Home | MBIKE BLOGS | Spin the wheel | Spin the Wheel

Spin the Wheel

Ποδήλατο με Νόημα!

To Spin the wheel είναι μια ομάδα εθελοντών, με νομική μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου και όραμα να δημιουργεί τον κόσμο που μας εμπνέει να ζούμε! Τι σημαίνει αυτό; Για άλλους φωλιάζει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μερικοί τον ταυτίζουν με την προστασία του περιβάλλοντος, κάποιοι εμπνέονται από την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Το Spin the Wheel είναι μία ομπρέλα κάτω από την οποία βάζουμε τα όνειρά μας για δράση και μέσω της συνεργασίας, της αλληλοϋποστήριξης και της προσωπικής έκφρασης τα κάνουμε πραγματικότητα!

Έτσι προέκυψε και το πρώτο ομώνυμο εγχείρημα της ομάδας. Η Κάλλι Ρουμελιώτου θέλησε να ενώσει το πάθος της για τα ποδηλατικά ταξίδια με την προσφορά και την εκπαίδευση. Τον Οκτώβριο του 2016 το πρότεινε σε μερικούς ανθρώπους με δημιουργική όρεξη και το Spin the Wheel άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά!

Έτσι, τον Ιούλιο ’17 8 μέλη της ομάδας ποδηλατούν 800χλμ. από το Μαλάουι ως την Τανζανία με στόχο να ενισχύσουν στο δρόμο τους 4500 παιδιά σε 15 σχολεία με γραφική ύλη, τετράδια και αθλητικό εξοπλισμό και να προσφέρουν laptops σε 2 ιδρύματα για ευπαθείς ομάδες.

Ποιοι συμμετέχουν στο εγχείρημα; Εσύ, εγώ, όλοι εμείς που θέλουμε να αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε! Αυτήν τη στιγμή η ομάδα απαριθμεί συνολικά 60 εθελοντές σε Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα, Καλαμάτα, Ναύπλιο και Καβάλα, που ο καθένας, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τον χρόνο του, συμβάλλει στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Γιατί Αφρική; Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: 1 στους 3 ενήλικες είναι πλήρως αναλφάβητος, το κάθε βιβλίο αντιστοιχεί σε 5 παιδιά, ενώ οι μαθητές περιμένουν τη σειρά τους για να πάρουν το μολύβι, να κρατήσουν σημειώσεις και να κάνουν τις ασκήσεις τους.

Η χρήση του ποδηλάτου είναι συμβολική. Ποδήλατο σημαίνει κινητοποίηση, υγεία, αθλητισμός, προστασία του περιβάλλοντος… Στην Αφρική όμως είναι και το κλειδί για την εκπαίδευση, την εργασία ή το νερό, τη μεταφορά αγαθών ή ένα ασθενοφόρο. Αποτελεί λοιπόν αναγκαίο και αναπόσπαστο κομμάτι της αφρικανικής καθημερινότητας.

Σε εμπνέει το εγχείρημα; Μπες στην ομάδα! Επικοινώνησε μαζί μας μέσω email, facebook ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!

Μπορείτε επίσης να μας ενισχύσετε με απευθείας κατάθεση στον λογαριασμό μας. Κάθε συνεισφορά είναι σημαντική καθώς με 1€ καλύπτονται οι ανάγκες ενός παιδιού για όλη τη σχολική χρονιά!

Κάθε ευρώ που συγκεντρώνεται μετατρέπεται σε γραφική ύλη, γι’ αυτό και οι υποστηρικτές μας είναι ανεκτίμητης αξίας! Μπορείτε λοιπόν να γίνετε χορηγός σε εργαλεία, ποδηλατικό εξοπλισμό, ρουχισμό ή για τα προσφερόμενα laptops.

Κάθε μας πράξη είναι σαν μια σταγόνα νερό: Αφήνει κυματισμούς σε όλη τη λίμνη! Ας γίνουμε λοιπόν εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο!

Ευχαριστούμε θερμά το GrCycling για την χορηγία όλων των ποδηλάτων της αποστολής, καθώς και το Αktina Τravel για την χορηγία μέρους των εισιτηρίων της ομάδας.

Λογαριασμός Πειραιώς: IBAN: GR88 0171 5560 0065 5614 0205 427
Ονοματεπώνυμο: Spin the Wheel

Email: info@spinthewheel.gr
blog: http://blog.spinthewheel.gr/
website: www.spinthewheel.gr
facebook: www.facebook.com/groups/spinthewheel

Δείτε επίσης

Ο Egan Bernal εκτός Γύρου Γαλλίας στο 17ο ετάπ

Εγκαταλείπει τις ελπίδες της για διάκριση η Team INEOS Grenadiers Ο 23χρονος αναβάτης της INEOS ...

Bike Citizens: «Play and Bike to Work»

Οι Bike Citizens (ή η ποδηλατική πλατφόρμα Bike Citizens) εγκαινιάζουν μια νέα ψηφιακή εκστρατεία με τίτλο "Play and Bike to Work". Ημερομηνία εκκίνησης: 31 Αυγούστου 2020

Το ΚΠIΣΝ γιορτάζει για τέταρτη χρονιά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2020

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, με δράσεις που υλοποιούνται από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest