Home | Αρχική | ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023: Η παρουσίαση
ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023: Η παρουσίαση

2 – 6 Μαΐου 2023

Παρουσιάστηκαν όλα τα… μυστικά του φετινού ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας σε λαμπρή εκδήλωση στο ΔΕΗ ΑΗΣ Ν. Φαλήρου – Ενας πρόλογος και 4 ετάπ σε 660,6 χλμ οι διαδρομές του φετινού αγώνα

Από τις 2 έως και τις 6 Μαΐου, με έναν πρόλογο και τέσσερα ετάπ, που φέτος καλύπτουν και την Πελοπόννησο, συνεχίζει ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας το όμορφο «ταξίδι» του στα διεθνή μονοπάτια της αγωνιστικής ποδηλασίας δρόμου.

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που ξεκίνησε πέρυσι μετά από απουσία 10 ετών, και μάλιστα αναβαθμισμένος σε 2,1 στο καλεντάρι της UCI, εντάσσει φέτος νέες διαδρομές και υπόσχεται πως κάθε χρόνο θα συμπεριλαμβάνει και ένα νέο κομμάτι της Ελλάδας.

 

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας
DEI International Tour of Hellas UCI 2.1 – Presentation, ΔΕΗ ΑΗΣ Ν. Φαλήρου, 21/3/2023. © 2023 Nassos Triantafyllou

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγένακης, ο άνθρωπος που υλοποίησε την αναβίωση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου, και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, υποδέχτηκαν στο ΔΕΗ ΑΗΣ Φαλήρου τους συντελεστές του Αγώνα, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών απ’ όπου διέρχονται τα φετινά ετάπ (διαδρομές), αλλά και τους χορηγούς της διοργάνωσης, καθώς και πλήθος φίλων του ποδηλάτου.
Οι δημοσιογράφοι Εύη Φραγκάκη και Τάκης Πουρναράκης συντόνισαν την εκδήλωση στην οποία αποκαλύφθηκαν τα φετινά… μυστικά της.
Πέντε αγωνιστικές ημέρες, 660,6 χλμ (7.174 υψομετρικά), τρεις Περιφέρειες (Κρήτη, Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα), 13 Δήμοι και συνολικά 23 πόλεις και κωμοπόλεις, 20 ομάδες (6 ProTour, 11 Continental και 3 Εθνικές), 120 αθλητές.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Αφουγκραστήκαμε ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας, συνεργαστήκαμε με τις τοπικές κοινωνίες για να το υλοποιήσουμε και δεν τρομάξαμε από τις τεράστιες απαιτήσεις του.
Πήγαμε πιο ψηλά, πιο δυνατά. Αντιληφθήκαμε τις σύγχρονες προκλήσεις και νιώσαμε ότι το ποδήλατο δεν εκπροσωπεί απλά ένα ακόμη άθλημα.
Το ποδήλατο είναι η συντροφιά του αναβάτη, είτε αυτός είναι αθλητής είτε είναι ένας απλός πολίτης. Μπορεί να είναι μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας, άθλησης αλλά και τρόπος να ταξιδεύει το μυαλό.

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας δεν είναι απλά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.
Είναι μια αφήγηση, ένα ταξίδι στην ιστορία, μια περιήγηση στην Ελλάδα, μια ποδηλατοβόλτα, που με οδηγό την πλούσια ιστορία της χώρας μας, μας ταξιδεύει στο παρελθόν για να αναστοχαστούμε το παρόν και να οραματιστούμε το μέλλον.
Είναι όμως και μία αθλητική αποκέντρωση, μία επένδυση για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών.
Η προβολή από την τηλεοπτική μετάδοση είναι ανεκτίμητη και πολυδιάσταση, καθώς η εικόνα πηγαίνει σε εκατομμύρια νοικοκυριά στον πλανήτη καθιστώντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες και την Ελλάδα τουριστικούς προορισμούς με άμεσα οικονομικά οφέλη.»

 

DEI International Tour of Hellas UCI 2.1 – Presentation, ΔΕΗ ΑΗΣ Ν. Φαλήρου, 21/3/2023. © 2023 Nassos Triantafyllou

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο πρόεδρος της Cycling Greece Γιώργος Λεβεντάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους που ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας καθιερώνεται, επισημαίνοντας τον καταλυτικό του ρόλο στην ενίσχυση της ποδηλατικής συνείδησης αλλά και της διάδοσης του επίπονου αθλήματος του ποδηλάτου.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο ταμίας της Σάββας Τσοπόρουγλου απένειμαν τιμιτική πλακέτα στον Υφυπουργό Αθλητισμό, Λευτέρη Αυγενάκη, για την προσφορά του στον αθλητισμό

 

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023
Σοφία Δήμτσα.
© 2023 Nassos Triantafyllou

Η ΔΕΗ και φέτος μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023 συνεχίζει έχοντας στο πλευρό του τη ΔΕΗ ως μεγάλο χορηγό της.
Από την πλευρά της, η διευθύντρια των Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα καλωσόρισε τους παρισταμένους στον πολύ ιδιαίτερο χώρο του Παλαιού Ατμοηλεκτρικού Εργαστασίου της ΔΕΗ, καλώντας τους να τον εξερευνήσουν και τόνισε την αμέριστη στήριξη της ΔΕΗ σε ένα γεγονός που αποφέρει πολλαπλά οφέλη στη χώρα.
«Σας καλωσορίζουμε στο Σταθμό που ηλεκτροδότησε για πρώτη φορά την Αθήνα και τον Πειραιά. Χτίστηκε το 1903 και είναι ένας πολύ ιδιαίτερο κτήριο που φιλοξενεί αυτές τις μέρες και τη σημαντικότατη έκθεση «Το Ρεύμα ανάμεσά μας» με χώρους του εργοστασίου να ανοίγουν στο κοινό μετά από πολλές δεκαετίες.
Έχω ξαναπεί το ποδήλατο είναι απόλυτα ενταγμένο στη λογική της ΔΕΗ για τον πράσινο στρατηγικό σχεδιασμό που είναι προτεραιότητά μας. Η ΔΕΗ θα είναι πάντα κοντά και στον αγώνα και στις ωραίες δράσεις που κάνετε και υποστηρίζουν την πράσινη μετακίνηση που θέλουμε να τη δούμε να επεκτείνεται. Θέλουμε να προβάλλεται και η Ελλάδα όπως έγινε πέρυσι και ευχόμαστε και φέτος να πάνε όλα καλά»

Στο χορηγικό κομμάτι τη ΔΕΗ πλαισιώνουν και σημαντικές εταιρείες με μεγάλη δυναμική στον χώρο τους, όπως ο Κωτσόβολος και η Betsson, η SIXT, η COSTA NAVARINO, η AEGEAN, σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ενώ ο ΕΟΤ παραμένει στρατηγικός σύμμαχος του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

 

 

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023
Βλαδίμηρος Πέτσας.
© 2023 Nassos Triantafyllou

Το αγωνιστικό προφίλ του ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023

Ο Διευθυντής του Αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας, ανέλυσε τις φετινές διαδρομές, τα χιλιόμετρα, τα υψομετρικά, τις περιοχές, τις δυσκολίες και τα χαρακτηριστικά του αγώνα, με τον δικό του, μοναδικό γλαφυρό τρόπο και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων.

Πιο αναλυτικά:

Πρόλογος:
Καρτερός-Καρτερός, 8,1 km (78μ. υψομετρικά)
1ο ετάπ: Ηράκλειο-Ηράκλειο, 187,7 km (2.561μ υψομετρικά)
– Σπριντ ευθείας 1: km 81,6 / Τυμπάκι
– Σπριντ ευθείας 2: km 117,3 / Χάρακας
– Σπριντ ανάβασης 1: km 54,8 / Θεματικό Πάρκο «Ο Κρηταγενής Δίας»
– Σπριντ ανάβασης 2: km 164,7 / Μελέσες
2ο ετάπ: Μυκήνες-Καλαμάτα, 178,3 km (1.825μ υψομετρικά)
– Σπριντ ευθείας 1: km 34,5 / Μύλοι
– Σπριντ ευθείας 2: km 79,9 / Τρίπολη
– Σπριντ ανάβασης 1: km 55,8 / Αχλαδόκαμπος
– Σπριντ ανάβασης 2: km 105,6 / Βίγλες
– Σπριντ ανάβασης 3: km 129,5 / Παραδείσια
3ο ετάπ: Costa Navarino-Κυπαρισσία, 153 km (1.621μ υψομετρικά)
– Σπριντ ευθείας 1: km 28 / Φοινικούντα
– Σπριντ ευθείας 2: km 88,4 / Αεροδρόμιο Καλαμάτας
– Σπριντ ανάβασης 1: km 37 / Πόρος
– Σπριντ ανάβασης 2: km 133,2 / Κοπανάκι
4ο ετάπ: Costa Navarino-Αρχαία Ολυμπία, 133,5 km (1.089μ υψομετρικά)
– Σπριντ ευθείας 1: km 32,2 / Μαραθόπολη
– Σπριντ ευθείας 2: km 85,4 / Ζαχάρω
– Σπριντ ανάβασης 1: km 14,8 / Πύργος Τριφυλίας
– Σπριντ ανάβασης 2: km 98,9 / Σαμικό

 

 

Ο Βασίλης Αναστόπουλος και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος με τον Υφυπουργό Λ. Αυγενάκη.
© 2023 Nassos Triantafyllou

Νικητής του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας αλλά και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής

Παρουσίαση του «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας» δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς έναν από τους αθλητές που έλαμψαν σε προηγούμενες διοργανώσεις του, τον Βασίλη Αναστόπουλο. Με την τεράστια αγωνιστική του εμπειρία και τις γνώσεις του, ο Βασίλης Αναστόπουλος, εξήγησε τις φανέλες των νικητών, αποκάλυψε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν και μίλησε για τη δική του… επέτειο των 20 ετών από το 2003 όταν και κέρδισε τη γενική κατάταξη στον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας στη Μεγαλόπολη.

Όλη την παρουσίαση του «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας» μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Δείτε επίσης

Έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση σε δισκοβραχίονες Shimano

H Shimano προχωρά σε πρόγραμμα ελέγχου και αντικατάστασης – αν υπάρχει λόγος – σε δισκοβραχίονες ...

Πάμε να ποδηλατήσουμε ένα γύρο την Αιτωλοακαρνανία;

Ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων Διαλέξτε ποιον από τους 3 γύρους θέλετε – 100, 200 ή 300χλμ ...

Shimano 105

Νέα Shimano 105: 12 ταχύτητες, μηχανική, μόνο με δισκόφρενα

H ολοκαίνουργια Shimano 105 είναι εδώ! Μια ανάσα ανακούφισης για τους φίλους των μηχανικών σειρών ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest