Home | Αρχική | Η προσπάθεια για νίκη στο Giro μπορεί να στερήσει στον Nairo Quintana το Tour;
Giro d'Italia 2017 - 100th Edition - 2nd Rest day - Foligno - 15/05/2017Ê- Nairo Quintana (COL - Movistar) - photo Dario Belingheri/BettiniPhoto©2017

Η προσπάθεια για νίκη στο Giro μπορεί να στερήσει στον Nairo Quintana το Tour;

Ο Nairo Quintana έχει να πάρει μια σκληρή απόφαση!

Είναι αλήθεια πως φέτος, ο Nairo Quintana θα μπορούσε και να κερδίσει το Giro d’ Italia – έστω κι αν μια τέτοια προοπτική μοιάζει όλο και πιο δύσκολη. Πόσο όμως αποδυναμωμένος θα έβγαινε από μια τέτοια νίκη;

 

Το double των δύο μεγάλων γύρων – του Giro d’ Italia και Tour de France – είναι το όνειρο κάθε μεγάλου ποδηλάτη. Και για τους περισσότερους είναι και θα παραμείνει μόνο όνειρο γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο…

Το να καταφέρει κάποιος να κερδίσει το Giro – κατόρθωμα από μόνο του – και να κρατήσει και ενέργεια για να αγωνιστεί στο Tour είναι σχεδόν ακατόρθωτο… εξάλλου, οι ελάχιστοι ποδηλάτες που το έχουν καταφέρει στην ιστορία είναι μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της ποδηλασίας:

Fausto Coppi (ITA) 1949, 1952
Jacques Anquetil (FRA) 1964
Eddy Merckx (BEL) 1970, 1972, 1974
Bernard Hinault (FRA) 1982, 1985
Stephen Roche (IRL) 1987
Miguel Indurain (ESP) 1992, 1993
Marco Pantanti (ITA) 1998

 

Giro d’Italia 2017 – 100th Edition – 15th stage Valdengo – Bergamo 199 km- 21/05/2017 – Nairo Quintana (COL – Movistar) – photo Ilario Biondi/BettiniPhoto©2017

 

Θα πάει ο Nairo για το Double;

Ο Nairo Quintana θα χρειαστεί ολες τους τις δυνάμεις για να κερδίσει το Giro – για κάποιους και μόνο για ν’ ανέβει στο podium μια που τα αρκετά χιλιόμετρα ατομικής χρονομέτρησης που απομένουν ακόμα, μπορεί να του χαλάσουν τη συνταγή.

Το αν τελικά θα αποφασίσει να το κάνει, είναι απόφαση δική του και της ομάδας αν και, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις της ομάδας του: «Ο Nairo δεν κάνει τέτοιες σκέψεις αυτή τη στιγμή. Είναι προσηλωμένος στο Giro. Δεν σκέφτεται καν το Tour ακόμα…»
Ένα είναι βέβαιο, πως αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο – δηλαδή αν είναι προσηλωμένος σε μια νίκο στο Giro – η Team Sky ήδη τρίβει τα χέρια της. Το ίδιο και η Trek άλλωστε.

Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει ο ίδιος ο Nairo, στη συνέντευξη που είχε δώσει στις 29 Απριλίου, λίγο πριν την έναρξη του Giro: «Ποτέ ως τώρα δεν είχαμε ξαναπάρει τέτοιο ρίσκο αλλά πιστεύω πως είμαστε στο σωστό δρόμο κι έχω προπονηθεί έτσι ώστε να βρίσκομαι στο peak και στους δύο γύρους. Εξάλλου έχω τρέξει και στους δύο σε μία χρονιά – δεν τους κέρδισα φυσικά αλλά ανέβηκα στο podium και ήρθα αρκετά κοντά στο να κερδίσω έναν από τους δύο. Και φυσικά, μην ξεχνάμε πως είναι ο 100ος Giro και αυτό από μόνο του είναι μια πρόκληση… Είμαι λοιπόν αποφασισμένος να το παλέψω γιατί θεωρώ πως είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Κάποιοι αναβάτες το προσπάθησαν λίγο πριν το τέλος της καριέρας τους, εγώ θέλω να το κάνω όσο είμαι ακόμα νέος».

Σήμερα, ημέρα ξεκούρασης για τους ποδηλάτες, ο Nairo έδωσε νέα συνέντευξη στους δημοσιογράφους:

«Η έκβαση του αυριανού ετάπ εξαρτάται αποκλειστικά από το πώς θα ξεκινήσει. Δεν ξέρουμε αν θα είναι γρήγορο ή αργό. Πολλές φορές θέλεις να έχεις κάποιους να κάνουν από την αρχή ξεκόλλημα αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχτεί κάτι τέτοιο. Ελπίζω να δημιουργήσουμε κάποια διαφορά ως τον τερματισμό παρόλο που δεν είναι τερματισμός σε ανηφόρα. Επίσης ξέρουμε πως κάποιοι από τους αντιπάλους μας είναι εκπληκτικοί κατηφορίστες αλλά και πάλι θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε λίγο από τον χαμένο χρόνο. Δεν ανησυχώ ούτε φοβάμαι για κάποιο ατύχημα στην κατάβαση. Ξέρω ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να κάνουν τη διαφορά στην κατηφόρα αλλά πιστεύω ότι η πραγματική διαφορά γίνεται στις αναβάσεις. Το αυριανό stage είναι εξαιρετικά δύσκολο, ιδιαίτερα ύστερα από το πόσο έχουμε ήδη κουραστεί σε αυτόν τον Giro». Και σε σχέση με τον κάτοχο της ροζ φανέλας δήλωσε:

«Για μένα δεν είναι έκπληξη το ότι φοράει τα ροζ αλλά το πόσο καλά πηγαίνει – είναι πολύ πιο δυνατός απ’ όσο περίμενα. Αποδεικνύει πως έχει έρθει στον αγώνα σε εξαιρετική φόρμα και, προς το παρόν, δεν έχουμε δει καμιά αδυναμία. Μας άφησε όλους πίσω στο Oropa. Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει με την ίδια άνεση και στις υπόλοιπες κορφές. Η ελπίδα μας είναι να τον δούμε να «πέφτει» λίγο, ύστερα από δυο εβδομάδες στην κορυφή ενώ εμείς θα ανεβαίνουμε. Θεωρητικά υπάρχουν τέσσερις ή πέντε αναβάτες που μπορούν να κερδίσουν το Giro εκτός από κείνον, λέτε να συμμαχήσουν εναντίον του Dumoulin; Αυτό θα εξαρτηθεί μόνο από την έκβαση του αγώνα και το πώς θα διαμορφωθούν τα συμφέροντα».

Ο 100ος Giro d’ Italia είναι μια νίκη που όλοι θα είχαν στο ενεργητικό τους. Για κάποιους ίσως και περισσότερο εφικτή από το Tour. Εξάλλου, η στρατηγική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Μένει λοιπόν να δούμε ποια τακτική θα ακολουθήσει ο Quintana και η ομάδα του στα δύσκολα ετάπ των βουνών.

Δείτε επίσης

Ελαστικά gravel

Pirelli Cinturato Gravel M: All around Gravel

Ελαστικά Gravel Με τα ποδήλατα Gravel να κερδίζουν συνεχώς έδαφος ως ποδήλατα «γενικής χρησιμότητας» – ...

Πόσο νερό πρέπει να πίνω;

Είναι γνωστό πως το νερό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας, όμως η ακριβής ποσότητα που είναι απαραίτητη για να παραμένουμε ενυδατωμένοι είναι υπό αμφισβήτηση καθώς υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από αυτό το θέμα.

Colnago Y1Rs

Colnago Y1Rs: φτιαγμένο για να αψηφά τον άνεμο

Ένα νέο πρότυπο υψηλής αεροδυναμικής απόδοσης από την Ιταλική εταιρεία Η Colnago παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό ...

Pin It on Pinterest