Home | Αρχική | Μαθήματα ΜΤΒ από τον Γιάννη Κορφιάτη

Μαθήματα ΜΤΒ από τον Γιάννη Κορφιάτη

Ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη

 

Στη Λέσβο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου ο Πρωταθλητής Ελλάδος 4Χ & ΒΜΧ Γιάννης Κορφιάτης, προσκεκλημένος του καταστήματος Anagno Cycles.

Το διήμερο σεμινάριο κάλυψε πρακτικά και θεωρητικά κομμάτια τεχνικών οδήγησης και πραγματοποιήθηκε στα υπέροχα βουνά της Λέσβου. Η πρόσκληση ήρθε από το κατάστημα Anagno Cycles και τον Στρατή Αναγνώστου και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του περιοδικού MBike.

 

 

Επίσημος προσκεκλημένος και εισηγητής ο Γιάννης Κορφιάτης που λίγες ώρες μετά την άφιξή του στο νησί, είχε την πρώτη του “επαφή” με τα πιο γνωστά μονοπάτια που χρησιμοποιούν οι αναβάτες του νησιού, κοντά στη Μυτιλήνη.

Τα μονοπάτια ΜanOman, Herb και Κορμοί οδηγήθηκαν με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Γιαννούλη, ενός από τους πιο τεχνικούς και γρήγορους οδηγούς στη Λέσβο..

Μια ώρα, 8 χλμ, 620 μέτρα υψομετρική και τρία μονοπάτια με πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά, αφράτο χώμα, πευκοβελόνες που γλιστρούσαν, πέτρες, βράχια και υπέροχη θέα! Ό,τι μπορεί να ζητήσει ένας αναβάτης ΜΤΒ δηλαδή από τη ζωή…

Αλλά η ημέρα προφανώς δεν επρόκειτο να τελειώσει με 8 χιλιόμετρα οδήγησης…

Όλοι οι οδηγοί – συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού στο κατάστημα του Στρατή Αναγνώστου, τα ποδήλατα φορτώθηκαν και ο επόμενος προορισμός ήταν η Καρίνη. Απο εκεί ξεκίνησε μια υπέροχη βόλτα 22 χιλιομέτρων. Βράχια, χώμα, ξεραμένα φύλλα, υπέροχες γραμμές και καταπληκτική ατμόσφαιρα ήταν τα τέλεια χαρακτηριστικά για μια αξέχαστη βόλτα. Λάστιχα σκίστηκαν, κράνη έσπασαν, αγκώνες μάτωσαν αλλά το χαμόγελο ήταν χαραγμένο στα πρόσωπα όλων.

Τα μονοπάτια και τα χαμόγελα μπορείτε να τα απολαύσετε στο βίντεο!

20151114_130445

Να τονίσουμε ότι όλοι οι οδηγοί είχαν σωστά εξοπλισμένα ποδήλατα με φαρδιά ελαστικά, πολύ μικρά γρανάζια εμπρός για ανηφόρες και απίστευτα μαλακές αναρτήσεις – αυτό όμως σύντομα θα άλλαζε. Κάποιοι είχαν επίσης εξαιρετική τεχνική στην ανηφόρα και ανέβαιναν τεχνικά ανηφορικά κομμάτια με απίστευτη ευκολία.

Το βράδυ, μετά από 4,5 ώρες συνολικά οδήγησης στο βουνό, η καφετέρια Greg coffee στη Μυτιλήνη φιλοξένησε τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο, προκειμένου ο Γιάννης Κορφιάτης να συνεχίσει με το θεωρητικό μέρος.

20151114_203147

Οι οδηγοί αντάλλαξαν πολύτιμες απόψεις οδήγησης, άκουσαν τις συμβουλές του Πρωταθλητή Ελλάδος και ενημερώθηκαν σωστά πάνω στη λειτουργία των αναρτήσεων και τις επιμέρους ρυθμίσεις τους.

Το κλίμα ήταν φιλικό και όλοι αντάλλαξαν απόψεις και τις εμπειρίες τους ενώ παράλληλα έλυσαν όλες τις απορίες τους πάνω σε θέματα τεχνικών και στησίματος ποδηλάτου.

Το πρακτικό μέρος…

Το επόμενο πρωί οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν για τα μονοπάτια κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης και το πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου.

20151114_134101

Μετά από 45 λεπτά ανάβαση όλοι ήταν ζεστοί και έτοιμοι να βελτιώσουν το στήσιμο τους πάνω στο ποδήλατο, την τεχνική τους στο στρίψιμο, την πίεση και την αλληλεπίδραση του εδάφους με το ποδήλατο καθώς και την επιλογή γραμμών και τα άλματα.

Με την καθοδήγηση του Γιάννη όλοι βελτίωσαν την τεχνική τους και τις λάθος «συνήθειες» ενώ σε κάθε πέρασμα ήταν εμφανής η σωστότερη τεχνική, το flow και τα περισσότερα χιλιόμετρα σε κάποιους! Έστω κι αν κάποιοι το… παράκαναν – περαστικά στον Αντώνη που είχε μια… ιδιαιτέρως κοντινή επαφή με το δέντρο!

20151115_105457 20151115_105523

Ακολούθησε διάλειμμα και φαγητό – πάντα με τη φροντίδα της καφετέριας Greg και το σεμινάριο έφτασε στο τέλος του.

Συμπεράσματα!

Όταν υπάρχει κέφι, καλή διάθεση και αγάπη για το ποδήλατο, όλα πάνε καλά! Το “διψασμένο” για μάθηση γκρουπ των 13 συμμετεχόντων αποτέλεσε την ιδανική συντροφιά για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ποδήλατο, το κατάστημα Anagno Cycles ανέλαβε τη διοργάνωση και ο Γιάννης Κορφιάτης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: ποδήλατο με φίλους στο βουνό!

Και, αν βγεις με τον Γιάννη Κορφιάτη στο βουνό για ποδήλατο και να μην είστε φίλοι, θα γίνετε!

Δείτε επίσης

Συνεργασία Lazer και οργανισμου «Πόλεις Για Ποδήλατο»!

Μια εταιρεία σε περίοπτη θέση στην παγκόσμια ποδηλατική σκηνή, η Lazer, στηρίζει όσους αγαπούν το ποδήλατο – από τους επαγγελματίες και τους ενθουσιώδεις ποδηλάτες ως τους καθημερινούς χρήστες ποδηλάτου αλλά και τους αρχάριους, τους γονείς και τα παιδιά.

Το ποδήλατο διαγνώστηκε αν-θε(κ)τικό στον Covid19!

Μάρτιος, μήνας ποδηλατικής παλιγγενεσίας.

Η γυναίκα που λάτρευε το ποδήλατο

Το ρεκόρ για τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχει κάνει μια γυναίκα σε ένα χρόνο κρατάει από το 1938

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest