Home | Αρχική | Ποδήλατο στις Cabanes – 100 χλμ. mtb!

Ποδήλατο στις Cabanes – 100 χλμ. mtb!

Mountain bike στη Μεσόγειο

Όλοι πια ξέρουν πως στον David Cachon αρέσει να ανακαλύπτει νέα μέρη για να κάνει ποδήλατο.

Κείμενο & διαδρομή: David Cachon
Φωτογραφίες: Fernando Marmolejo

Δεν ψάχνω για εύκολες ούτε για δύσκολες διαδρομές, ψάχνω τη συγκίνηση πάνω στο ποδήλατο, και όχι μόνο αυτήν που προέρχεται από αυτό καθαυτό το μονοπάτι που τρέχω. Το περιβάλλον, το τοπίο, το κλίμα, οι άνθρωποι ενός τόπου, είναι παράγοντες που παίζουν μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της εξόρμησης. 

Η Ριμπέρα δε Καμπάνες, μια πόλη στην επαρχία Καστεγιόν στην περιοχή της Βαλένθια της Ισπανίας, είναι ένα μικρό διαμαντάκι που λάμπει στα νερά της Μεσογείου και όσο απομακρύνεσαι από τα βουνά και το πλησιάζεις, τόσο η λάμψη του γίνεται πιο έντονη… Και δεν το είχα προσέξει ως τώρα. Αυτή ακριβώς η αντίθεση βουνού και θάλασσας είναι που κάνει τις Καμπάνες έναν κυριολεκτικά μοναδικό τόπο, με απότομες εναλλαγές στο τοπίο, χωρίς κανείς να πρέπει να μετακινηθεί πολλά χιλιόμετρα. Επιπλέον, το ήπιο κλίμα του, σε όλη τη διάρκεια του έτους, καθιστά τον τόπο ιδανικό για να αφεθεί κανείς και να χαθεί στη μαγεία του ποδηλάτου…

Στο τερέν

Πριν ξεκινήσω την καινούρια μου περιπέτεια, επεξεργάστηκα τη διαδρομή στο χάρτη για να ξέρω ακριβώς τι επρόκειτο να αντιμετωπίσουμε. Οι Καμπάνες βρίσκονται στην βάση ενός τριγώνου που σχηματίζουν οι Ταραγκόνα, Σαραγόσα και Βαλένθια, γεγονός που διευκολύνει την επικοινωνία, καθώς έχουμε διάφορες επιλογές. 

Χρειαζόμουν περισσότερες πληροφορίες για τα μονοπάτια και το ανάγλυφο της περιοχής, και έτσι απευθύνθηκα στον φίλο μου τον Πάκο από την Bikes at Forest, γιατί αυτοί είχαν αναλάβει να σηματοδοτήσουν την περιοχή και ήμουν βέβαιος πως θα μπορούσαν να με βοηθήσουν. Ο Πάκο ανταποκρίθηκε άμεσα και μου δήλωσε «μέσα» για την αποστολή! Συναντηθήκαμε στις Καμπάνες.  

Τα μονοπάτια στις Καμπάνες έχουν σταθερό και σκληρό έδαφος, με την πέτρα να κυριαρχεί. Μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει στεγνό ως και ξερό, ανάλογα βέβαια και με την εποχή του χρόνου, αλλά λίγο το επηρεάζει η υγρασία. Είναι μονοπάτια μελετημένα καλά, και απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα οδήγησης, από κομμάτια που είναι για εισαγωγή αρχαρίων στο mtb, ως και πολύ τεχνικά, και κομμάτια όπου μπορεί κανείς να τρέξει γρήγορα. 

Ο καιρός είναι το δυνατό σημείο εκεί, μεγάλο ατού για κουρσάδες που ξέρουν καλά το μέρος και πολλές επαγγελματικές ομάδες έρχονται για να προετοιμαστούν πριν ξεκινήσει η προπονητική σεζόν, επειδή ξέρουν πως θα βρουν ευνοϊκό κλίμα, δρόμους με χαμηλή κυκλοφορία, αλλά και κάποια ενδιαφέροντα περάσματα στα βουνά. 

Η κουζίνα της περιοχής «τα σπάει»! Τα φιλαράκια μας στο Hotel Rural Vía Natura μας ξετρέλαναν με τις γεύσεις του ψαριού και των σπιτικών γλυκών. Αν ταξιδέψετε σαν ζευγάρι, το ξενοδοχείο αυτό είναι μία εξαιρετικά ρομαντική επιλογή και το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό.  

Δείτε το video εδώ.

Σελίδες στο web που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:
Municipality of Cabanes: www.cabanes.es
Rural Hotel Via Natura: www.facebook.com/hotelvianatura
Bike at Forest guides: www.bikesatforest.com 

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Woom Original 3 Automagic

Το «μαγικό» WOOM Original 3 Automagic!

WOOM Original 3 Automagic όπως λέμε «μαγεία»… Πιστεύετε στη μαγεία; Αν όχι, τότε το ολοκαίνουργιο ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest