Home | Αρχική | Εκτός δράσης για έξι μήνες ο Tom Boonen

Εκτός δράσης για έξι μήνες ο Tom Boonen

Άσχημα τα νέα για τον Βέλγο superstar

Μετά και τις τελευταίες εξετάσεις, ο χρόνος πλήρης ανάρρωσης του κατάγματος στο κρανίο του άτυχου αθλητή, ανέρχεται στους έξι μήνες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γιατρών που τον παρακολουθούν.

Ο Boonen είχε μια άσχημη πτώση στο δεύτερο εταπ του Abu Dhabi Tour, στην οποία χτύπησε δυνατά το κεφάλι του στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα κροταφικό οστό και να μείνει αναίσθητος στο έδαφος. Ο άτυχος αθλητής, θα χρειαστεί να μείνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για μερικές ακόμα ημέρες, έως ότου μειωθεί ο κίνδυνος θρόμβου του αίματος, για να μπορεί να πετάξει πίσω στη πατρίδα του.

 | mbike.gr

Κόντρα στις προγνώσεις των γιατρών, ο σπεσιαλίστας των κλασικών είναι αισιόδοξος πως θα ξανά-καβαλήσει το ποδήλατο του σε ένα μήνα.

«Οι γιατροί μου είπαν να κάτσω έξι μήνες χωρίς να κάνω τίποτα, για ασφάλεια. Εγώ πιστεύω πως θα μου πάρει περίπου ένα μήνα. Τόσο είναι το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένα σπάσιμο για να ξανά-κολλήσει,» δήλωσε ο Boonen. «Eίναι πολύ επίφοβοι  για την εξέλιξη του τραύματος. ‘Όταν όμως γυρίσω στο Βέλγιο, θα ξανακάνω εξετάσεις πιο αναλυτικά.»

Ο Βέλγος δήλωσε πως η μνήμη του γύρω από το περιστατικό επανήλθε γρήγορα, αφού ανέκτησε τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι αναβάτες στο γκρουπ πάτησαν ένα μεταλλικό αντικείμενο στο έδαφος, το οποίο πιάστηκε στο τροχό του αναβάτη της MTN-Qhubeka, Τeo Bos, με αποτέλεσμα την πρόκληση της πτώσης.

Το δυνατό χτύπημα προκάλεσε ένα σπάσιμο 15 εκατοστών στο κρανίο του Bέλγου, το οποίο του δημιούργησε και πρόβλημα ακοής στο αριστερό του αυτί. Όπως ο ίδιος πιστεύει, το θέμα της ακοής θα λυθεί γρήγορα.

Εν το μεταξύ, ο Boonen την Πέμπτη έχει τα γενέθλια του – γίνεται 35 χρονών – και στο πλευρό του θα είναι και η φίλη του μαζί με το παιδί τους. Την ίδια μέρα, θα πρέπει – εκτός από το να το γιορτάσει –  να υποβληθεί και σε ακτινογραφίες. Χαριτολογώντας ο ίδιος δήλωσε:

«Eίναι ωραία που θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τα γενέθλια μου. Θα κάνουμε και διακοπές παράλληλα. Μπορεί να μην βρίσκομαι στην καλύτερη μου κατάσταση, όμως είμαι αρκετά ρεαλιστής για να συνειδητοποιήσω πως η ημέρα των γενεθλίων, είναι μία μέρα σαν όλες τις άλλες.»

Εμείς να ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση στο Βέλγο Superstar και να είναι πιο τυχερός στην συνέχεια για να τον δούμε να μάχεται ξανά στις κλασικές της άνοιξης το 2016, που τόσο μας έχει λείψει!

Δείτε επίσης

Ξεκινά το Cyprus Sunshine Epic 2020

Ο διεθνής αγώνας Cyprus Sunshine Epic που προσελκύει τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ποδηλασίας, είναι ...

Shimano SPD

Shimano SPD Gold Pack Campaign

Αποκλειστική διάθεση των κορυφαίων Shimano SPD στα Shimano Service Center Mια περιορισμένη έκδοση μερικών από ...

O Remco Evenepoel νικητής της 38ης Vuelta a San Juan

Ο νεαρός αναβάτης της Deceuninck – Quick Step στην κορυφή Πριν καλά καλά αρχίσει η ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest