Home | Αρχική | Το ποδήλατό μου και ο… χειμώνας!

Το ποδήλατό μου και ο… χειμώνας!

Πώς να «οχυρώσετε» το ποδήλατό σας για το χειμώνα!

Καλός ο χειμώνας, το κρύο και οι βροχές, όλα χρειάζονται για να έχουμε μια ποικιλία… Αλλά, το ποδήλατό μας πώς αντιδρά; Του αρέσει το κρύο;

Για να δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές που χρειάζεται να ακολουθούμε για να απολαμβάνει και το ποδήλατό μας τον χειμωνιάτικο καιρό:

1. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥ ΦΤΕΡΑ

Οι λασπωτήρες δεν θα κρατήσουν καθαρή μόνο την πλάτη σας, αλλά και τα από κάτω μέρη του ποδηλάτου σας, όπως επίσης και τα πρόσωπα των συν-ποδηλατών σας! Επίσης, για να κρατήσετε μακριά τη διάβρωση, χρησιμοποιήστε κάποιο αντιοξειδωτικό σπρέι: ακόμη και τα πλαίσια από χάλυβα ή αλουμίνιο είναι ευαίσθητα στη διάβρωση από το εσωτερικό τους, οπότε εφαρμόστε το σπρέι στα εσωτερικά μέρη του πλαισίου και των σωλήνων, όπου βέβαια είναι αυτό δυνατό.


2. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Τσεκάρετε κάθε τόσο τα τακάκια των φρένων, ελέγξτε τη γραμμή ένδειξης φθοράς και αφαιρέστε τις τυχόν ακαθαρσίες από τα αυλάκια. Επίσης, εξετάστε τα σημεία όπου το νερό θα μπορούσε να μπει μέσα στον σκελετό, όπως το παλουκόσελο και ο λαιμός. Εξετάστε το σύστημα μετάδοσης και ελέγξτε για νερό στα γρανάζια και στις εισόδους των καλωδίων των φρένων. Αν αφαιρέσετε τα καλώδια για καθάρισμα, προσθέστε λίγο λιπαντικό προτού τα τοποθετήσετε πάλι στο πλαίσιο.


3. ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Αν κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών επικεντρώνεστε περισσότερο στην προπόνηση και τρέχετε σε λίγους, ή καθόλου, αγώνες, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα συνηθισμένα σας ελαστικά με ένα φαρδύτερο και πιο «σκληρό» ζευγάρι, περισσότερο ανθεκτικό στα τρυπήματα. Ωστόσο, πριν από την αλλαγή βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιό σας μπορεί να «φορέσει» τα συγκεκριμένα ελαστικά. Επιπλέον, να ψάχνετε τακτικά για φθορές στα στεφάνια των τροχών καθώς και στα πέλματα των ελαστικών, αφαιρώντας τυχόν πετραδάκια ή χαλίκια.


4. ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ

Καθαρίστε το ποδήλατό σας αμέσως μετά από κάθε προπόνηση σε βροχερό καιρό. Έτσι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθούν από το πλαίσιο και τα περιφερειακά οι λάσπες, τα χαλίκια και οι υπόλοιπες βρωμιές όταν είναι ακόμη νωπές και δεν έχουν «πετρώσει». Για τη συγκεκριμένη δουλειά υπάρχουν αμέτρητα ειδικά καθαριστικά στην αγορά, αλλά και ένας κουβάς με ζεστό νερό και υγρό σαπούνι (το υγρό πιάτων είναι μια χαρά), καθώς και ένα μαλακό σφουγγάρι αρκούν. Απλά μετά το πλύσιμο/καθαρισμό, εφαρμόστε ένα ποιοτικό λιπαντικό στην καθαρή πλέον αλυσίδα.

Δείτε επίσης

L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

Ολοκληρώθηκε το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Υπέροχη διαδρομή, δυνατές συγκινήσεις αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης L’ Etape Greece ...

Velo-city Ghent

Velo-City Ghent 2024: To μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, φέτος στη Γάνδη

Ποδηλατική Καινοτομία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Η Γάνδη, μια πόλη γνωστή για την ιστορική γοητεία ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest