Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | Αξεσουάρ | Κράνος FOX Metah
κράνος Fox Metah

Κράνος FOX Metah

To κράνος Metah είναι η κορυφαία επιλογή της Fox στην κατηγορία ανοιχτού κράνους για MTB

Με τα ποδήλατα της κατηγορίας enduro σήμερα μπορείς να καταφέρεις εκπληκτικά πράγματα, η τεχνολογία των αναρτήσεων και οι γεωμετρίες έχουν περάσει το παιχνίδι σε άλλα επίπεδα, όπου η σωστή προστασία είναι πολύ σημαντική. Με βάση αυτές τις ανάγκες η Fox σχεδίασε το κράνος Metah το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του μοντέρνου endurο αναβάτη.

Ο σχεδιασμός του Metah βασίζεται σε δέκα πολύ μεγάλους αεραγωγούς, οι οποίοι βοηθάνε την κυκλοφορία του αέρα. Είναι ένα κράνος κατασκευασμένο από κυψελοειδές EPS υλικό, το οποίο διαχειρίζεται τις κρούσεις καλύτερα στην περίπτωση που ο αναβάτης έχει πτώση.

Σχεδιαστικά…
Το σχέδιο και ο σκοπός του Metah είναι να προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη που θα μπορούσε να έχει ένα endurο «κοφτού» τύπου κράνος. Η έκδοση σε στιλ, moto, γείσο είναι σταθερό και δεν μετακινείται, προσφέροντας προστασία στο πρόσωπο με την ακαμψία του (δοκιμάστηκε) και κάλυψη από ήλιο και βροχή με το μεγάλο του μέγεθος.

H πρόσθετη κάλυψη που προσφέρει ο σχεδιασμός στο πίσω μέρος σε συνδυασμό με την βαθιά εφαρμογή του κεφαλιού στο κράνος εμπνέουν εμπιστοσύνη στον αναβάτη και όρεξη να οδηγήσει χωρίς φόβο σε υψηλότερες ταχύτητες. Η εφαρμογή είναι απόλυτα ικανοποιητική και τελειοποιείται με 2 σετ σφουγγαράκια που διαμορφώνουν το εσωτερικό ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Τα λουράκια σχήματος Υ ταιριάζουν χωρίς πρόβλημα στο σχήμα του προσώπου, ενώ στο πίσω μέρος το κράνος ασφαλίζει στο κεφάλι με ροδάκι που ρυθμίζει το σφίξιμο. Το σύστημα είναι ρυθμιζόμενο και καθ’ ύψος για ακόμα καλύτερη εφαρμογή σε κάθε είδος κεφαλιού.
Στο πίσω μέρος το σχήμα του κράνους βοηθάει να σταθεροποιηθεί η μάσκα σωστά χωρίς να χρειάζεται κάποιο έξτρα κλιπ, που ενδεχομένως να σπάσει σε μια πτώση.

κράνος Fox Metah

Στο βουνό…
Πάνω στο ποδήλατο το κράνος είναι εξαιρετικά άνετο για το μέγεθός του και δεν κουράζει μετά  από πολλές ώρες. Το βάρος των 390 γραμμαρίων είναι μια χαρά, δεδομένου του όγκου και της προστασίας που προσφέρεται.

Τη δεύτερη μέρα χρήσης του Metah, με ποδήλατο endurο, δοκίμασα την ασφάλεια που προσφέρει με τον πιο σωστό τρόπο. Έπεσα.

Φορούσα το κράνος σε συνδυασμό με ποδηλατικά γυαλιά που σε αντίθεση με τη μάσκα δεν βοηθάνε στο να ασφαλίζει καλύτερα το κράνος στο κεφάλι.
Πηγαίνοντας με πίστη για moto whip σε ένα 6 μέτρο διπλό άλμα υπερπήδησα την προσγείωση. Προσγειώθηκα πλάγια στο ίσιωμα και εκτοξεύθηκα με χαστούκι από την ανάποδη μεριά σερνόμενος με το κεφάλι. Μόλις σηκώθηκα, έκανα τις εξής διαπιστώσεις:

Πρώτον το κράνος δεν κουνήθηκε από το κεφάλι μου.
Δεύτερον δεν είχα ούτε μια γρατζουνιά στο πρόσωπο!

Η κάλυψη του Metah ήταν εντυπωσιακή και με γλίτωσε από τα χειρότερα, ενώ μέχρι και σήμερα ανυπομονώ να το φορέσω σε κάθε βόλτα.
Η σχέση τιμής απόδοσης για τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το Metah είναι εντυπωσιακή, όπως και το πλήθος χρωμάτων που διατίθεται.

Μεγέθη : S/M, L/XL

Τιμή: 145 ευρώ
Αντιπρόσωπος: KRD τηλ.: 210.9249300, www.krd.gr

Δείτε επίσης

Elastic interface

Elastic Interface: Όταν το πάθος για την ποδηλασία οδηγεί στην καινοτομία

Pad για γάντια ποδηλάτου από την Elastic Interface Η Elastic Interface χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό “The ...

Ποδήλατο Trekking

MARIN San Rafael DS2: Διπλή προσωπικότητα, διπλή διασκέδαση!

Marin San Rafael DS2: Made for Fun! Το MARIN San Rafael DS2 έχει σχεδιαστεί για δραστήριους ...

RAZ Pro: To πανέξυπνο πίσω φωτάκι

Το RAZ Pro είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα πίσω φωτάκι! Αντιλαμβάνεται τις συνθήκες του ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest