Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Χορεύοντας στην Τεχνόπολη
Technopolis

Χορεύοντας στην Τεχνόπολη

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε μία χορευτική πίστα για όλους! Από τις 11:00 έως τις 14:00 οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν πολύχρωμες μουσικές και πολλά και διαφορετικά είδη χορού το swing, το hiphop, το charleston, το hula-hoop, πειραματίζονται, γυμνάζονται και φυσικά… διασκεδάζουν. Χορεύουμε;

Στις 11:00, στους Νέους Φούρνους,  στην Τεχνόπολη, ξεκινάει η ομάδα Hoopit! Η ομάδα μας συστήνει το hula-hoop. Με τρελές φιγούρες και ατελείωτες περιστροφές. Την ίδια ώρα δυνατοί ρυθμοί και έντονες κινήσεις μάς παρασέρνουν στο αγαπημένο Υπόγειο των Δεξαμενών Καθαρισμού. Μαζί με το Artfygio- Τεχνών Το Καταφύγιο, ερχόμαστε σε επαφή με την τέχνη του δ΄ρομου και το hip-hop. Παράλληλα, στην Αποθήκη, μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε τα βήματα του swing και του lindy hop κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο χρόνο και στις υπέροχες δεκαετίες του 20’ και του 30’ από την ομάδα Jump ’n’ Jive Athens Swing Team! Φυσικά, ούτε από αυτή την Κυριακή δεν θα μπορούσε να λείπει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Μας καλεί λοιπόν σε μία πολύ ιδιαίτερη διαδραστική ξενάγηση που συνδυάζει πειράματα επίδειξης φυσικών επιστημών, εικαστικές παρεμβάσεις και παιχνίδι εξερεύνησης. Ξεκινάνε στις 12:00 από την Καμινάδα Β. Μην τη χάσετε!

Στις 12:00, επίσης, γνωρίζουμε το shuffle, τη νέα τρελή τάση του 2019. Τι είναι: Ένας χορός πολύ ενεργητικός, με πολύ footwork και πολύ στιλ που συνδυάζει μοναδικά το charleston και τη jazz με την pop και τη house. Τελικά τι είναι η capoeira; Χορός, ακροβασία, πολεμική τέχνη ή όλα αυτά μαζί; Η Abada Capoeira στις 12:00 στους Νέους Φούρνους! Το δίκτυο παραστατικών τεχνών Κινητήρας φέρνει στην Τεχνόπολη της παράσταση αυτοσχεδιασμού με μουσική και χορό «Στη Χώρα Χώρα του Πουπωσγιατί», βασισμένη σε μία ιδέα της Σάνιας Στριμπάκου.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Hoop Dance Kids εργαστήριο χορού με hula hoop από την ομάδα Hoop it!

Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι

Ώρα έναρξης: 11:00

Για παιδιά από 6 έως 12 ετών, διάρκεια 60’ και θα υπάρχουν διαθέσιμα hula-hoops για όλους.

Μουσική, χορός και πολύχρωμα hula-hoops. Είναι γνωστό ότι το hula-hoop αποτελεί ένα διαχρονικό παιχνίδι για παιδιά. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε ότι συνεισφέρει στο συντονισμό, την ισορροπία του σώματος και την εγρήγορση του μυαλού;

Στο εργαστήριο Hoop Dance Kids τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλους τρόπους με το αγαπημένο τους παιχνίδι, να παίξουν ομαδικά παιχνίδια, να χορέψουν και να γυμνάσουν σώμα και πνεύμα διασκεδαστικά!

Υλοποίηση: Sunny Diz, Hoop it!

1,2,3 χιπ χοπ! εργαστήριο χορού από την ομάδα Artfygio – Τεχνών το Καταφύγιο

Χώρος διεξαγωγής: Πατάρι Παλαιών Φούρνων

Ώρα έναρξης: 11:00

Για παιδιά από 5 έως 11 ετών, διάρκεια 60’. Καλύτερα είναι οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα

Τι γίνεται όταν μία χορευτική τέχνη του δρόμου συναντά τη φαντασία; Μέσα από τους ρυθμούς του χιπ χοπ οι μικροί μας φίλοι εκφράζονται και δημιουργούν τις δικές τους μοναδικές χορογραφίες. Ρυθμός, μουσική, ομαδικό πνεύμα και εκτόνωση βρίσκουν καταφύγιο στην τέχνη του χιπ χοπ. Ένας χορός για όλους, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε πρότερηγνώση χορού…

– Swing for Parents & Kids. Εργαστήριο χορού από τους Jump ’n’ Jive Athens Swing Team

Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη

Ώρα έναρξης: 11:00

Για παιδιά από 3 έως 6 ετών και τους γονείς τους, διάρκεια 60’. Καλύτερα είναι οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Ελάτε να μπούμε μαζί στο μαγικό κόσμο του Swing – Lindy Hop χορού! Παιδιά και γονείς θα κάνουμε ζευγάρια, θα μάθουμε απλά βήματα και φιγούρες του είδους και μέσα από το παιχνίδι θα χαρούμε τις ανεβαστικές μουσικές των δεκαετιών ’20 και ’30 και όχι μόνο!

Φωταέριοοοο…τι;

Διαδραστική ξενάγηση με πειράματα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Σημείο συνάντησης: Καμινάδα Β

Ώρα έναρξης: 12:00

Για παιδιά από 5 έως 9 ετών, διάρκεια 60’

Χορεύουν ακόμη καπνοί στους φούρνους του εργαστηρίου; Μπορεί άραγε το φωταέριο να καθαριστεί με φίλτρο του καφέ;

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε μία διαδραστική ξενάγηση που συνδυάζει τα πειράματα επίδειξης φυσικών επιστημών, τις εικαστικές παρεμβάσεις και το παιχνίδι εξερεύνησης, για να ανακαλύψουν με τον πιο διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Shffle & Charleston Dance. Εργαστήριο χορού από τους Jump ’n’ Jive Athens Swing Team

Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη

Ώρα έναρξης: 12:00

Για παιδιά από 7 έως 12 ετών, διάρκεια περίπου 60’. Καλύτερα οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Το Shuffle είναι η νέα τρελή τάση του 2019. Με στοιχεία από το charleston και τη jazz, αλλά σε επίκαιρες μουσικές pop & house, θα μάθουμε μαζί ένα χορό ενεργητικό, με πολύ footwork και στιλ!

Στο τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει battle σε ζευγάρια!

Capoeira: Χορός – Ακροβασία – Πολεμική Τέχνη

Εργαστήριο capoeira από την ομάδα Abada Capoeira

Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι

Ώρα έναρξης: 12:00

Για παιδιά από 7 έως 12 ετών, διάρκεια περίπου 60’. Καλύτερα οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Η capoeira είναι μία αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη που έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να αποτελέσει μία εξαιρετική ενασχόληση για παιδιά. Συνδυάζοντας τη μουσική, το τραγούδι, την κίνηση και την ομαδικότητα προσφέρει εκτός από ψυχαγωγία ένα σημαντικό παράγοντα κινητικής, νοητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης. Σκοπό του μαθήματος είναι μέσα από τα παιχνίδια, μιμήσεις κινήσεων ζώων, ακροβασίες και χορευτικές κινήσεις, να αλληλεπιδρά, να συνεργάζεται με άλλα παιδιά και να σέβεται τους κανόνες των παιχνιδικών και τους συναθλητές του.

Ένα μάθημα capoeira συνήθως τελειώνει με μουσική, τραγούδι και ελεύθερη έκφραση των κινήσεων που αποκόμισε το παιδί, διότι απώτερος σκοπό μας είναι η δημιουργία κοινωνικά ανεξάρτητων παιδιών.

Στη χώρα του Πουπωσγιατί! Παράσταση αυτοσχεδιασμού με χορό και μουσική από το καλλιτεχνικό δίκτυο παρααστατικών τεχνών Κινητήρας

Χώρος διεξαγωγής: Δεξαμενές Καθαρισμού – Ισόγειο

Ώρα έναρξης: 13:00

Για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 7 ετών και τους συνοδούς τους, διάρκεια 75’.

Η δράση που ξεκίνησε το 2012 με στόχο να φέρει το χορό και το σωματικό θέατρο μέσα στα σχολεία και να βγάλει τη σχολική κοινότητα από την πλήξη της καθημερινότητας έρχεται στην Τεχνόπολη με την αυτοσχεδιαστική παράσταση «Στη Χώρα του Πουπωσγιατί» μια ιδέα της Σάνιας Στριμπάκου.

Με οδηγούς τρεις χορευτές και δύο μουσικούς, μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν υπό τους ήχους της μουσικής με τα σώματά τους σε τόπους, όπου η φαντασία συναντιέται με την τρυφερότητα και η σωματική επικοινωνία γίνεται το καλύτερο κανάλι για να μιλήσει η αγάπη. Οι χτύποι της καρδιάς και ο εσωτερικός ρυθμός, οι κινήσεις και οι εικόνες κεντρίζουν τα πού, πώς και γιατί των παιδιών και τα πού, πώς και γιατί όχι των μεγάλων, δημιουργώντας μία νέα, περιπετειώδη ιστορία.

Για μικρούς και μεγάλους θεατές που θέλουν να σηκωθούν, να κινηθούν, να πλησιάσουν τη δράση, να διαλέξουν τι θα παρακολουθήσουν και να επηρεάσουν την εξέλιξη του έργου. Γιατί κάθε φορά γεννιέται μία μοναδική έκπληξη για όλους!

Χορευτές: Κατερίνα Γεβετζή, Τίμος Ζέχας, Ανθή Θεοφιλίδη, Χρύσα Καλλιάφα, Ευγενία Σιγαλού, Σάνια Στριμπάκου και Λία Χαμηλοθώρη (τρεις ανά παράσταση).

Μουσική: Κώστας Γιαξόγλου (πιάνο), Solis Barki (κρουστά), Νίκος Σιδηροκαστρίτης (κρουστά), Joe Tornabene (φλάουτο)

Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου

Παραγωγή: Κινητήρας

Φωτογραφίες: Ελένη Τσιπά

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητα τηλεφωνική κράτηση: 2130109327 (Δευτέρα-Παρασκευής, 11:00 – 16:00).

 

Δείτε επίσης

Enduro MTB Poikillers

Η Ελληνική Ομοσπονδία  Ποδηλασίας και ο Π.Δ.Σ. Πετρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης συνδιοργανώνουν δύο αγώνες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro MTB και τον τελικό αγώνα κυπέλλου «Enduro Greek Series».

dei e bike festival

Στο δρόμο για τη Λάρισα το ΔΕΗ e-bike Festival

Λάρισα, 27-28 Νοεμβρίου 2021 Η πόλη της Λάρισας, υποδέχεται το πρώτο φεστιβάλ, αποκλειστικά για ηλεκτρικά ...

e bikes

Oι πωλήσεις e Bikes στην Ευρώπη ξεπερνούν κάθε προσδοκία

Τα e bikes ήρθαν για να μείνουν Πάνω από το 17% όλων των ποδηλάτων που ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest