Home | Αρχική | Μόνικα: Το ποδήλατο είναι ένα είδος ευτυχίας
Μόνικα ποδήλατο

Μόνικα: Το ποδήλατο είναι ένα είδος ευτυχίας

Για ποδήλατο με την Μόνικα

Εκτός από αγαπημένη μουσικός, είναι και φανατική του ποδηλάτου. Η Μόνικα κάνει καθημερινά ποδήλατο, έχει κούρσα, σπαστό, ηλεκτρικό, είναι δηλαδή… μια από μας

 

Όσοι σε ξέρουν έστω και λίγο, ξέρουν την αγάπη σου για το ποδήλατο. Πώς ξεκίνησε;
Ξεκίνησε από τη παιδική μου ηλικία και συγκεκριμένα τα καλοκαίρια στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας. Το σπίτι μας εκεί είναι εκτός της πόλης, οπότε με την ποδηλασία άρχισα να κάνω θελήματα της οικογένειας, τύπου να φέρω την πρωινή εφημερίδα από το πλησιέστερο περίπτερο!

Για τα παιδιά το ποδήλατο είναι το πρώτο μέσο ανεξαρτησίας, με το οποίο χαράζουν τη δική τους πορεία. Μαζί με τα θελήματα έκανα και μία επιπλέον βόλτα και σιγά-σιγά το ποδήλατο έγινε απόλαυση. Με τα χρόνια, στο Άστρος άρχισα να κάνω πολλά χιλιόμετρα και μαζί με το wind-surf ήταν η βασική μου γυμναστική.

Στην Αθήνα, έπειτα, το ποδήλατο έγινε το βασικό μεταφορικό μου μέσο και αργότερα, όταν πήγα στη Νέα Υόρκη, πρώτα βρήκα το ποδήλατο που ήθελα για να κυκλοφορώ και μετά σπίτι για να μένω!

 

Μόνικα ποδήλατο

Τι σημαίνει για σένα το ποδήλατο;
Το ποδήλατο για μενα είναι ένα είδος ευτυχίας. Με το που αρχίζω το πετάλι, όλα γύρω μου γίνονται όμορφα. Με γεμίζει οξυγόνο, θετικές σκέψεις και καθαρίζει το μυαλό μου. Μετά από λίγη ώρα συνήθως βρίσκω λύση σε ό,τι με απασχολεί.

Η ταχύτητα της κίνησης επίσης είναι κάτι ιδανικό για μένα, σου δίνει τη δυνατότητα να παρατηρείς τα πάντα γύρω σου με έναν τρόπο πολύ κινηματογραφικό.

Παρόλο που έχεις ήδη… αρκετά συμβατικά ποδήλατα, πρόσφατα απέκτησες κι ένα ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση. Γιατί το επέλεξες;
Για να είμαι ειλικρινής απέφευγα για πολύ καιρό την απόκτηση ηλεκτρικού ποδηλάτου γιατί νόμιζα πως δεν σου δίνει την ίδια απόλαυση με ένα συμβατικό. Τώρα απλώς μετανιώνω τον χρόνο που έχασα μέχρι να αποκτήσω ηλεκτρικό ποδήλατο! Η απόλαυση είναι διπλή γιατί έχεις την αίθηση της χαράς του ποδηλάτου και της γυμναστικής αλλά ταυτόχρονα έχεις την πολυτέλεια να καλύψεις μεγαλύτερες αποστάσεις. Δεν σε δεσμεύει τίποτα.

 

Μόνικα ποδήλατο

Ποιά είναι η εμπειρία σου ως τώρα από το Ideal Orama; Τι σου αρέσει στο ποδήλατο;
Μου αρέσει πολύ η σταθερότητα που έχει και η θέση του αναβάτη είναι ό,τι πιο άνετο έχω δοκιμάσει σε ποδήλατο. Γενικά, το design του είναι καταπληκτικό. Αυτό όμως που με ξεπερνά είναι οι αυτόματες ταχύτητες που διαθέτει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Είναι σαν το ίδιο το ποδήλατο να σου λέει “Εσύ χαλάρωσε και απόλαυσε, όλα τα υπόλοιπα άστα σε μενα”!

 

Μόνικα ποδήλατο

Πόσο πρακτικό νομίζεις πως είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ως όχημα μετακίνησης στις ελληνικές πόλεις;
Είναι ό,τι πιο πρακτικό μπορώ να φανταστώ.

Με ένα ποδήλατο σαν το Ideal Orama μπορείς να καλύψεις μεγάλες αποστάσεις χωρίς το φόβο να σε εγκαταλείψει μιας και η αυτονομία του είναι τεράστια. Συν οτι έχει δική του κλειδαριά ενσωματωμένη ώστε να μπορείς να το κλειδώνεις εύκολα. Φυσικά, όπως και με κάθε άλλο μέσο μετακίνησης, στις ελληνικές πόλεις χρειάζεται μεγάλη προσοχή και… εξελιγμένη περιφερειακή όραση!

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που τραγουδάς πιο συχνά όταν κάνεις ποδήλατο;
I believe I can flyyyyyyyyyy!!!!!

Δείτε επίσης

Καλή σχολική χρονιά με… Μy market και ποδήλατο!

Tα My market οραματίστηκαν, υλοποίησαν και με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ συνεχίζουν να πρωτοπορούν με ...

Woom Bikes

Η WOOM Bikes επίσημα στην ελληνική αγορά!

WOOM Bikes by Cyclestore Athens! Τα κορυφαία παιδικά ποδηλατα της αυστριακής εταιρείας WOOM Bikes γίνονται ...

Αξιοθέατα με υψομετρικά: Στη Δυτική Κρήτη με ποδήλατο. Ξανά! Μέρος 2o

Αξιοθέατα με υψομετρικά τη Δυτική Κρήτη Από τα προηγούμενα καλοκαίρια είχα καταγράψει τις «κακιές» ανηφόρες που ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest