Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Scott Speedster Gravel 30: Σας πάει παντού
Scott Speedster Gravel 30

Scott Speedster Gravel 30: Σας πάει παντού

Τα Gravel ήρθαν για να μείνουν

Αν πριν μερικά χρόνια κάποιος έλεγε πως θα υπήρχε ένα ποδήλατο με το οποίο θα μπορούσες να κάνεις προπονήσεις στο δρόμο, γρήγορες βόλτες στο βουνό, τουρισμό και… ψώνια στην πόλη θα τον θεωρούσαμε γραφικό. Επειδή ακόμα δεν είχαν παρουσιαστεί ποδήλατα όπως το Scott Speedster Gravel 30

 

Η αλήθεια είναι πως όσο περνάει ο καιρός – και όσο περισσότερα ποδήλατα δοκιμάζουμε – τόσο πιο “φανατικοί” των gravel ποδηλάτων γινόμαστε. Και ο λόγος είναι απλός: είναι η μοναδική κατηγορία ποδηλάτου που προτείνει μοντέλα με τον αέρινο χαρακτήρα μιας κούρσας, την αντοχή στο βουνό ενός ΜΤΒ και την άνεση ενός ποδηλάτου πόλης! 

Μαζί τους θέλεις να… γυρίσεις τον κόσμο, ακολουθώντας όποιο δρόμο σ’ αρέσει – άσφαλτο ή μονοπάτι.

Το Scott Speedster Gravel 30

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η νέα πρόταση Scott Speedster Gravel 30. Προέρχεται από τη γνώριμή μας σειρά Speedster της εταιρείας, που διαθέτει ποδήλατα κατηγορίας Endurance. Γι’ αυτό και η γεωμετρία των gravel μοντέλων είναι αντίστοιχη με εκείνων των road, μόνο με λίγο μακρύτερο chainstay. 

Στη σειρά Speedster βρίσκουμε σήμερα 5 διαφορετικά μοντέλα. Τα τρία είναι ανδρικά και τα δύο αμιγώς γυναικεία – η Scott άλλωστε είναι από τις πρώτες εταιρείες που δημιούργησαν σειρά ποδηλάτων και ρούχων αποκλειστικά για κυρίες!

Το κορυφαίο της γκάμας είναι το Speedster 10 και το εισαγωγικό είναι το Speedster 30, που σας παρουσιάζουμε.

Όμως δεν υπάρχει τίποτα το… εισαγωγικό στο Scott Speedster Gravel 30, εκτός ίσως από την τιμή του. Όπως όλα τα μοντέλα της γκάμας, χρησιμοποιεί και αυτό τη νέα Gravel σειρά της Shimano, την Shimano GRX. Η GRX είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για χρήση σε Gravel και συνδυάζει στοιχεία από την υψηλή τεχνογνωσία της Shimano τόσο στο ΜΤΒ όσο και στο Road.

Το Speedster Gravel 30 χρησιμοποιεί την “εισαγωγική” GRX RX400 που διαθέτει 2×10 ενώ τα κορυφαία της γκάμας χρησιμοποιούν την GRX RX810 με 2×11.

Όλα όμως χρησιμοποιούν υδραυλικά δισκόφρενα GRX που προσφέρουν εκπληκτική ικανότητα επιβράδυνσης και φρεναρίσματος σε όλες τις συνθήκες – στεγνές ή βρεγμένες!

 

Scott Speedster Gravel 30

Πλαίσιο αλουμινίου με πιρούνι carbon

Άλλο ένα κοινό – εκτός από την GRX που έχει επιλεγεί φέτος για τη μετάδοση – που μοιράζονται τα ποδήλατα της σειράς Speedster είναι το ίδιο πλαίσιο αλουμινίου και το πιρούνι carbon. 

Η γεωμετρία είναι “άνετη” χωρίς ποτέ να γίνεται… βαρετή και θυμίζει απολύτως την αίσθηση των Speedster road. Οι διαφοροποιήσεις έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα των μοντέλων της γκάμας να προσφέρουν σταθερότητα σε χωμάτινα τερέν και πρόσθετη άνεση. Το υλικό που έχει επιλεγεί από την Scott είναι το double butted aluminium 6061 ενώ το carbon πιρούνι και steerer προσθέτουν άνεση και ταχύτητα.

 

Οι τροχοί της Syncross είναι γρήγοροι και ανθεκτικοί

Σε συνθήκες δρόμου – δηλαδή ασφάλτου – ο αναβάτης θα νιώσει ελάχιστη διαφορά από ένα ποδήλατο road. Σε αυτό άλλωστε συντελεί και η επιλογή των τροχών 700cc – πρόκειται για τους θαυμάσιους για την τιμή τους 24άκτινους τροχούς της Syncross που έρχονται εφοδιασμένοι με τα ελαστικά Schwalbe G- One. 

Τόσο οι τροχοί όσο και τα ελαστικά ακολουθούν την ίδια λογική – σωστό μοίρασμα ανάμεσα σε συνθήκες δρόμου και off road, με τις ελάχιστες δυνατές υποχωρήσεις σε κάθε κατηγορία. Εξαιρετικά σημαντικό εδώ είναι να καθορίσει κάποιος την ιδανική του πίεση, αναλόγως του εδάφους και του στυλ οδήγησης. Το φάρδος των 35C των ελαστικών τα καθιστά άνετα και ικανά να “καταπίνουν τις ανωμαλίες” αλλά ταυτόχρονα αρκετά γρήγορα σε ασφάλτινες διαδρομές.

Ένα για όλους και… όλα για όλους!

Τα ποδήλατα Gravel αποτελούν σίγουρα μια θαυμάσια πρόταση για το επόμενο ποδήλατό σας ή για το πρώτο σας ποδήλατο!

Θα σας επιτρέψουν να προπονηθείτε στην άσφαλτο, να απολαύσετε το χώμα και να… ανακαλύψετε τον κόσμο.

Με ένα gravel θα δείτε την πόλη σας με άλλο μάτι και η αστική μετακίνηση μπορεί να γίνει άλλη μια “μικρή προπόνηση”. Το γεγονός μάλιστα πως, ποδήλατα όπως το Scott Speedster Gravel 30 διαθέτουν βάσεις για σχάρες εμπρός πίσω, αυξάνει την ευελιξία τους τόσο ως μέσο μετακίνησης όσο και ως τουριστικό ποδήλατο.

Μια εξαιρετική πρόταση.

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: 1.399 ευρώ
Πληροφορίες: Scott Bikes
Αντιπρόσωπος: Ν. Μανιατόπουλος ΑΕ, 2610 993045

 

Δείτε επίσης

My market

Τα My market κάνουν ποδήλατο!

Πόλη με ποδήλατα, όμορφη πόλη από τα My market Τα καταστήματα My market υποστηρίζουν πως ...

POLAR M460 OHR

Nέο Bike Computer με GPS από την Polar: είναι το Polar M460 Το M460, με ...

Primoz Roglic

O Primoz Roglic νικητής του Γύρου Ισπανίας για 3η χρονιά

Ο τρίτος από τους Μεγάλους Γύρους έφτασε στο τέλος του Μια μεγάλη νίκη, από τον ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest