Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Χορτιάτης Trail Run

Χορτιάτης Trail Run

Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στους αθλητές Δημήτρη Κρυστάλλη και Γιάτσεκ Μπόγκοτς

Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή στις 27/05/2018 όπου είχε αναβληθεί λόγω μεγάλης ποσότητας χιονιού που υπήρχε στα μονοπάτια.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι μπροστά από το ΚΑΠΗ της κοινότητας του Χορτιάτη, στις 09:30 το πρωί και ο πρώτος αθλητής αναμένεται στον τερματισμό περίπου στις 11:15.

Όλοι οι αθλητές θα έχουν μετάλλιο, τροφοδοσία στον αγώνα, ελαφρύ γεύμα και γλυκό στον τερματισμό.

Θα βραβευτούν οι ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών 18-39, 40-49, 50-59, 60+. Στον σταθμό τροφοδοσίας (9ο χιλιόμετρο) θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού στις 2 ώρες και 20 λεπτά, όποιος αθλητής προσέλθει πέραν του χρονικού ορίου από τον αριθμό οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του και το τσιπ χρονομέτρησης, αυτοκίνητο της διοργάνωσης θα μεταφέρει όσους εγκαταλείψουν ή τεθούν εκτός χρονικού ορίου από τον σταθμό τροφοδοσίας.

Το ελαφρύ γεύμα και το γλυκό θα σερβιριστούν στο κατάστημα του ΚΑΠΗ που βρίσκεται μπροστά στον τερματισμό, Οι αθλήτριες και οι αθλητές θα μπορέσουν αλλάξουν σε αίθουσα του κοινοτικού γραφείου. Οι απονομές θα γίνουν μπροστά στο μνημείο των πεσόντων από τους Γερμανούς μπροστά από την Κοινότητα του Χορτιάτη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 22 περίπου χιλιομέτρων και 1100 περίπου μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 560μ Έως 1100μ. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών, την ημέρα του αγώνα σε πολλά σημεία πιθανόν να υπάρχει λάσπη, νερά, χιόνι και αρκετό κρύο και αέρας στα ψηλά σημεία του αγώνα. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Το πρόγραμμα του αγώνα:
– ΕΚΚΙΝΗΣΗ 09.30
– ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ 13.30
– ΑΠΟΝΟΜΕΣ 13.45

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε τις πινακίδες για το νοσοκομείο Παπανικολάου, μετά το νοσοκομείο που θα αφήσετε στα αριστερά σας μπαίνετε σε μια μεγάλη ευθεία 5 χιλιομέτρων και μετά φτάνετε στον Χορτιάτη, απο την είσοδο του χωριού η εκκίνηση απέχει περίπου ενα χιλιόμετρο,με την είσοδο σας στο χωριό καλό θα είναι να παρκάρετε και να προσέλθετε στην γραμματεία με τα πόδια ή να παρκάρετε στο άλσος της Αγίας Παρασκευής για να αποφευχθεί η συσσώρευση οχημάτων κοντά στην εκκίνηση.

Για πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση xortiatis11@gmail.com και στην σελίδα του αγώνα στο Facebook: 

 

https://www.facebook.com/%CE%A7%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-Trail-Run-556729994379908/?hc_ref=ARRSGgOCeN2haglT5EZgMw5ezgOiIimsh74uGIivzbUkjuvGP–bv3rl9b3KoMRR-80&fref=nf

Δείτε επίσης

Zeus Time Trial

Zeus-Time Trial Διασυλλογικός Αγώνας Zeus Ποδηλατικός όμιλος διοργανώνει αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, το Σάββατο στις 7 ...

6ο MTB St Georgre Kiafas

Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στη Μάνδρα Αττικής Ο Π.Σ Κρόνος Νίκαιας συνδιοργανώνει με τον Π.Σ. Μάνδρας ...

δήμος καρδίτσας ποδήλατο

Ο Δήμος Καρδίτσας πιστοποιείται ως «Cycle Friendly Employer»

Καρδίτσα, η μόνη ελληνική πόλη με «μποτιλιάρισμα» σε ποδηλατόδρομο! Ο Δήμος Καρδίτσας είναι ο πρώτος ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest