Home | ΑΓΟΡΑ | CITY | Selle Royal Explora: Mια σέλα για να ανακαλύψεις τον κόσμο!
Selle Royal Explora

Selle Royal Explora: Mια σέλα για να ανακαλύψεις τον κόσμο!

Selle Royal Explora

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους όχι μόνο ως μέσο μετακίνησης αλλά και για μικρά ή μεγάλα ταξίδια. Επιλέγουν ίσως ένα ποδήλατο Trekking και αναζητούν την περιπέτεια. Για όλους αυτούς, η Selle Royal δημιούργησε την Explora!

 

H ιταλική Selle Royal παρουσίασε πρόσφατα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σέλα που θεωρούμε πως απευθύνεται σε ένα εξαιρετικά ευρύ κοινό: όλους εκείνους δηλαδή που θέλουν μια σέλα άνετη για τις μετακινήσεις τους στην πόλη αλλά παράλληλα χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους και για μικρές ή μεγάλες αποστάσεις σε μικτά εδάφη.

Περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας…

Τι σέλα να επιλέξω; Aυτή είναι μια ερώτηση που ακούμε συχνά, ειδικά από απλούς, καθημερινούς αναβάτες που βρίσκουν τη σέλα του ποδηλάτου τους έναν λόγο να… μην κάνουν αρκετό ποδήλατο!

Με περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό και την κατασκευή σελών ποδηλάτου, η Selle Royal, παρουσιάζει μια νέα προσέγγιση με τρία διαφορετικά μοντέλα, αναλόγως με το στυλ οδήγησης του αναβάτη: Athletic, Moderate, Relaxed – αλλά πάντα για τους ποδηλάτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους.

Με βάση αυτό και με το σκεπτικό να ικανοποιήσει αναβάτες που έχουν ως στόχο διαδρομές σχετικά σύντομες αλλά σε μικτό έδαφος, χρησιμοποιεί την γνώριμη τεχνολογία RoyalGel με αφρολέξ για απορρόφηση κραδασμών. Το ίδιο το σχήμα της σέλας έχει διαμορφωθεί με στόχο την στήριξη των ισχυακού οστού και την εξάλειψη της αντίστασης καθώς ο αναβάτης κινείται πάνω στο σέλα όταν το έδαφος έχει ανωμαλίες, διευκολύνοντάς τον να επιστρέψει στην αρχική του θέση.
Είναι πλήρως ανθεκτική στο νερό και διαθέτει μέρη πλήρως ανακυκλωμένα.

 

H σχεδίαση

Η Explora είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει ελάχιστη μεταφορά κραδασμών από το έδαφος και διαθέτει ένα κεντρικό κανάλι που προσφέρει ανακούφιση από την πίεση στην περιοχή του περινέου – στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό στην άνεση, ανεξαρτήτως του τύπου του εδάφους.
Η Explora Relaxed παρέχει ένα επιπλέον απορροφητικό κραδασμών για τους αναβάτες που επιλέγουν μια πιο όρθια θέση οδήγησης.

 

Roberto Bucci, Brand Manager

Ο Roberto Bucci μας μιλάει για την Explora

Μιλήσαμε με τον Roberto Bucci, Brand Manager της Selle Royal ο οποίος μας ανέλυσε το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία της Explora:

Ποιο ήταν το σκεπτικό σας πίσω από τη δημιουργία της νέας Explora;
Η μεγαλύτερη αγορά για την Selle Royal είναι οι αστικοί αναβάτες αλλά η μεγάλη ανάπτυξη της κατηγορίας trekking κατά την περίοδο της πανδημίας, μας έδειξε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αναβατών έχει πιο περίπλοκες ανάγκες. Δηλαδή, χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους ως μέσο μετακίνησης αλλά ταυτόχρονα, τα Σαββατοκύριακα, θέλουν να ανακαλύψουν τη φύση ή να χαρούν μια μεγάλη ποδηλατάδα με τους φίλους τους. Αυτό είναι το κοινό της Explora!

Βλέπουμε πως όλο και περισσότεροι στρέφονται προς τον ποδηλατικό τουρισμό. Απλοί χρήστες ποδηλάτου που δεν ενδιαφέρονται για περίπλοκο, ειδικό εξοπλισμό ή ποδηλατικά ρούχα. Καθημερινοί πολίτες δηλαδή που απλώς επιλέγουν ποδήλατο για τις διακοπές τους. Αποτελούν αυτοί το κοινό σας;
Ακριβώς αυτοί είναι το κοινό μας! Η πανδημία ήταν μια αφορμή για τον «εκδημοκρατισμό» του ποδηλάτου, πέρα από άσκηση, άθληση, επιδόσεις στο δρόμο ή το βουνό. Τώρα βλέπουμε πως υπάρχουν περισσότεροι πολίτες που αντιμετωπίζουν το ποδήλατο ως αναψυχή, ως εναλλακτική στο γυμναστήριο ή στο τρέξιμο αλλά θέλουν και την οικογένειά τους να συμμετάσχει σε αυτό. Να τους ακολουθεί σε ένα πιο απλό τρόπο να απολαμβάνουν τη φύση. Η αποστολή της Selle Royal είναι να διευρύνει το κοινό του ποδηλάτου και να παρέχει τα κατάλληλα προϊόντα γι’ αυτούς τους ανθρώπους – δεν τους ενδιαφέρει η αεροδυναμική, ο ακριβός εξοπλισμός ή το χαμηλό βάρος. Θέλουν απλώς να ποδηλατούν με άνεση!

 

 

Πιστεύετε πως η Explora μπορεί να αποτελέσει μια λύση και για τους ποδηλάτες πόλης – μια που αρκετοί αστικοί ποδηλάτες, τουλάχιστον στην Ελλάδα, επιλέγουν ένα ποδήλατο trekking για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν και για τις βόλτες του Σαββατοκύριακου σε μικτά εδάφη.
Φυσικά! Η Selle Royal προτείνει μια σειρά από προϊόντα ειδικά για αστικούς αναβάτες, με σέλες ειδικά για κάθε τύπο ποδηλάτη και διαφορετική θέση οδήγησης, γεωμετρία ποδηλάτου κλπ. Όμως είναι πολλοί εκείνοι που προτιμούν ποδήλατα κατάλληλα για διαφορετικές χρήσεις. Η Explora είναι σχεδιασμένη για χρήση σε διαφορετικά τερέν – για άσφαλτο αλλά και χώμα – σχεδιασμένη να παρέχει την επιθυμητή άνεση σε μια ευρεία γκάμα διαφορετικών συνθηκών, στο χώμα ή στα ταξίδια. Όμως η τεχνολογία ελαχιστοποίησης της πίεσης που χρησιμοποιεί είναι ιδανική για καθημερινή χρήση στο δρόμο ή σε ποδηλατοδρόμους.

 

 

Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε καλύτερα τις διαφορές ανάμεσα στα τρία μοντέλα – Athletic, Moderate και Relaxed; Πώς συνδέεται η θέση οδήγησης που προτιμά ο κάθε αναβάτης με τον σχεδιασμό της σέλας;
Σχεδιάζοντας μια σέλα, στην Selle Royal πάντα ξεκινάμε με την ανάλυση του είδους της ποδηλασίας που μας ενδιαφέρει. Αναλύουμε τα δεδομένα και μιλάμε με χρήστες που ποδηλατούν όχι μόνο επιλέγοντας μια πιο αθλητική θέση οδήγησης – δηλαδή πιο αεροδυναμική και σκυφτή – αλλά και με εκείνους που προτιμούν μια θέση ξεκούραστη, όρθια πάνω στο ποδήλατο. Το προϊόν λοιπόν έχει προσαρμοστεί σε εκδόσεις για τις τρεις διαφορετικές θέσεις οδήγησης διότι οι διαφορετικές κλίσεις του σώματος σε κάθε θέση οδήγησης ορίζουν διαφορετικά σημεία επαφής του σώματος με τη σέλα. Για παράδειγμα, το «κανάλι ανακούφισης της πίεσης» στο κέντρο της σέλας έχει διαφορετικό σχήμα σε κάθε μία από τις διαφορετικές εκδοχές επειδή κάθε θέση οδήγησης απαιτεί διαφορετικό τρόπο υποστήριξης της πυέλου. Επιπλέον, τα μοντέλα των κατηγοριών Athletic και Moderate διαθέτουν ένα ενδιάμεσο κανάλι για την απορρόφηση της πίεσης ενώ η έκδοση Relaxed διαθέτει ένα θερμοπλαστικό υλικό που την καθιστά ακόμα πιο απορροφητική για τον αναβάτη που επιλέγει εντελώς όρθια θέση οδήγησης!

 

H απάντηση σε ένα μόνιμο πρόβλημα…

Θα μπορούσε να είναι η Explora η απάντηση για όσους παραπονιούνται από την άνεση της σέλας τους ειδικά όταν την χρησιμοποιούν σε διαφορετικά εδάφη; Μια λύση ανεξαρτήτως θέσης οδήγησης; Περιμένουμε να τη δοκιμάσουμε για να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Δείτε επίσης

Giro

Ο Georg Steinhauser νικητής στο 17ο ετάπ του Giro

O Pogacar αυξάνει τη διαφορά του στη Γενική Κατάταξη του Giro Τρίτος στο Livigno πίσω ...

Pirelli Santini

Pirelli Sport Club collection

H Santini Cycling παρουσιάζει μια σειρά ρούχων, σε περιορισμένο αριθμό, για να τιμήσει το πάθος ...

Γιώργος Μπούκλας

Γιώργος Μπούγλας: Κάθε αγώνας είναι και μια νέα εμπειρία

Συνέντευξη Με τον Γιώργο Μπούγλα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο πριν το τελευταίο ετάπ ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest