Home | FITNESS | Συμβουλές για όλους… αλλά για ποδηλάτες ειδικότερα!

Συμβουλές για όλους… αλλά για ποδηλάτες ειδικότερα!

Νομίζετε ότι «φέρεστε» σωστά στον εαυτό σας;

Λιώνετε στην προπόνηση, το ποδήλατο έχει γίνει προέκταση του σώματός σας, αλλά και πάλι… κάτι σας τραβάει πίσω; Για ρίξτε μια ματιά παρακάτω!

Ξύπνησες; Πιες νερό!
Το πρωί είσαι πιο αφυδατωμένος από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας και, κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι πίνουμε καφέ και περιμένουμε μέχρι το απόγευμα για να ξεκινήσουμε να πίνουμε και νερό… Κοιτάξτε, ο,τιδήποτε έχει υγρή μορφή (καφές, χυμός, τσάι, κλπ.) δε σημαίνει ότι αντικαθιστά το νερό. Το νερό βοηθάει στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου στους μύες και, όπως καταλαβαίνετε, είναι αναντικατάστατο!


Νιώθεις κουρασμένος; Κοιμήσου!
Επειδή η ανεπαρκής ξεκούραση είναι το ίδιο άσχημη όσο και η υπερπροπόνηση, κάθε φορά που νιώθεις «πτώμα» πήγαινε να κοιμηθείς! Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα αναδομεί τους μύες σας, οπότε διατηρείται η καλή φυσική κατάσταση και αποφεύγονται οι τραυματισμοί.


1-2-3… Βαθιά εισπνοή!
Δεν εννοούμε τους αναστεναγμούς, ούτε τα βογγητά της ανηφόρας… Απλά, να υιοθετήσετε κάτι από το pilates! Πολυετείς έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι ελεγχόμενες, βαθιές αναπνοές προκαλούν μια αντίδραση χαλάρωσης που βοηθάει στην εκτόνωση του στρες και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Δοκιμάστε να πάρετε βαθιά εισπνοή από το διάφραγμα (μέχρι να φουσκώσουν τα πλευρά σας), κρατήστε λίγο τον αέρα και στη συνέχεια εκπνεύστε αργά. Επαναλάβετε κάποιες φορές μες στην ημέρα ή πριν από τον αγώνα σας και θα νιώσετε τη διαφορά!


Να τρως όπως ο Eddy!
Και φυσικά εννοούμε τον Eddy Merckx, ο οποίος έτρωγε σάντουιτς κατά τη διάρκεια της προπόνησης… Όσα θετικά και να έχουν, τα τεχνητά σκευάσματα ενέργειας ή αποκατάστασης προκαλούν στομαχικές ή εντερικές διαταραχές σε πολλούς χρήστες. Αρκετοί δεν μπορούν να τα χωνέψουν καν, αποδίδοντας αυτές τις δυσκολίες στα συντηρητικά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι «το σώμα είναι όπως το λεωφορείο· μεταφέρει μόνο ανθρώπους… Αν ο καθένας μπαίνει μέσα κουβαλώντας επιπλέον κατσίκες, κοτόπουλα και την …προίκα του γενικότερα, τότε κανείς δε θα απολαύσει τη διαδρομή!» Με άλλα λόγια, επιλέξτε να τρώτε φυσικές τροφές, χωρίς συντηρητικά κι επεξεργασίες!

Δείτε επίσης

μπισκότα βρώμης

Μπισκότα βρώμης με μέλι – χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο

Με βάση τη βρώμη και όχι επεξεργασμένα άλευρα, δίνουν σύνθετους υδατάνθρακες.

Διαφορές στην αυτοπεποίθηση του αθλούμενου σε σχέση με το φύλο

Διαφορές στην αυτοπεποίθηση σε σχέση με το φύλο Αυτοπεποίθηση είναι το αίσθημα εκείνο που κάνει ...

Θέλεις να δυναμώσεις στο ποδήλατο; Ανέβα σκαλοπάτια!

Το ανέβασμα σκαλοπατιών ενεργοποιεί τους ίδιους μυς με το ποδήλατο, δηλαδή τετρακέφαλους και γλουτιαίους. Αν αυτοί οι μυς είναι δυνατοί, κρίνουν και σε μεγάλο βαθμό την απόδοση, στο συγκεκριμένο άθλημα.

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest