Home | Αρχική | Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις: Προτάσεις προς τις δημοτικές αρχές

Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις: Προτάσεις προς τις δημοτικές αρχές

Ένα «εργαλείο» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Όλοι θέλουν – θεωρητικά – να δημιουργήσουν υποδομές για ποδήλατο και η πιο συχνή ερώτηση είναι: πώς. Η νέα έκδοση του οργανισμού «Πόλεις για ποδήλατο» έχει τις απαντήσεις.

 

Η δημιουργία υποδομής ποδηλάτου συνεπάγεται ανακατανομή του χώρου του δρόμου μεταξύ των διαφόρων χρηστών. Για να γίνει αυτό απαιτείται – εκτός από πολιτική απόφαση – στρατηγική, υψηλή τεχνογνωσία, σωστή προετοιμασία σε επίπεδο νομοθετικό, ολοκληρωμένες μελέτες, προσαρμογή της διοικητικής οργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νέα δεδομένα και σωστή επικοινωνία με τους πολίτες.

Η ολοκαίνουργια έκδοση του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο» με τίτλο «Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις: Προτάσεις προς τις δημοτικές αρχές» έχει ως στόχο να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα εργαλεία εκείνα που θα διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων αλλά και τη δημιουργία ολοκληρωμένης στρατηγικής σε σχέση με την ένταξη του ποδηλάτου στις σύγχρονες πόλεις.

 

ποδήλατο στις ελληνικές πόλεις

 

Οι συγγραφείς του βιβλίου, Θάνος Βλαστός και ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, μέσα από δεκαετίες επιστημονικής και μελετητικής εμπειρίας και με έντονο και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη βιώσιμη κινητικότητα, καταγράφουν τα βήματα εκείνα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να στραφεί σε μια πολιτική βιώσιμης κινητικότητας, εντάσσοντας τις πολιτικές για το ποδήλατο στη στρατηγική της προκειμένου, τελικά, να υλοποιήσει τις πολιτικές αυτές.

 

Ποδήλατο στις ελληνικές πόλεις

 

Και, με τον τρόπο αυτό, προσφέρουν ένα πολύτιμο εργαλείο δουλειάς αλλά και μια πηγή έμπνευσης στη δημοτική αρχή.

Το βιβλίο «Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις: Προτάσεις προς τις δημοτικές αρχές», αποτελεί μία έκδοση του ΜΚΟ «Πόλεις για Ποδήλατο» και υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ωνάση.

 

To βιβλίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και να διαβάσετε εδώ!

 

 

SaveSave

Δείτε επίσης

L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

Ολοκληρώθηκε το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Υπέροχη διαδρομή, δυνατές συγκινήσεις αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης L’ Etape Greece ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

Vintage Bikes by Mario Volante στο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Αγαπημένα, παλιά ποδήλατα Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την ιστορία του ποδηλάτου; Μα ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest