Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Γαλατάς ΜΤΒ Race 2016

Γαλατάς ΜΤΒ Race 2016

Ένας διαφορετικός αγώνας ΜΤΒ

Ο αγώνας «Γαλατάς MTB & Road Race» θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Φεβρουαρίου 2016 στον Γαλατά. Ο αγώνας είναι open και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας (ενήλικας) είτε διαθέτει είτε όχι δελτίο αθλητού αρκεί να γνωρίζει ορεινή ποδηλασία /  ποδηλασία δρόμου και να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Οι διαδρομές του ΜΤΒ θα είναι τρεις με τη μεγάλη να είναι 50 χλμ. εκ των οποίων το 10% είναι ασφάλτινο τμήμα, το 15% μονοπάτια και το υπόλοιπο καλύπτεται από δασικούς δρόμους. Αφετηρία και τερματισμός στον Γαλατά. Η διαδρομή προχωράει παράλληλα με τον ποταμό Εύηνο και διέρχεται μέσα από πέντε χωριά και υπάρχουν τέσσερα μονοπάτια. Χαρακτηρίζεται από τις συνεχείς εναλλαγές στο τερέν και το φυσικό τοπίο. Θα υπάρχουν τρία σημεία τροφοδότησης και μία πηγή αλλά και πηγές στα χωριά περάσματα. Θα υπάρχει σήμανση της διαδρομής με σπρέι και κορδέλες καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες σε δύσκολα σημεία. Στα ασφάλτινα κομμάτια (αν και μικρά) δε θα διακοπεί η κυκλοφορία. Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

Α1 Αντρών/ 18-29 ετών

Α2 Αντρών/  30-39 ετών

Α3 Αντρών/ 40-49 ετών

Α4 Αντρών/  50+

Γυναικών

Η μεσαία θα είναι 30 χλμ. εκ των οποίων το 10% είναι ασφάλτινο τμήμα, το 20% μονοπάτια και το υπόλοιπο καλύπτεται από δασικούς δρόμους και θα προχωράει παράλληλα με τον ποταμό Εύηνο. Αφετηρία και τερματισμός στον Γαλατά . Θα υπάρχει ένα σημείο τροφοδοσίας και πηγές στα χωριά περάσματα. Η συγκεκριμένη προτείνεται για τους πιο αρχάριους αναβάτες που όμως διαθέτουν κάποια εμπειρία σε αγώνες ΜΤΒ. Και τέλος η μικρή, 15χλμ., εκ των οποίων το 10% είναι ασφάλτινο τμήμα, το 20% μονοπάτια και το υπόλοιπο καλύπτεται από δασικούς δρόμους. Και σε αυτήν θα υπάρχει ένα σημείο υδροδοσίας και πηγές στα χωριά περάσματα. Απευθύνεται σε αναβάτες 12-18 ετών που διαθέτουν κάποια εμπειρία σε αγώνες ΜΤΒ.

Ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 20 Φεβρουαρίου, είναι σε μορφή circuit, 5 στροφών με κάθε στροφή να είναι 10 χλμ. και με μία για προεκκίνηση. Ο κάθε αναβάτης που θα τον φτάνει το πρώτο γκρουπ θα βγαίνει εκτός αγώνα και θα κατατάσσεται σύμφωνα με το χρόνο του μείον τις στροφές που θα του απομένουν.

Οι αθλητές τρέχουν με δικής τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε οποιουδήποτε είδους τραυματισμού ή και μερικής ή όλικής καταστροφής του εξοπλισμού τους. Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ιατρός, ασθενοφόρο και εθελοντική ομάδα πρώτων βοηθειών. Οι αθλητές οφείλουν να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος θα τους έχει κρίνει ικανούς να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα. Θα υπάρχει υποχρεωτική προσωπική ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της ορεινής ποδηλασίας έχουν προβλεφτεί από τη διοργάνωση για τους αθλητές σημεία ανεφοδιασμού νερού. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος αναλόγως των αναγκών του να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.

Δείτε επίσης

Ηλεκτρονικό κατάστημα Bikemall.gr: Ο προορισμός για τους λάτρεις του ποδηλάτου

Με περισσότερα από δέκα χρόνια παρουσίας στον χώρο, το ηλεκτρονικό κατάστημα ποδηλάτων Bikemall.gr έχει αναδειχθεί ...

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Cycle Tourism Show στην Μπολόνια

Αφιερωμένο στον Ποδηλατικό Τουρισμό Αν αναζητάτε έμπνευση για τις επόμενες ποδηλατικές σας διακοπές ή αν ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest