Home | Αρχική | Η ζέστη έρχεται… μη σας πούμε ότι ήρθε κιόλας

Η ζέστη έρχεται… μη σας πούμε ότι ήρθε κιόλας

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, προλάβετε τη ζέστη

Σας δίνουμε μερικές απλές συμβουλές που όμως είναι πολύ χρήσιμες όταν έχει ζέστη γιατί ο ήλιος καίει και όχι μόνο για μία συγκεκριμένη μερίδα πληθυσμού, αλλά για όλους μας.

Επίσης, με τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος να αυξάνονται ραγδαία δυστυχώς, δεν μας μένουν πολλές επιλογές, η προστασία είναι μονόδρομος.

Τα Αντηλιακό και κράνος είναι φίλοι μας
Η χρήση του αντηλιακού είναι απόλυτα απαραίτητη και για να είμαστε ακόμα πιο σαφείς, όλες μα όλες τις εποχές του χρόνου! Χρησιμοποιήστε διαφορετικό αντηλιακό για το πρόσωπο με μεγαλύτερο δείκτη προστασίας και άλλο για το σώμα. Βάλτε το μισή ώρα περίπου πριν βγείτε στον ήλιο, ενώ φροντίστε το αντηλιακό σας να είναι αδιάβροχο. Τελευταία στην αγορά κυκλοφορούν αντηλιακά, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, είναι ιδανικά για αθλητές, λίγο ακριβά, αλλά αξίζουν την επένδυσή σας. Τέλος, το κράνος είναι πάντα χρήσιμο και ειδικά για τις ώρες που ο ήλιος μεσουρανεί σας προστατεύει. Όταν δεν είστε πάνω στο ποδήλατο καλό θα ήταν να φοράτε ένα καπέλο μιας και το δέρμα του προσώπου είναι αρκετά ευαίσθητο και μόνο το αντηλιακό δεν επαρκεί.

 


Πιείτε όσο πιο πολύ μπορείτε… νερό εννούουμε
Είμαστε σίγουροι ότι όλοι γνωρίζετε για την αφυδάτωση, το πρόβλημά μας είναι το πόσο καλά το αντιμετωπίζετε. Η αφυδάτωση είναι ίσως ο κυριότερος παράγοντας, που κάνει τις καλοκαιρινές σας προπονήσεις να μοιάζουν με μαρτύριο. Να ξέρετε ότι τόσο η αφυδάτωση όσο και η ενυδάτωση είναι μακροπρόθεσμες διαδικασίες. Έτσι, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων, καλό είναι να προσέχουμε και να πίνουμε αρκετά, πριν το καμπανάκι της αφυδάτωσης χτυπήσει, γιατί όταν χτυπήσει η ζημιά έχει ήδη γίνει. Πιείτε όσο πιο πολύ γίνεται κατά τη διάρκεια της μέρας ακόμα και εκτός προπόνησης. Ένα ρόφημα από ηλεκτρολύτες -λίγο υπερτονικό (πηχτό) – μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Στην προπόνηση τώρα, ποτέ μην περιμένετε να διψάσετε, για να αρχίσετε να πίνετε (η δίψα να ξέρετε ότι είναι πλασματική παράμετρος και δεν αντιπροσωπεύει το αν είμαστε αφυδατωμένοι ή όχι). Να πίνετε συχνά μικρές ποσότητες, ο οργανισμός μας απορροφά καλύτερα μικρές και συχνές ποσότητες υγρών παρά μεγάλες και αραιές. Τέλος, πολλοί από εμάς έχουν τη συνήθεια να ρίχνουν νερό στο κεφάλι τους προκειμένου να δροσιστούν. Μάθετε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, αφού πολλές φορές αυξάνεται περισσότερο η απώλεια υγρών στο σώμα μας, άρα υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης.

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το L’ Étape Greece by Tour de France

Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France presented by ...

Ο Paolo Bettini είναι το νέο πρόσωπο της ιταλικής 3Τ

Mια συνεργασία made in Italy Τι συμβαίνει όταν ένας Ιταλός, θρύλος του ποδηλάτου και μια ...

Με ποδήλατο στην ιστορία και την τέχνη

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε χώρους πολιτισμού Κάτι αλλάζει στην Αθήνα καθώς, με το πρόγραμμα «Με ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest