Home | Αρχική | Η νέα ταινία για την ζωή του Marco Pantani: The Pantani affair

Η νέα ταινία για την ζωή του Marco Pantani: The Pantani affair

O θρύλος του Πειρατή είναι ακόμη ζωντανός, ιδιαίτερα στην πατρίδα του!

Η ταινία The Pantani affair πραγματεύεται τα πέντε τελευταία χρόνια της ζωής του ιταλού ποδηλάτη, από τα γεγονότα στη Madonna di Campiglio ως και το θάνατό του στο Rimini.

Οι ιταλοί ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει το θάνατο της μοναδικής αυτής μορφής της αγωνιστικής ποδηλασίας. Ο Marco Pantani γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1970 και θεωρείται ένας από τους καλύτερους ανηφορίστες που έχουν περάσει ποτέ από την αγωνιστική ποδηλασία δρόμου.

 

pantani

 

Έχει κερδίσει μεταξύ άλλων τον Γύρο Γαλλίας και τον Γύρο Ιταλίας την ίδια χρονιά (ένας από τους επτά ποδηλάτες που το έχουν πετύχει)- και είναι ένας από τους έξι Ιταλούς ποδηλάτες που έχουν κερδίσει Γύρο Γαλλίας: Ottavio Bottecchia, Gino Bartali, Fausto Coppi, Felice Gimondi, Gastone Nencini.

Η επιθετική του οδήγηση σε συνδυασμό με το ξυρισμένο κεφάλι, την μπαντάνα και το σκουλαρίκι του χάρισε το παρατσούκλι “Ο Πειρατής – Il Pirata”.

 

Η υπόθεση «Madonna di Campiglio»

Το 1999 ήταν μια από τις χειρότερες και πιο δύσκολες περιόδους της καριέρας του. Μιας χρονιάς που αγωνιστικά ξεκίνησε με νίκες και διακόπηκε απότομα όταν ο Pantani βρέθηκε με αιματοκρίτη 52 – πάνω από το 50 που όριζε ως ανώτατο όριο η UCI. Αυτό οδήγησε στην αποβολή του από τον Γύρο Ιταλίας – στον οποίο ως τότε ήταν πρωτοπόρος, με πάνω από 5 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο, ενώ έμενε ένα μόνο ετάπ για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ως αποτέλεσμα της έμμεσης κατηγορίας για ντόπινγκ με ΕΠΟ, η ομάδα του, Mercatone Uno, αποσύρθηκε από τον αγώνα και ο Pantani έμεινε μακριά από την αγωνιστική δράση, ντροπιασμένος, όλη τη χρονιά.

Όμως αρκετά χρόνια αργότερα τα αποτελέσματα αυτού του τεστ αμφισβητήθηκαν από πολλούς και γράφηκε πως ήταν “στημμένα” από τη Μαφία που εμπλεκόταν σε παράνομα στοιχήματα και ήθελε τον Pantani εκτός Γύρου Ιταλίας. Όμως ήταν η εποχή που το ντόπινγκ ήταν η μάστιγα της ποδηλασίας – εξάλλου δεν ήταν ακόμη ποινικό αδίκημα – και κάθε τόσο ένα νέο σενάριο για αθλητή που χρησιμοποιούσε ΕΠΟ έβγαινε στη δημοσιότητα. Ο θρύλος Marco Pantani, δεν ήταν δυνατό να ξεφύγει από αυτό.

 

O… κατήφορος ενός ανηφορίστα

Το 1999 ήταν η αρχή της πτώσης, καθώς από τότε ο Pantani άρχισε να αντιμετωπίζει κατηγορίες που χρησιμοποιούσε το ντόπινγκ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Όπως δήλωσε άλλωστε η τότε σύντροφός του Christina Johnsson, ο Pantani της είχε εξομολογηθεί πως η αποβολή του από τον Giro d’ Italia του 1999 τον είχε κάνει να εθιστεί στην κοκαϊνη.

Από το 1999 άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια έρευνες και δηλώσεις που φανέρωναν μεγάλες διακυμάνσεις στον αιματοκρίτη του Pantani, από 40 ως και πάνω από 60% και ξεκίνησε η εποχή της ντροπής και της κατάθλιψης, για έναν ποδηλάτη που είχε επηρεάσει όσο λίγοι την ιστορία της ποδηλασίας και είχε κάνει εκατοντάδες νεαρούς να στραφούν στην αγωνιστική ποδηλασία. Ο ευαίσθητος και ιδιαίτερος Marco Pantani δεν μπόρεσε να το αντέξει και παρά το γεγονός ότι συνέχισε να εμφανίζεται στους αγώνες, ποτέ πια δεν ήταν ο ίδιος.

 

pantani
The Pantani affair

 

Ο Marco Pantani βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, στο Ρίμινι, από ανακοπή και δηλητηρίαση από την υπερβολική δόση κοκαϊνης. Πάνω από 20.000 άτομα παρακολούθησαν την κηδεία αυτού του θρύλου της ποδηλασίας, η ζωή και ο θάνατος του οποίου ήταν η αφορμή για πολλά άρθρα, βιβλία αλλά και ντοκιμαντέρ.

 

PANTANI AFFAIR (In Post – Delivery in May 2020) from Amadeus Entertainment on Vimeo.

 

Το “The Pantani affair” είναι μια ταινία για τη ζωή του κορυφαίου ανηφορίστα, μια ιταλική παραγωγή του 2020, σε σκηνοθεσία Domenico Ciolfi που θα βγει σε κινηματογράφους το Φθινόπωρο και ανυπομονούμε να την απολαύσουμε!

Δείτε επίσης

3t Lamborghini

Ένα 3T με αέρα… Lamborghini

H 3T συνεργάζεται με την Lamborghini για τη δημιουργία του 3Τ Exploro Racemax X Huracán ...

Κέρδισε ένα Scott Aspect του 2022 στο Tsirikos Bikes

Mεγάλος διαγωνισμός Scott + Tsirikos Bikes! Mήπως ήρθε η ώρα να κερδίσετε ένα ποδήλατο Scott ...

Το Granfondo Fausto Coppi International επιστρέφει!

Ένα από τα δημοφιλέστερα ποδηλατικά events στην Ευρώπη ετοιμάζεται και πάλι για το 2023 Η ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest