Home | Αρχική | Ποδηλατικά αξεσουάρ πόλης

Ποδηλατικά αξεσουάρ πόλης

Τα απολύτως απαραίτητα!

Δώστε… στιλ και κάντε την μετακίνηση με το ποδήλατο ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο διασκεδαστική!

H μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο είναι ένας από τους πιο μοντέρνους, αποδοτικούς, οικονομικούς, γρήγορους και φιλικότερους προς το περιβάλλον τρόπους. Συνδυαστικά με το μετρό και το τρένο, μπορεί να γίνει και πολύ ασφαλής για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Εκτός από την επιλογή ενός αξιόπιστου και ποιοτικού ποδηλάτου, υπάρχουν κάποια απαραίτητα αξεσουάρ που θα κάνουν την οδήγηση του – και την μετακίνηση – ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο διασκεδαστική.

bls_105k_swat_f_blk1

Φωτάκια
Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η χρήση φώτων στα ποδήλατα τις βραδινές ώρες είναι υποχρεωτική από το νόμο. Για να μπορεί να κινείται νόμιμα – και για λόγους ασφαλείας – ο κάθε αναβάτης πρέπει να έχει ένα λευκό φωτάκι στο εμπρόσθιο μέρος του ποδηλάτου του και ένα κόκκινο στο οπίσθιο. Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμες πάρα πολλές οικονομικές και εύχρηστες επιλογές, με τεχνολογία led και χαμηλό βάρος που καθιστούν αδικαιολόγητη – και επικίνδυνη – την μη χρησιμοποίηση τους.

 

114d1dd4361926d98a384cc12ed7a688

Κλειδαριά
Tα ποδήλατα αποτελούν εύκολο στόχο για κλοπή και η χρήση μίας κλειδαριάς κρίνεται απαραίτητη για την αποτροπή της. Αυτό που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε είναι πως οφείλουμε να κλειδώνουμε το ποδήλατο και όταν το παρκάρουμε στο γκαράζ ή στο υπόστεγο του σπιτιού μας, καθώς μελέτες έχουν δείξει πως το 80% των κλοπών γίνεται στα σπίτια. Οι ποδηλατικές κλειδαριές ποικίλουν σε τιμή και σχεδίαση, με τις πιο απλές και φθηνές να προορίζονται για το κλείδωμα του ποδηλάτου για μικρό χρονικό διάστημα και τις πιο εξελιγμένες να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά, με το ανάλογο βέβαια κόστος.

58142_00_c

Κουδουνάκι 
Από την μεριά του στιλ, μπορεί να θεωρηθεί φριχτό για μερικούς να τοποθετήσουν ένα κουδουνάκι στο τιμόνι του ποδηλάτου τους, αλλά από την μεριά της χρηστικότητας, η ύπαρξη του είναι σημαντική καθώς είναι ένας ακουστικός τρόπος ειδοποίησης των πεζών και των οδηγών για την παρουσία ποδηλάτη και ένα σημαντικό στοιχείο ασφάλειας. Σε κάποιες χώρες, η χρήση του είναι υποχρεωτική από το νόμο. Ειδικά σε περάσματα που είναι επιτρεπτή η ταυτόχρονη παρουσία πεζών και ποδηλατών – και με τόσους πιτσιρικάδες να περπατάνε με το πρόσωπο κολλημένο στην οθόνη του smart phone – το κουδουνάκι κρίνεται απαραίτητο για την αποφυγή συγκρούσεων.

Tourbon-Fashion-Large-Capacity-Canvas-Rear-Panniers-Pair-Saddle-Bags-Touring-Commuter-Navy-Blue-Bike-Travelling

Σχάρες – Τσάντες 
Οι σχάρες είναι η πιο κλασική επιλογή για αυτούς που θέλουν να μεταφέρουν πολλά πράγματα με το ποδήλατο τους. Ανάλογα με το τύπο του ποδηλάτου και την κατασκευή του πλαισίου του, μπορούν να τοποθετηθούν είτε στο εμπρόσθιο μέρος, είτε στο οπίσθιο – ή και στα δύο. Επίσης, η επιλογή της κατάλληλης σχάρας έχει να κάνει και με το βάρος που επιθυμείτε να μεταφέρετε. Πολλές εταιρείες προσφέρουν πρακτικές τσάντες ειδικής σχεδίασης, που τοποθετούνται στα πλαϊνά των σχαρών και διευκολύνουν την μεταφορά, προσδίδοντας στιλ.

hoxton_w800_h600_vamiddle_jc95

Kαλαθάκι
Εάν δεν επιθυμείτε την πιο σύνθετη και ακριβή επιλογή μίας σχάρας, το κλασικό καλαθάκι είναι ο πιο ευέλικτος και κομψός τρόπος για να μεταφέρετε αντικείμενα με το ποδήλατο σας. Τα καλαθάκια μπορούν να τοποθετηθούν μπροστά στο τιμόνι του ποδηλάτου ή πίσω στο παλουκόσελο. Είναι προτιμότερη η τοποθέτηση του μπροστά στο τιμόνι, γιατί όταν φορτωθεί με βάρος, η τοποθέτηση του στο παλουκόσελο μπορεί να επηρεάσει την συμπεριφορά του ποδηλάτου. Η κλασικότερη επιλογή είναι αυτή ενός ψάθινου καλαθιού που παραπέμπει σε ολλανδικό στιλ. Για όσους το στιλ περνάει σε δεύτερη μοίρα, υπάρχει η επιλογή μεταλλικού καλαθιού που είναι ελαφρύτερο, πιο ανθεκτικό και κατά συνέπεια πρακτικότερο.

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Woom Original 3 Automagic

Το «μαγικό» WOOM Original 3 Automagic!

WOOM Original 3 Automagic όπως λέμε «μαγεία»… Πιστεύετε στη μαγεία; Αν όχι, τότε το ολοκαίνουργιο ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest