Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | Αξεσουάρ | Δοκιμάζουμε το κράνος BBB Tithon

Δοκιμάζουμε το κράνος BBB Tithon

Αποδοτικό και στιλάτο!

Με σχεδίαση που σάρωσε τα βραβεία (reddot design award winner 2016, taipei cycle d&i awards 2016) υψηλά πρότυπα ασφαλείας και τιμή αγοράς που «προκαλεί» τον ανταγωνισμό, το κράνος Tithon της BBB κερδίζει τις εντυπώσεις!

Φωτό: Πέτρος Γκότσης

Τα κράνη αεροδυναμικής σχεδίασης αποτελούν τη δημοφιλέστερη επιλογή των αναβατών στις μέρες μας. Η επιθετικότερη σχεδίαση, μαζί με τη σημαντική βελτίωση που προσφέρουν στο κομμάτι της αεροδυναμικής απόδοσης, τα καθιστούν ακαταμάχητα.
Το μοντέλο Tithon αποτελεί την κορυφαία πρόταση της BBB και παράλληλα την επιλογή αγωνιζόμενων αθλητών στο Pro Tour, καθώς συνδυάζει την αεροδυναμική απόδοση με υψηλά πρότυπα ασφαλείας.

mbike_bbb-2719

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο φοράμε το κράνος είναι για προστασία σε περίπτωση ανεπιθύμητης πτώσης. Η BBB γνωρίζει πολύ καλά πως η ασφάλεια του αναβάτη είναι πάνω και πρώτα απ’ όλα, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί την τεχνολογία «double in-mold» για να κατασκευάσει το κέλυφος του κράνους, διασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα προστασίας. Το BBB Tithon τηρεί όλα τα πρότυπα ασφαλείας της ευρωπαϊκής ένωσης.

Αμέσως μετά την ασφάλεια, έρχονται η εφαρμογή, η άνεση, ο αερισμός και φυσικά η σχεδίαση και η απόδοση του κράνους.

Εφαρμογή – Άνεση
Η εφαρμογή του κράνους ΒΒΒ Tithon είναι αρκετά άνετη, με τα μαξιλαράκια από αφρώδες υλικό υψηλής πυκνότητας να στηρίζουν μαλακά το κεφάλι, ενώ το ρυθμιζόμενο σύστημα Omega fit ενισχύει περαιτέρω την άνεση καθώς δεν ασκεί πίεση στο επάνω μέρος του κεφαλιού, αλλά τη διανέμει ομοιόμορφα σε δυο σημεία στο οπίσθιο μέρος.

mbike_bbb-2733

Τα λουράκια τους κράνους ρυθμίζονται πολύ εύκολα στην επιθυμητή θέση και το σταθεροποιούν χωρίς πρόβλημα στο κεφάλι του αναβάτη. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει κανείς στην εφαρμογή είναι το μέγεθος. Το μοντέλο της δοκιμής μας ήταν το Large – για 58-62 εκατοστά – το οποίο στην πράξη έμοιαζε περισσότερο με 61, καθώς η εφαρμογή του ήταν λίγο πιο στενή, συγκριτικά με μοντέλα άλλων εταιριών – μεγέθους 58-62 εκατοστών.
Σε ικανοποιητικά επίπεδα, για τα δεδομένα της κατηγορίας, κυμαίνεται και το βάρος του Tithon στα 282γρ.

mbike_bbb-2720
Απόδοση
Η αεροδυναμική απόδοση ενός κράνους μπορεί να μετρηθεί, με ακρίβεια, μόνο σε ειδικούς θαλάμους αέρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της BBB, η σχεδίαση του κράνους προήλθε μετά από πολύωρες δοκιμές σε wind tunnel και το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κερδίζοντας φυσικά και τα δύο διεθνή βραβεία σχεδιασμού που προαναφέραμε.
Αυτό που μπορείς να αισθανθείς στο δρόμο, αν δεν έχεις ξαναφορέσει ποτέ κράνος αεροδυναμικής σχεδίασης, είναι πως ο αυχένας κουράζεται λιγότερο σε πολύωρες διαδρομές, εξαιτίας της μικρότερης αεροδυναμικής αντίστασης.
Μπορεί η αεροδυναμική απόδοση να μην είναι εύκολα μετρήσιμη (για τους κοινούς θνητούς), η απόδοση όμως στο κομμάτι του αερισμού, παραείναι εύκολη.

mbike_bbb-2726

Στην εξωτερική του επιφάνεια το κράνος διαθέτει μόλις δύο αεραγωγούς μπροστά και τρεις πίσω οι οποίοι επικοινωνούν μέσω της ειδικής σχεδίασης ACS (Airflow Cooling System) και διασφαλίζουν την ομαλή ροή του αέρα στο εσωτερικό του κεφαλιού. Δεδομένης της τόσο αεροδυναμικής σχεδίασης του BBB Tithon, μπορούμε να πούμε πως ο αερισμός κυμαίνεται σε αρκετά καλά επίπεδα. Όπως σε αρκετά καλά επίπεδα κυμαίνεται και η απορροφητικότητα του ιδρώτα από τα μαξιλαράκια τα οποία έχουν δεχθεί ειδική επίστρωση QuickDry που βελτιστοποιεί τη μεταφορά υγρασίας.

Συμπέρασμα
Το BBB Tithon είναι ένα βραβευμένο κράνος αεροδυναμικής σχεδίασης που καταφέρνει να αποδίδει καλά σε όλους τους τομείς, χωρίς μειονεκτήματα. Η πολύ καλή του απόδοση σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή αγοράς το καθιστούν πραγματική ευκαιρία!
Τιμή: 99,95€
Αντιπρόσωπος: www.zeussa.gr

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Woom Original 3 Automagic

Το «μαγικό» WOOM Original 3 Automagic!

WOOM Original 3 Automagic όπως λέμε «μαγεία»… Πιστεύετε στη μαγεία; Αν όχι, τότε το ολοκαίνουργιο ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest