές ταχυτήτων.

 

 

Την παράσταση κλέβει το νέο οπίσθιο νετραγιέ-γλυπτό της σειράς Super Record 12 Speed – από μίγμα Carbon με τεχνοπολυμερές πλαστικό – που αποτελεί και το πιο σύνθετο εξάρτημα της σειράς. Η ιταλική εταιρεία έχει ενσωματώσει την τεχνολογία 3D Embrace η οποία, συνδυαστικά με τα μεγαλύτερα ροδάκια με 12 δόντια, διασφαλίζει την ιδανική απόσταση από τα γρανάζια της κασέτας σε κάθε επιλεγμένη ταχύτητα, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη σταθερή εφαρμογή της αλυσίδας. Επίσης, το ντεραγιέ διαθέτει αποσπώμενο pivot και είναι συμβατό με συμβατικά και direct mount «νυχια» ενώ το μήκος του κόκορα επιτρέπει τη χρήση κασέτας 11-32t. Το βάρος του νέου οπίσθιου ντεραγιέ Super Record 12 Speed ανέρχεται στα 181γρ.

 

 

Το εμπρόσθιο ντεραγιέ Super Record 12 Speed έχει δεχθεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε να είναι συμβατό με 12 ταχύτητες και ελαστικά φάρδους 32mm, διατηρώντας εξαιρετική και άμεση λειτουργία. Τα εξωτικά υλικά (carbon, τιτάνιο) κάνουν και εδώ την εμφάνιση τους διατηρώντας το βάρος στα 79γρ. 

 

 

Και η κασέτα αποτελεί «ξεχωριστό» κομμάτι της σειράς. Οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρείας κατόρθωσαν να χωρέσουν ακόμα ένα γρανάζι χωρίς να χρειαστεί να αυξήσουν το συνολικό φάρδος της κασέτας ώστε να είναι συμβατή με τα υπάρχοντα «εντεκάρια» freehub bodies. Όλα τα γρανάζια έχουν μικρύνει σε πάχος, όπως και τα μεταξύ τους κενά. Για τη διασφάλιση της ακαμψίας σε υψηλά επίπεδα, τα 6 έξι μεγαλύτερα γρανάζια αποτελούνται από δύο μασίφ, ατσάλινες τριπλέτες. Η νέα «δωδεκάρα» κασέτα Super Record είναι διαθέσιμη σε δύο μόνο πατήματα: 11-29t και 11-32t. Το βάρος της ανέρχεται στα 266γρ. (11-29t).

 

 

Άλλο ένα εξάρτημα που αποτελεί γλυπτό από carbon, αλουμίνιο και τιτάνιο είναι ο νέος δισκοβραχίονας Super Record 12×2 Speed. Η εκτεταμένη χρήση carbon στο spider έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της ακαμψίας για καλύτερη μεταφορά της παραγόμενης δύναμης κατά το πεταλάρισμα και ακριβέστερη λειτουργία των δίσκων με το εμπρόσθιο ντεραγιέ. Η σχεδίαση του δισκοβραχίονα διασφαλίζει ιδανικό chainline ανεξάρτητα από το φάρδος του οπίσθιου κέντρου του τροχού (130, 135 και 142 χιλιοστά) με το Q-factor να έχει μείνει ανεπηρέαστο στα 145.5 χιλιοστά. Ο δισκοβραχίονας εδράζεται, με τιτανίου άξονα, πάνω σε κεραμικά ρουλεμάν CULT και είναι διαθέσιμος σε τρία πατήματα (50-43t, 52-36t και 53-39t) και τέσσερα μήκη μπράτσων (165, 170, 172.5 και 175 χιλιοστά). Το βάρος του ανέρχεται στα 618γρ. (172,5 mm, 34-50t, 2 ρουλεμάν).

Επανασχεδιασμένες είναι και οι λεβιεδομανέτες, τόσο για μηχανική όσο και για υδραυλική λειτουργία, ώστε να προσφέρουν αυξημένο έλεγχο, άνεση και άμεση λειτουργία. Ο μηχανισμός Ultra-Shift επιτρέπει το ανέβασμα-κατέβασμα 5 ταχυτήτων ταυτόχρονα, με χαρακτηριστική ευκολία και ταχύτητα.

Οι νέες «δωδεκάρες» σειρές Campagnolo Super Record και Record συμπληρώνονται από επανασχεδιασμένα μηχανικά φρένα dual pivot (και direct mount), τα οποία είναι συμβατά με 28άρια ελαστικά, και τις υπάρχουσες υδραυλικές δαγκάνες.
Διαθεσιμότητα: Καλοκαίρι 2018
Περισσότερες πληροφορίες: www.campagnolo.com

    

Δείτε επίσης

SKS Rennkompressor

SKS Rennkompressor: Σαν το παλιό καλό κρασί

Η SKS Rennkompressor αποτελεί ένα κομμάτι ποδηλατικής ιστορίας Στους μεγάλους Γύρους και στα αυτοκίνητα των ...

Δοκιμασμένα και επιβεβαιωμένα διατροφικά tips από διάσημους αθλητές

Η συμβολή της καλής διατροφής στην υγεία του οργανισμού είναι πλέον κάτι γνωστό. Μια δίαιτα ...

Η νέα ταινία για την ζωή του Marco Pantani: The Pantani affair

O θρύλος του Πειρατή είναι ακόμη ζωντανός, ιδιαίτερα στην πατρίδα του! Η ταινία The Pantani ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest