Home | Αρχική | Velo-city 2017: Η καρδιά του ποδηλάτου χτυπά στην Ολλανδία
Photo: Studio Braaf

Velo-city 2017: Η καρδιά του ποδηλάτου χτυπά στην Ολλανδία

Οι δύο ολλανδικές πόλεις Arnhem και Nijmegen φιλοξενούν το Velo-city 2017

Mε το μήνυμα «The Freedom of Cycling» η διοργάνωση Velo-city 2017 ετοιμάζεται να υποδεχτεί καλεσμένους απ’ όλο τον κόσμο από τις 13 ως τις 16 Ιουνίου. Το MBike θα βρίσκεται φυσικά εκεί!

 

Από την Έφη Τριανταφυλλίδου

 

Το Velo-city  είναι ένα παγκόσμιο συνέδριο – με περισσότερους από 1500 συνέδρους απ’ όλο τον κόσμο – αφιερωμένο στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου καθημερινής μετακίνησης και ψυχαγωγίας.

Διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (European Cyclists’ Federation) και πρωτοξεκίνησε το 1980 στη Βρέμη της Γερμανίας. Από τότε μέχρι σήμερα, πόλεις που έχουν φιλοξενήσει το Velo-city είναι η Κοπεγχάγη, το Βέλγιο, η Βαρκελώνη, η Βιέννη, αλλά και το Μόντρεαλ και η Τάιπέι, ανάμεσα σε άλλες.

Velo-city στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο
Από το 2010, και ενόψει της αυξανόμενης ανάγκης των αστικών κέντρων για εξειδίκευση στον τομέα της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου, η ECF, με περισσότερα από 80 μέλη σε πάνω από 40 χώρες, αποφάσισε την ετήσια διοργάνωση του Velo-city.

Τις μονές χρονιές, το συνέδριο φιλοξενείται στην Ευρώπη, ενώ τις ζυγές, σε μία από τις άλλες έξι ηπείρους. Έτσι, τον Ιούνιο 2017, το συνέδριο Velo-city 2017 θα φιλοξενηθεί στην Ευρώπη, από την νο 1 «ποδηλατοχώρα» στον κόσμο, την Ολλανδία, στις πόλεις Άρνεμ – Νάιμεχεν.

 

Η ζωή με το ποδήλατο στην Ολλανδία! Photo: Studio Braaf

 

Το Velo-city συγκεντρώνει συνέδρους από τομείς στρατηγικού σχεδιασμού, προβολής αλλά και εξοπλισμού. Μηχανικοί, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, κοινωνικοί λειτουργοί και social marketers, επιστημονικοί ερευνητές, περιβαλλοντολόγοι, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της βιομηχανίας, συναντώνται με κυβερνητικά στελέχη κάθε βαθμίδας, με ειδικούς στη χάραξη πολιτικής και εκπαίδευσης, με σκοπό να δημιουργηθούν διεθνείς συνέργειες που θα αποδώσουν οφέλη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το μότο της ECF: More people cycling more often
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (ECF) στην προσπάθειά της να ενώσει ποδηλατικούς φορείς από όλον τον κόσμο, να δώσει δύναμη στη φωνή τους και να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να κάνουν ποδήλατο όσο το δυνατόν πιο συχνά, (get more people cycling more often) – θέτει τους στόχους του Velo-city, στο πλαίσιο μιας πολιτικής υπέρ της χρήσης του ποδηλάτου.

Το συνέδριο παρέχει τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου και ενημέρωση για το τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των μεταφορών που σχετίζονται με το ποδήλατο, παρουσιάζει παραδείγματα πόλεων με επιτυχημένη εφαρμοσμένη πολιτική για το ποδήλατο και τα οφέλη που αποκομίζουν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και άλλοι φορείς, ενθαρρύνει την αναγνώριση και χρήση του ποδηλάτου ως αποτελεσματικού και φιλικού προς την υγεία και το περιβάλλον μέσου μεταφοράς, και προωθεί την ένταξή του στον σχεδιασμό των υποδομών του μέλλοντος, εκεί όπου το ποδήλατο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Τέλος, αναζητά και υποστηρίζει την εμπλοκή κάθε είδους πιθανών επενδυτών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά τη χρήση του ποδηλάτου.

Η επιλογή των πόλεων Άρνεμ – Νάιμεχεν για τη διεξαγωγή του φετινού συνεδρίου, οφείλεται στην εξέχουσα θέση που κατέχει η περιοχή για τις υποδομές της, όπου ποδήλατο και ποδηλάτης έχουν προτεραιότητα, η ασφάλεια και η ταχύτητα αποτελούν βασικές αξίες στον τομέα της μεταφοράς, όπου ποδήλατα και μέσα μαζικής μεταφοράς συνδυάζονται απόλυτα, και όπου ελεύθερη και φυλαγμένη στάθμευση είναι εξασφαλισμένη. Η καινοτομία και η πολιτική βούληση των αρχών συνάδει με την κοινωνία των επενδυτών, την Ένωση Ποδηλατιστών Ολλανδίας Fietsersbond (μέλους της ECF –  των επιστημονικών ιδρυμάτων και της ποδηλατικής βιομηχανίας και δημιουργούν μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο να βιώσουν το παράδειγμα της Ολλανδίας για το Ποδήλατο.

To MBike στο Velo-city
Το MBike φυσικά και θα βρίσκεται και φέτος στο Velo-city 2017, με δύο εκπροσώπους του, προκειμένου να καταγράψει τις εξελίξεις στην αστική ποδηλασία, να συνομιλήσει με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου και να σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα της μεγαλύτερης γιορτής για το ποδήλατο στον πλανήτη!

Θα είμαστε κοντά σας καθημερινά – από τις 13 ως τις 16 Ιουνίου – με άρθρα, posts και live video με όλα τα νέα και τις εξελίξεις από το χώρο της αστικής ποδηλασίας.

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το L’ Étape Greece by Tour de France

Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France presented by ...

Ο Paolo Bettini είναι το νέο πρόσωπο της ιταλικής 3Τ

Mια συνεργασία made in Italy Τι συμβαίνει όταν ένας Ιταλός, θρύλος του ποδηλάτου και μια ...

To EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2024 ετοιμάζεται!

Η κορυφαία συγκέντρωση για λάτρεις της ποδηλασίας θα γίνει φέτος στο Viborg της Δανίας.

mbike.gr

Pin It on Pinterest