Home | Αρχική | Ο γύρος του κόσμου σε 123 μέρες με ποδήλατο!

Ο γύρος του κόσμου σε 123 μέρες με ποδήλατο!

Φυσικά με ποδήλατο!

 

Ο Andrew Nicholson, αθλητής του speed skating που έχει πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιάδες, έκανε το γύρο του κόσμου με ποδήλατο, δύο μέρες πιο γρήγορα απ’ όσο είχε καταφέρει ο Άγγλο; Alan Bate, το 2010.

Ο Νεοζηλανδός speed skater  έκανε το γύρο του κόσμου με ποδήλατο σε 123 μέρες και αν επικυρωθεί θα κερδίσει, το μέχρι πρότινος ρεκόρ.

Ο Andrew Nicholson, 45 χρονών, part time γυμναστής και δάσκαλος από την πόλη Dunedin, στο νότο της Νέας Ζηλανδίας, ξεκίνησε από το Όκλαντ  στις 12 Αυγούστου και ταξίδεψε στην Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Ινδία, τη Νοτιανατολική Ασία και την Αυστραλία, συμπληρώνοντας ένα ταξίδι  29.179 χλμ.

Η διαδρομή του Andrew Nicholson
Η διαδρομή του Andrew Nicholson

 

Εάν επιβεβαιωθεί και επισήμως από τους ελεγκτές του βιβλίου Guinnes, θα έχει κερδίσει το σημερινό κάτοχο του τίτλου, τον Άγγλο Alan Bate, που έκανε την ίδια διαδρομή το 2010, μόνο λίγο πιο αργά…

«Ξεκίνησα επειδή ήταν ένα φθηνό ταξίδι» δήλωσε ο Nicholson στην Guardian από το νοσοκομείο, όπου είχε πάει για να ράψει τον αγκώνα του, μετά το πέσιμο που είχε στο μπάνιο του – και όχι στο ποδήλατο – έστω κι αν το ατύχημα προκλήθηκε από την υπερβολική κόπωση.

Έμεινα μαζί με άλλους ποδηλάτες οι οποίοι ήταν σαν προπονητές μου. Μαγείρευαν τα γεύματά μου και μου έβαζαν λιχουδιές στο σακίδιό μου.

«Όταν έβαλα τα πόδια μου πάνω στα pedal συγκεντρώθηκα και προσηλώθηκα στο σκοπό μου» δήλωσε.

«Δεν ήθελα καν να ακούω μουσική από το ipod μου καθώς ποδηλατούσα γιατί έχανα την αίσθηση και την εμπειρία του ταξιδιού».

Ο Nicholson που δήλωσε ότι έτρωγε… τα πάντα στο ταξίδι, έστω κι αν υπήρχαν μέρες που την έβγαζε μόνο με πατατάκια και μπισκότα σε κάποιες μικρές πόλεις της Ινδίας, καθώς η εμμονή του να κερδίσει το παγκόσμιο ρεκόρ δεν τον άφηνε να χασομερήσει ούτε για φαγητό…

Η επιτροπή του βιβλίου Guinnes επιτρέπει στους διαγωνιζόμενους να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο ή τα μέσα μεταφοράς πάνω από αδιαπέραστα φυσικά εμπόδια, όπως οι ωκεανοί καθώς και επίσης και από εμπόλεμες ζώνες, όπως το Αφγανιστάν, κάτι για το οποίο ο Nicholson ήταν πολύ ικανοποιημένος.

«Έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που σκεφτόμουν ως ένα σημείο γιατί ήμουν πολύ προσηλωμένος στο παγκόσμιο ρεκόρ και πίεζα πάρα πολύ τον εαυτό μου. Ξεκίνησα με τη λογική ότι έπρεπε να κάνω τον γύρο του κόσμου πολύ γρήγορα, ακόμα και αν δεν κέρδιζα το ρεκόρ κι αυτό σιγά σιγά μου είχε γίνει εμμονή».

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών στο δρόμο, ο Nicholson άλλαξε τέσσερα σετ ελαστικά, τρεις αλυσίδες και παρέμεινε πολλές πολλές ώρες απομονωμένος σε διάφορους δρόμους για να σκεφτεί.

«Ήμουν μόνος μου στο ποδήλατο όλη την ώρα, δεν είχα back-up, ούτε ομάδα υποστήριξης. Όταν φτάνεις σε μέρη όπως τα βάθη της Τουρκίας νιώθεις λίγο μόνος, γιατί σε θέματα κουλτούρας είναι πολύ διαφορετικά. Αλλά είμαι πολύ καλά και μόνος μου, οπότε δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα».

Κατά το τέλος της διαδρομής που ποδηλατούσε προς την Αυστραλία, το σώμα του «παρέδιδε». Ήταν ψυχολογικά και σωματικά εξουθενωμένος και για πρώτη φορά πέρασε από το μυαλό του το ενδεχόμενο να σταματήσει: «Πολλές φορές ένιωθα ότι θα τα παρατήσω γιατί προς το τέλος είχα φτάσει στα όριά μου. Αλλά αυτές τις σκέψεις τις έκανα συνήθως σε μέρη όπου δεν είχα πολλές… ευκαιρίες να το κάνω. Εννοείται ότι ήμουν κουρασμένος και εννοείται ότι τα πόδια μου δε με ακολουθούσαν αλλά παρέμεινα στο ποδήλατο και πήγαινα».

Και τα κατάφερε!

Πηγή: The Guardian

Δείτε επίσης

Ο Egan Bernal εκτός Γύρου Γαλλίας στο 17ο ετάπ

Εγκαταλείπει τις ελπίδες της για διάκριση η Team INEOS Grenadiers Ο 23χρονος αναβάτης της INEOS ...

Bike Citizens: «Play and Bike to Work»

Οι Bike Citizens (ή η ποδηλατική πλατφόρμα Bike Citizens) εγκαινιάζουν μια νέα ψηφιακή εκστρατεία με τίτλο "Play and Bike to Work". Ημερομηνία εκκίνησης: 31 Αυγούστου 2020

Το ΚΠIΣΝ γιορτάζει για τέταρτη χρονιά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2020

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, με δράσεις που υλοποιούνται από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest