Home | FITNESS | Προσοχή, για να μην πάρετε φωτιά…

Προσοχή, για να μην πάρετε φωτιά…

Συμβουλές για να μην πάρετε φωτιά ποδηλατώντας στη ζέστη!

Με την πρόγνωση του καιρού να προβλέπει αύξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες και η φράση «να μην πάρετε φωτιά» σας «χτυπήσει» την πόρτα, τότε καλό θα ήταν να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές που θα κάνουν  την ποδηλασία στον ήλιο να μη γίνει δυσάρεστη και να προκαλέσει κινδύνους!

Για να απολαύσετε λοιπόν τη βόλτα σας…

1. Νωρίς νωρίς!
Προσπαθήστε να βγείτε για ποδήλατο νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αποφύγετε γενικά τις μεσημεριανές ώρες να ποδηλατείτε ή στην περίπτωση που η προπόνησή σας είναι πολύωρη, ελαχιστοποιήστε τις ώρες που βρίσκονται στο εύρος των 12:00-16:00

2. Το νερό νεράκι
Φροντίστε να είστε ενυδατωμένοι και πάρτε μαζί σας ένα παγούρι νερό και ένα παγούρι ηλεκτρολύτες. Το Α και το Ω για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες μετά την προπόνηση σε ζεστές συνθήκες είναι η διαρκής ενυδάτωση. Γεμίστε ξανά τα μπουκάλια σας μόλις αδειάσουν!

3. Απόλυτο λευκό!

Δεν είναι τυχαίο ότι η αρχιτεκτονική στις Κυκλάδες επιβάλει το λευκό χρώμα για κάθε τι! Προτιμήστε να φορέσετε όσο το δυνατόν πιο ανοιχτόχρωμα ρούχα και αν είναι δυνατόν επιλέξτε ένα λευκό σύνολο με αντηλιακή προστασία (ναι, τα τεχνικά ρούχα διαθέτουν αντηλιακή προστασία). Συμπληρώστε με καλοκαιρινά, λευκά μανίκια στην περίπτωση που δεν θέλετε να έχει την απόλυτη διχρωμία – σήμα κατατεθέν των ποδηλατών.

4. Θερμομόνωση!
Βάλτε το κράνος στο κεφάλι σας τόσο για να το προστατέψει από την κακιά στιγμή όσο και από τις ακτίνες του ήλιου! Όσο καλύτερο το κράνος, τόσους περισσότερους αεραγωγούς θα έχει, πράγμα που σημαίνει ότι ο αέρας θα κυκλοφορεί στο εσωτερικό του κράνους με αποτέλεσμα να δροσίζεται το κεφάλι σας.

5. Αλειφτείτε!
Το αντηλιακό δεν μόνο για την παραλία και μην θεωρείτε ότι επειδή είστε πολύ γρήγοροι ο ήλιος δε θα σας προλάβει. Χρησιμοποιήστε αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, ανθεκτική στο νερό και τον ιδρώτα και αν πρόκειται η προπόνησή σας να διαρκέσει πάνω από δύο ώρες, βάλτε ξανά. Δώστε προσοχή σε σημεία που είναι εκτεθειμένα στο ποδήλατο, όπως ο σβέρκος, τα αυτιά, το πάνω μέρος της παλάμης, οι τετρακέφαλοι και φυσικά το πρόσωπο.

6. Cool down
Μην διστάσετε να καταβρέχετε το κεφάλι σας όταν νιώθετε τη θερμοκρασία να ανεβαίνει! Προσέχετε μόνο να μην μπερδέψετε τα παγούρια και ρίξετε πάνω σας από το παγούρι με τους ηλεκτρολύτες. Αν κάνετε το λάθος, τότε οι μύγες και όλα τα συναφή πετούμενα θα σας συνοδεύουν.

7. Κατεβάστε στόρια
Τα μάτια σας χρειάζονται προστασία επίσης, για αυτό μην φύγετε από το σπίτι χωρίς να φοράτε τα γυαλιά σας! Ένα ειδικό σετ γυαλιών ποδηλασίας είναι η καλύτερη επιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένα μη ποδηλατικό γυαλί δεν θα κάνει δουλειά.

8. Και λίγα ακόμα ψώνια!
Έχετε μαζί σας χρήματα καθώς είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε να αγοράσετε νερό ή κάποιο αναψυκτικό όταν θα έχετε ξεμείνει! Αν είστε πάλι στο βουνό, ενημερωθείτε αν η διαδρομή που κινείστε διαθέτει πηγές με πόσιμο νερό. Αν όχι τότε, η λύση του σακιδίου με υδροδοχείο είναι μονόδρομος!

9. Από τον ίσκιο!
Αν έχετε την πολυτέλεια να επιλέξετε τη διαδρομή που θα ποδηλατήσετε, επιλέξτε αυτή που μπορεί αν κινείται σε δασωμένο τερέν ή ακόμα καλύτερα βγείτε με το Mountain Bike σας στο κοντινό δάσος. Είναι σίγουρο ότι θα είναι πιο δροσερά από ότι στην παραλιακή!

Δείτε επίσης

Γαστρεντερικές διαταραχές και διατροφή για μεγάλες αποστάσεις

Οι γαστρεντερικές διαταραχές (ΓΔ) είναι πολύ συχνές σε αθλητές αντοχής και παραδόξως είναι η πιο ...

μπισκότα βρώμης

Μπισκότα βρώμης με μέλι – χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο

Με βάση τη βρώμη και όχι επεξεργασμένα άλευρα, δίνουν σύνθετους υδατάνθρακες.

Διαφορές στην αυτοπεποίθηση του αθλούμενου σε σχέση με το φύλο

Διαφορές στην αυτοπεποίθηση σε σχέση με το φύλο Αυτοπεποίθηση είναι το αίσθημα εκείνο που κάνει ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest