Home | Αρχική | Σέλα Pro Condor
Pro Condor

Σέλα Pro Condor

Πόσο καλή μπορεί να είναι μια σέλα με 39 ευρώ;

Στην εποχή της «υπερβολής» και της εξηζήτησης, με τα ποιοτικά ποδηλατικά προϊόντα να αξίζουν συχνά το βάρος τους σε… χρυσάφι, η Pro «προκαλεί» με τη νέα της δημιουργία.

 

Μετά από παρότρυνση της συντακτικής ομάδας του ΜBike, αποφάσισα να αλλάξω τη σέλα που χρησιμοποιώ για τις καθημερινές μου μετακινήσεις, στο καινούργιο fixed gear ποδήλατο που έχω στην κατοχή μου τους τελευταίους μήνες. Και με την οποία, να σημειώσω, δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Ο συνδυασμός μαύρου χρώματος και CrMo rails έδενε όμορφα με το υπόλοιπο στήσιμο, η αίσθηση ήταν ποιοτική άρα, δεν δίστασα να πω ναι σε μια δοκιμή.

 

Pro Condor
Η Pro Condor ταίριαξε όμορφα με το κόκκινο Cinelli

 

Η σέλα ήταν η PRO Condor 142mm. Γρήγορα και εύκολα έγινε η αλλαγή και η PRO πήρε τη θέση της στο παλουκόσελο. Από τις πρώτες διαφορές, η άνεση και η μεγαλύτερη επιφάνειά της σε σχέση με την προηγούμενη. Με δεδομένο πως η Condor προτείνεται για all around και μεγάλες αποστάσεις, αν κάποιος την βρίσκει άνετη πάνω σε ένα fixed gear, με τα πόδια να βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, μπορεί εύκολα να υποψιαστεί πόσο πιο άνετη ακόμη θα είναι σε ένα ποδήλατο δρόμου με ελεύθερο γρανάζι.

Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη μετακίνηση του σώματος πάνω στη σέλα για τα καθημερινά 18χλμ. σπίτι-δουλειά-σπίτι με ή χωρίς bib shorts καθότι αποδείχθηκε παραπάνω από ικανοποιητική. Επιπροσθέτως, παρόλο που υπήρξαν διάφορες πτώσεις είτε από εν κινήσει είτε από θέση «στάθμευσης» η Condor δεν παρουσίασε σημάδια ή γδαρσίματα, γεγονός που επιβεβαιώνει την ποιοτική αίσθηση που προσφέρει από την πρώτη ματιά.

Η σέλα είναι αρκετά ελαφριά – τα 263 γραμμάρια κρίνονται παραπάνω από ικανοποιητικά για την κατηγορία της – άνετη σε συνεχή χρήση, ανεξαρτήτως συνθηκών. Είναι επίσης αρκετά όμορφη και θα ταιριάξει καλά με τα περισσότερα ποδήλατα δρόμου λόγω της ουδέτερης σχεδίασής της.

 

Pro Condor

 

Το μαξιλαράκι της είναι απορροφητικό χωρίς σε καμιά περίπτωση να γίνεται σπογγώδες,  ενώ το συνθετικό υλικό κατασκευής της εξασφαλίζει αντοχή σε μικροχτυπήματα και τριβές.

Συμπέρασμα; Σίγουρα θα ήταν στη λίστα των άμεσων αγορών μου για ποδηλατικά περιφερειακά μιας και το regular fit, το βάρος αλλά και η τιμή της καλύπτει ένα εύρος σημαντικών παραμέτρων που λαμβάνει κανείς υπόψιν του. Η δε άνεση και αίσθηση, παραπέμπουν σε μοντέλα πολλαπλάσιας τιμής.

Εξαιρετική επιλογή!

Η συνέχεια στους δρόμους…

Αντιπρόσωπος: Eurotrade LTD, Εθνάρχου Μακαρίου 4, Αγ. Παρασκευή.
Tηλ.: 210 6004145
Τιμή: 39.95 ευρώ

Δείτε επίσης

O Simon Yates νικητής για δεύτερη φορά, σε εταπ, στο TDF

O Simon Yates κέρδισε το 15ο ετάπ αλλά η εμφάνιση του Thibaut Pinot ήταν εξαιρετική ...

Thibaut Pinot

Η γαλλική σημαία κυματίζει ξανά στο ιστορικό Tourmalet

O Thibaut Pinot νικητής του 14ου ετάπ του Γύρου Γαλλίας Το τρίτο του ετάπ κερδίζει ...

Alaphilippe

Ο Julian Alaphilippe κάνει και πάλι τους Γάλλους περήφανους

Εκπληκτική παρουσία και φέτος από τον Julian Alaphilippe Ο πρώτος γάλλος εδώ και τρεις δεκαετίες ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest