Home | Αρχική | Κατακτήστε το κρύο και θα βγείτε κερδισμένοι!

Κατακτήστε το κρύο και θα βγείτε κερδισμένοι!

Η αλήθεια έιναι ότι δεν είμαστε μαθημένοι να κάνουμε προπόνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες

Έρευνες, ωστόσο, δείχνουν ότι κάνοντας ποδήλατο στο κρύο μάς βοηθάει να κάψουμε λίπος, να προστατευτούμε από τις ασθένειες και να είμαστε χαρούμενοι!

 

Διαβάστε πώς θα ανταμειφθείτε αν είστε αρκετά γενναίοι και καταπολεμήσετε το κρύο.

 

• Θα κάψετε περισσότερο λίπος
Υπάρχει ένας αυξανόμενος και συναρπαστικός όγκος ερευνών σχετικά με τη χρωματική κωδικοποίηση του λίπους μας. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε για το λευκό λίπος, την ουσία που αποθηκεύεται σε ανεπιθύμητα σημεία κάτω από το δέρμα μας. Αυτό που είμαστε λιγότερο ενήμεροι είναι για το καφέ λίπος, το οποίο είναι γεμάτο με κυτταρικά οργανίδια που παράγουν ενέργεια και είναι γνωστά ως μιτοχόνδρια.

Στην πραγματικότητα, το καφέ λίπος καίει το λευκό λίπος και όσοι είναι λεπτοί, έχουν περισσότερο από αυτό, παρά το άλλο.

Επίσης, υπάρχει και ένα μπεζ λίπος, το οποίο είναι το λευκό λίπος που έχει «σκουρύνει» και βοηθάει και εκείνο στην καύση του λευκού λίπους.


Δύο πράγματα μπορούν να σκουρύνουν το λίπος σας:

• Η αεροβική άσκηση και
• Η έκθεση στο κρύο.

Η επιστημονική έρευνα βρίσκεται ακόμη στην αρχή αλλά αν η ποδηλασία στο κρύο μπορεί να ενεργοποιήσει την καύση των λιποαποθηκών μας τότε ας βγούμε όλοι στους δρόμους και στα βουνά!

 

• Θα καταπολεμήσετε τη μελαγχολία
Η εποχιακή συναισθηματική διαταραχή είναι μια μορφή κατάθλιψης. Η άσκηση είναι ένα πολύ γνωστό τονωτικό για τις διαταραχές της διάθεσης. Κάνοντας άσκηση σε εξωτερικό χώρο είναι ακόμα καλύτερα γιατί θα έχετε το πρόσθετο πλεονέκτημα του φωτός της ημέρας και του φρέσκου αέρα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ασκούνται έξω τον χειμώνα έχουν καλύτερη διάθεση και μεγαλύτερη συνολική αίσθηση της ευημερίας από εκείνους που «κλείνονται» μέσα. Για σκεφτείτε λιγάκι, πώς νιώθετε όταν επιστρέφετε από μια χειμωνιάτικη προπόνηση, όσο δύσκολες κι αν ήταν οι συνθήκες. Και οι άλλοι πώς σας κοιτούν;

 

• Θα προστατευτείτε από τα κρυολογήματα
Η ποδηλασία ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μιας και ενεργοποιεί την κυκλοφορία των αντίστοιχων κυττάρων, ώστε να μπορούν να αναζητήσουν και να καταστρέψουν τους ιούς και τα βακτήρια που εισβάλουν στον οργανισμό σας.

Σχετική έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά έχουν περίπου 45 % λιγότερα κρυολογήματα από τους συνομηλίκούς τους που «σερφάρουν» από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Βγαίνοντας έξω με το ποδήλατο σάς απαλλάσσει, επίσης, από τους γεμάτους μικρόβια εσωτερικούς χώρους, όπου ο καθένας μας «αρπάζει» τις ασθένειες του χειμώνα.

 

Θα ανακαλύψετε νέους τρόπους άσκησης
Ο χειμώνας θα σας αναγκάσει να γίνετε δημιουργικοί. Αν δηλαδή υπάρχει πάγος ή χιόνι στην άσφαλτο, δεν θα βγείτε με την κούρσα αλλά με το ΜΤΒ και θα ανακαλύψετε τα μονοπάτια στο κοντινό σας βουναλάκι ή τα γήπεδα, τα πάρκα και τα δρομάκια της πόλης σας. Επίσης, μπορείτε να ξεκινήσετε με το προπονητήριο για ζέσταμα, μετά να βγείτε για 1-2 ώρες προπόνηση – ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες –  και να επιστρέψετε στο προπονητήριο για αποθεραπεία.

 

Μην αφήσετε λοιπόν το κρύο να σας κρατήσει μέσα στο σπίτι – εκτός βέβαια αν τίθεται θέμα επικινδυνότητας, όπως ισχυροί άνεμοι ή καταιγίδες και βαριά χιονόπτωση.

 

Δείτε επίσης

SKS Rennkompressor

SKS Rennkompressor: Σαν το παλιό καλό κρασί

Η SKS Rennkompressor αποτελεί ένα κομμάτι ποδηλατικής ιστορίας Στους μεγάλους Γύρους και στα αυτοκίνητα των ...

Δοκιμασμένα και επιβεβαιωμένα διατροφικά tips από διάσημους αθλητές

Η συμβολή της καλής διατροφής στην υγεία του οργανισμού είναι πλέον κάτι γνωστό. Μια δίαιτα ...

Η νέα ταινία για την ζωή του Marco Pantani: The Pantani affair

O θρύλος του Πειρατή είναι ακόμη ζωντανός, ιδιαίτερα στην πατρίδα του! Η ταινία The Pantani ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest