Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | TIME OSMOS: όταν η απόδοση συναντάει την άνεση!
time osmos 15

TIME OSMOS: όταν η απόδοση συναντάει την άνεση!

Η νέα σειρά παπουτσιών TIME OSMOS.

Η κορυφαία γαλλική εταιρεία παρουσίασε την ολοκαίνουργια σειρά ποδηλατικών παπουτσιών για χρήση δρόμου με την ονομασία TIME OSMOS.

Μετά από αρκετό καιρό απουσίας, η TIME επανέρχεται στην αγορά ποδηλατικών παπουτσιών μέσα από τη δημιουργία μία εντυπωσιακής σειράς μοντέλων υψηλής απόδοσης, αποκλειστικά για χρήση δρόμου. 

Η ενσωμάτωση της γαλλικής εταιρείας στο Rossignol Group έδωσε την ευκαιρία στους σχεδιαστές της Time να αναπτυξουν μία μορφή συνεργασίας, εκμεταλλευόμενοι το κέντρο έρευνας και εξέλιξης του γκρουπ στην Montebelluna της Ιταλίας. 

time osmos

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Montebelluna θεωρείται η «πρωτεύουσα» των αθλητικών ειδών υπόδησης. Η Rossignol δημιούργησε τις εγκαταστάσεις της στην ιταλική πόλη πριν από 40 χρόνια αποκτώντας τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση και κατασκευή αθλητικού εξοπλισμού, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια χρησιμοποιεί το carbon σαν το βασικό υλικό κατασκευής.    

time osmos

Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν προηγμένα τεχνολογικά μηχανήματα, ώστε όλες οι φάσεις εξέλιξης να πραγματοποιούνται στο ίδιο μέρος από κορυφαίους επιστήμονες και πολύπειρους τεχνίτες. Κάθε βήμα, από τη βιομηχανική μελέτη των πελμάτων, τη δημιουργία πρωτοτύπων μέχρι την κατασκευή και τις δοκιμές, ελέγχεται με πολύ αυστηρά ποιοτικά στάνταρ, ώστε το τελικό προϊόν να ανήκει χωρίς αμφιβολίες στα κορυφαία της παγκόσμιας αγοράς. 

Απόδοση και άνεση!

Με αυτή τη φιλοσοφία, η γαλλική εταιρεία σχεδίασε και κατασκεύασε τη νέα σειρά ποδηλατικών παπουτσιών TIME OSMOS: να προσφέρει στον μοντέρνο αναβάτη μία γκάμα παπουτσιών που να συνδυάζουν την άνεση με την απόδοση και τη σταθερή εφαρμογή. 

time osmos

Τα «ιδανικά» ποδηλατικά παπούτσια είναι αυτά που προσαρμόζονται στην ανθρώπινη κίνηση. Κάθε τμήμα των παπουτσιών TIME OSMOS – σόλα, εσωτερικός πάτος, εξωτερικό περίβλημα και σύστημα δεσίματος – έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κίνηση που πραγματοποιούν τα πόδια του αναβάτη, όταν αυτός κάνει πετάλι. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της γαλλικής εταιρείας, είναι η δημιουργία των πιο άνετων και αποδοτικών παπουτσιών για ποδηλατική χρήση του κόσμου!

Η νέα σειρά ποδηλατικών παπουτσιών της TIME περιλαμβάνει τρία μοντέλα: OSMOS 15, OSMOS 12 και OSMOS 10. 

Bioposition

Και τα τρία μοντέλα OSMOS έχουν σχεδιαστεί να αποδίδουν τα μέγιστα – συνδυαστικά με τα πετάλια TIME XPRO. Οι σχεδιαστές της γαλλικής εταιρείας έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο να διατηρηθεί μικρή απόσταση μεταξύ της σόλας του παπουτσιού και του άξονα του πεταλίου (bioposition). Όσο μικρότερη η συγκεκριμένη απόσταση, τόσο καλύτερη η μεταφορά της παραγόμενης δύναμης του αναβάτη κατά το πεταλάρισμα (αποδεδειγμένο επιστημονικά). 

time osmos 15 side
TIME OSMOS 15

 

TIME OSMOS 15

Το OSMOS 15 είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς. Εξοπλισμένο με σόλα κατασκευασμένη 100% από υλικό carbon, 2 μικρορυθμιστές BOA και διάτρητο εξωτερικό περίβλημα, προσφέρει κορυφαία ακαμψία, υψηλή άνεση και εξαιρετικό αερισμό για υψηλές επιδόσεις. 

time osmos 15 sole
TIME OSMOS 15

 

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται το βάρος των παπουτσιών OSMOS 15 (480 γρ. το ζευγάρι) χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η ακαμψία και η άνετη εφαρμογή. 

Τιμή: 350€

Bioposition: 21.5mm

time osmos 12 red
TIME OSMOS 12

 

TIME OSMOS 12

Το OSMOS 12 τοποθετείται ένα σκαλί πιο κάτω από το OSMOS 15 και οι ουσιώδεις διαφορές εντοπίζονται στη σόλα και το σύστημα δεσίματος. Η σόλα κατασκευάζεται από ένα μίγμα που αποτελείται από 20% υλικό carbon και 80% συνθετικό υλικό, με 100% carbon πρόσθετο στην περιοχή των μεταταρσίων.  

time osmos 12 sole
TIME OSMOS 12

 

Το σύστημα σύσφιξης αποτελείται από έναν μικρορυθμιστή BOA και ένα αυτοκόλλητο λουράκι Velcro για ακριβή ρύθμιση. Το OSMOS 12 παρέχει τα ίδια επίπεδα αερισμού με το OSMOS 15. 

Τιμή: 300€

Bioposition: 22.5mm

time osmos 10
TIME OSMOS 10

 

TIME OSMOS 10 

Το OSMOS 10 είναι το βασικό μοντέλο της νέας σειράς. Η σόλα του είναι κατασκευασμένη από συνθετικό υλικό, ενισχυμένο με 20% carbon για την αύξηση της ακαμψίας. Το σύστημα δεσίματος αποτελείται από έναν μικρορυθμιστή BOA που επιτρέπει την ακριβή ρύθμιση και σύσφιξη του παπουτσιού, εστιάζοντας στην άνεση.

Τιμή: 250€

Bioposition: 22.5mm

 

 Αντιπρόσωπος: www.kifissiabike.gr

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δείτε επίσης

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

4o ετάπ «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας»: νικητής ο Ντίλαν Χικς

Το προτελευταίο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας Ο Βρετανός Ντίλαν Χικς της Saint ...

Giro

Το «τέρας της λίμνης»

Ο ιταλός πρωταθλητής Filippo Ganna πετυχαίνει την έκτη νίκη του σε Giro με την χθεσινή ...

Alaphillipe

Alaphilippe: η σφραγίδα του πρωταθλητή

Μια σημαντική νίκη για τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ο Julian Alaphillipe ολοκλήρωσε χθες την «τριλογία» ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest