Home | Αρχική | Parking ποδηλάτων: Πάρκαρε το ποδήλατό σου με ασφάλεια!
Park your bike
Στο σταθμό Cityzen Εμμανουήλ Μπενάκη 10

Parking ποδηλάτων: Πάρκαρε το ποδήλατό σου με ασφάλεια!

Η στάθμευση ποδηλάτου ποδηλάτου δεν ήταν ποτέ πιο ασφαλής!

Μετά τις υποδομές στο δρόμο, το πού θα αφήσει κάποιος το ποδήλατό του είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πρόβλημα για τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη. Όχι πια!

Μέσα από το project “Park your Bike”, o οργανισμός “Πόλεις για Ποδήλατο” ανακοινώνει το πρώτο δίκτυο σταθμών parking ποδηλάτου στην Αθήνα!

Πρόκειται για 8 σταθμούς parking της Cityzen, οι οποίοι πλέον δέχονται και ποδήλατα, μέσα από μια ιδιαίτερα απλή και προσιτή οικονομικά υπηρεσία.

 

Park your bike
Θέση στάθμευσης για 6 ποδήλατα

 

Πάρκαρε όσο και όπου θέλεις με 5 ευρώ το μήνα

Με 5 ευρώ το μήνα, ο ενδιαφερόμενος αποκτά την αποκλειστική κάρτα με την οποία μπορεί να αφήσει το ποδήλατό του σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς του δικτύου για όσες ώρες θέλει, όσες φορές το μήνα θέλει, χωρίς επιπλέον χρέωση!

Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι των cityzen δέχονται πλέον ποδήλατα, με μοναδική υποχρέωση των ιδιοκτητών τους να έχουν μαζί τους τη δική τους κλειδαριά! Ο ενδιαφερόμενος κάνει εγγραφή στο σύστημα και αποκτά μια κάρτα την οποία μπορεί να φορτίζει ανά μήνα.

Η κάρτα αυτή του δίνει πρόσβαση σε όλους τους συνεργαζόμενους σταθμούς (προς το παρόν είναι 8 αλλά το σύστημα θα επεκταθεί σε περισσότερους) και μπορεί να ανοίγει αυτόματα και την είσοδο για τους σταθμούς που κλείνουν με ρολά τις νυχτερινές ώρες.

Πρακτικά λοιπόν, με μια κάρτα, μπορεί κάποιος να λύσει για πάντα το πρόβλημα της στάθμευσης του ποδηλάτου, φυσικά αν κινείται κοντά σε κάποιον από τους παρακάτω σταθμούς – αν και, όπως είπαμε, ανάλογα με την επιτυχία του μέτρου, οι θέσεις στάθμευσης θα επεκταθούν σύντομα και σε άλλους σταθμούς.
Παίρνοντας για παράδειγμα τον σταθμό του κέντρου – στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 10 (ανάμεσα σε Σταδίου και Πανεπιστημίου) μπορεί κάποιος να αφήσει το ποδήλατο με ασφάλεια αν θέλει να πάει το πρωί στο γραφείο του ή να πάει το βράδυ στον κινηματογράφο ή για φαγητό – για οτιδήποτε δηλαδή χρειάζεται να αφήσει το ποδήλατο κάπου για αρκετές ώρες χωρίς να το βλέπει.

Αλλά, έχοντας την κάρτα, με δεδομένο πως δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση, μπορεί να αφήνει το ποδήλατο για όσο χρόνο χρειάζεται κάθε φορά, ξενοιάζοντας μια για πάντα από τον φόβο κλοπής του ποδηλάτου.

Park your bike
Εύκολη πρόσδεση των ποδηλάτων

 

Η διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή: Αρχικά υπογράφεις ένα συμφωνητικό σε οποιονήδποτε από τους σταθμούς, δίνοντας πληροφορίες και για τον τύπο και το χρώμα του ποδηλάτου (ή των ποδηλάτων) που χρησιμοποιείς.
Ο υπεύθυνος του σταθμού σου δίνει την κάρτα μέλους της υπηρεσίας, με την οποία πλέον έχεις πρόσβαση και στους 8 σταθμούς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Το ποδήλατο κατεβαίνει στο ισόγειο του parking από τον χώρο των πεζών και ο υπεύθυνος του σταθμού οδηγεί τους ενδιαφερόμενους στο χώρο του parking ποδηλάτων ή ακολουθούν τη σήμανση. Οι θέσεις στάθμευσης είναι τοποθετημένες σε σημείο ορατό από τον υπεύθυνο του σταθμού και κοντά στην είσοδο.

Parking ποδηλάτων
Το συμφωνητικό για την παραλαβή της κάρτας

 

Στην Αθήνα με ποδήλατο

Το μέτρο που μόλις ξεκινά, στηρίζεται σε μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο να κάνουν την Αθήνα περισσότερο φιλική στα ποδήλατα και αποτελεί μια ουσιαστική δράση που έρχεται να λύσει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα όσων χρησιμοποιούν ποδήλατο στην πόλη.

Λειτουργεί παράλληλα με το project “Με ποδήλατο στις Γειτονιές της Αθήνας”, που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ και ήδη ξεκίνησε πιλοτικά στην 4η και 3η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας.

Ο Δήμος Αθηναίων αποτελεί σταθερό αρωγό των δράσεων, υποστηρίζοντας ενέργειες που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη, παράλληλα με τις δικές του ενέργειες για το ίδιο θέμα.

Στάθμευση ποδηλάτου
Park your Bike

Park your Bike από το Πόλεις για Ποδήλατο

Το «Πόλεις για Ποδήλατο» είναι μια ΜΚΟ που έχει συσταθεί εδώ και 4 περίπου χρόνια με βασικό στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στις ελληνικές πόλεις. Παρέχει συμβουλές και τεχνογνωσία σε φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικές εταιρείες σε σχέση με θέματα που απασχολούν τους χρήστες ποδηλάτου, προτείνοντας λύσεις και πρακτικές που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη της αστικής ποδηλασίας.
Η ιδρυτική ομάδα αποτελείται από πρόσωπα με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και εμπειρία στο ποδήλατο και η οργάνωση αποτελεί επίσημο μέλος της European Cyclists Federation.

Ανάμεσα στις δράσεις που έχει αναλάβει ο οργανισμός “Πόλεις για Ποδήλατο” είναι η διευκόλυνση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη. Η ομάδα εργασίας του οργανισμού λοιπόν θεώρησε πως αποτελεί ένα από τα πρωταρχικά ποδήλατα του κάθε χρήστη ποδηλάτου και αναζήτησε την πιο πρακτική και αποτελεσματική λύση αλλά και μια λύση που θα μπορούσε ταυτόχρονα να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους ποδηλάτες.

Από την επιτυχία του project “Park your Bike” θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η επέκτασή του σε περισσότερους σταθμούς parking.

Η αλυσίδα Cityzen ήταν η πρώτη που αγκάλιασε με ενθουσιασμό το project, έλυσε τα διαδικαστικά προβλήματα, επένδυσε σε θέσεις στάθμευσης και δημιούργησε ένα πακέτο – σε εξαιρετικά δελεαστική τιμή – για τους ενδιαφερόμενους.

Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε την αποδοχή του μέτρου από τους χρήστες ποδηλάτου στην Αθήνα, να ακούσουμε πιθανές παρατηρήσεις ή προτάσεις τις οποίες θα μεταφέρουμε αμέσως στη cityzen η οποία επίσης παρακολουθεί τα επόμενα βήματα και να υπάρξει έτσι μια λύση στο δύσκολο ερώτημα του “πού να αφήσω με ασφάλεια το ποδήλατό μου στην πόλη”.

Οι σταθμοί:

Κέντρο – Cityzen Εμμ. Μπενάκη
Εμμανουήλ Μπενάκη, 10, Αθήνα

Μεσογείων – Cityzen Πύργος Αθηνών
Λ. Μεσογείων 2-4, Αθήνα

Μαρούσι – Cityzen Μαρούσι Αίθριο
Αγ. Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι

Μαρούσι – Cityzen Φραγκοκλησιά
Φραγκοκλησιάς 2, Μαρούσι

Ιλίσια – Cityzen Ιλίσια Μιχαλακοπούλου
Μιχαλακοπούλου και Δημητρέσσα 12, Ιλίσια

Ρέντης – Cityzen Village Shopping & More
Λ. Θηβών και Παρνασσού 228, Αγ. Ιωάννης Κρέντης

Παγκράτι – Cityzen Παγκράτι
Τυδέως 15-17, Παγκράτι

Hilton – Cityzen Hilton Athens
Κ. Βεντήρη 2-4, Αθήνα

 

park your bike

Δείτε επίσης

nova eroica

Nova Eroica: ταξιδεύοντας στον κόσμο με ένα Gravel

H NOVA Eroica μας ταξιδεύει σ’ ολόκληρο τον κόσμο με gravel. Η μοντέρνα εκδοχή του ...

Σοβαρός τραυματισμός του Egan Bernal στην προπόνηση

Σοβαρό ατύχημα για τον Egan Bernal Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο σοβαρός τραυματισμός του ...

Η Παρέα με τα ποδήλατα

Παιδικό βιβλίο Μια πολύ όμορφη σειρά νέων παιδικών βιβλίων έφτασε στο γραφείο μας πριν μερικές ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest