Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | ROAD | Kenda Valkyrie Pro 25c: Κορυφαία επιλογή!
Kenda Valkyrie PRO
Ένα ελαστικό που θα σας ικανοποιήσει σε όλα τα επίπεδα

Kenda Valkyrie Pro 25c: Κορυφαία επιλογή!

Το Kenda Valkyrie Pro είναι ένα κορυφαίο ελαστικό δρόμου

Τα ελαστικά Kenda Valkyrie Pro αποτελούν το δημιούργημα πολυετούς έρευνας της Kenda και το τελικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τις προσπάθειές της.

Η Kenda αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Έως πριν μερικά χρόνια ήταν περισσότερο γνωστή για τα ΜΤΒ ελαστικά της καθώς και τα ιδιαιτέρως ποιοτικά ελαστικά στις κατηγορίες city και trekking. 

Τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια, η Kenda δημιούργησε ένα κέντρο ερευνών στο Οχάιο για την εξέλιξη των προϊόντων της στην κατηγορία auto-moto. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία του κέντρου αυτού, οδήγησε την εταιρεία στη δημιουργία ενός ελαστικού υψηλής ποιότητας για ποδήλατα δρόμου: το Kenda Valkyrie Pro.

Σύμφωνα με τη σκανδιναβική μυθολογία, οι Βαλκυρίες ήταν ελάσσονες γυναικείες θεότητες που αποφάσιζαν ποιoς θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει στη μάχη και από τις ψυχές όσων πέθαιναν σχημάτιζαν δικό τους στρατό. Λόγω της θέσης τους αυτής, ήταν ιδιαίτερα σεβαστές σε όλους.

Η όπερα Βαλκυρία του Βάγκνερ – μάλλον η πιο γνώριμη απεικόνιση των Βαλκυριών – αποτελεί το δεύτερο μέρος της ρομαντικής επικής τετραλογίας του Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν (Der Ring des Nibelungen).  Το πιο γνωστό απόσπασμα του έργου είναι το Η Επέλαση των Βαλκυριών και φυσικά είναι βασισμένο στη Σκανδιναβική μυθολογία.

Κατά την επέλασή τους στα βροχερά βουνά δεν ξέρουμε αν οι Βαλκυρίες θα είχαν επιλέξει τα ομώνυμα ελαστικά της Kenda για τα γρήγορα, πανίσχυρα αλλά και αέρινα άρματά τους, πάντως, κρίνοντας από την ποιότητα και την αξιοπιστία τους, μάλλον θα ήταν σοφή μια τέτοια απόφαση!

 

PRO σε όλα του!

Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ελαστικού είναι η δυνατότητα να συνδυάζει την εξαιρετική κύλιση και το χαμηλό βάρος με υψηλή αντοχή στη διάτρηση. Και τα αποτελέσματα στο δρόμο δικαιώνουν τις προσπάθειες της Kenda.

Για τη δημιουργία τoυ Valkyrie Pro, η Kenda χρησιμοποιεί ένα νέο συστατικό το R3C, το οποίο διασφαλίζει το ελαφρύτερο και ταχύτερο ελαστικό που έχει δημιουργήσει ως τώρα η εταιρεία.

Το νέο προφίλ του ελαστικού σε συνδυασμό με το K-Armor και το R3C δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που βρίσκεται στα ίδια επίπεδα (στο 1% υπολογίζεται η διαφορά) με το κορυφαίο ελαστικό της αγοράς σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των μηχανικών της Kenda.

Ενώ όμως στην ταχύτητα και στο βάρος βρίσκεται στα επίπεδα των κορυφαίων της κατηγορίας, εκεί που υπερτερεί το Valkyrie Pro είναι η αντοχή του στα σκασίματα χάρη στην προστασία K-Armor αλλά και του Iron Cap Belt.

Το Iron Cap Belt αποτελεί ένα στρώμα υλικού που εξασφαλίζει πρόσθετη προστασία από τα σκασίματα.

Σύμφωνα με τον Ben Anderston, διευθυντή πωλήσεων της Kenda για τη Β. Αμερική, «συνήθως, όταν χρησιμοποιείς Kevlar και θέλεις προστασία από τα σκασίματα, αναγκάζεσαι να προσθέσεις περισσότερο λάστιχο γιατί τα δυο υλικά δεν δένουν καλά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο βαρύ ελαστικό. Αν χρησιμοποιήσεις λιγότερο Kevlar στο στάδιο της κατασκευής, το ελαστικό έχει χαμηλότερη προστασία. Η χρήση του υλικού K-Armor πετυχαίνει το απόλυτο δέσιμο με το λάστιχο και προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία». 

Αυτό σημαίνει πως έχει κάποιος ένα ελαστικό γρήγορο, ελαφρύ και ταυτόχρονα εντυπωσιακά ανθεκτικό.

Στο δρόμο

Το πρώτο που προσέχει κάποιος πριν ακόμη χρησιμοποιήσει το ελαστικό είναι το χαμηλό του βάρος. Χαμηλότερο από τα περισσότερα ανταγωνιστικά μοντέλα.  

Aυτό ήδη δημιουργεί μια εξαιρετικά θετική εικόνα για το ελαστικό.

Το δεύτερο είναι η εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Το Valkyrie PRO  «ρολάρει» υπέροχα και έχει μια ιδιαίτερη, μαλακή αίσθηση – σχεδόν γλυκιά.

Από τα πρώτα χιλιόμετρα η συμπεριφορά του ποδηλάτου αλλάζει αισθητά και οι ανωμαλίες του δρόμου γίνονται ξαφνικά μικρότερες.

Δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το ελαστικό σε ιδιαίτερα γρήγορη οδήγηση αλλά η αίσθηση που έδινε στα κατηφορικά κομμάτια αλλά και στα απότομα φρεναρίσματα προκαλούσε απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά ακόμα και στην «ιδιαίτερη» ελληνική άσφαλτο.

Το Valkyrie PRO «γαντζώνει» στο δρόμο, όντας μαλακό και προβλέψιμο.

Αν σε αυτό προσθέσει κάποιος και την υψηλή – σύμφωνα με την Kenda – ανθεκτικότητά του στα σκασίματα, έχουμε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό προϊόν, που θα έπρεπε οπωσδήποτε ο καθένας να βάλει ανάμεσα στις πρώτες του επιλογές για ένα ελαστικό δρόμου υψηλής ποιότητας.

Ένα ελαστικό που εντυπωσιάζει. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

 

Ζυγισμένα τα 700x25c είναι απολύτως μέσα στα όρια που δίνει ο κατασκευαστής και σε βάρος που τα καθιστά από τα ελαφρύτερα – αν όχι τα ελφρύτερα – της κατηγορίας τους!

Μία γκάμα κατάλληλη για όλες τις ανάγκες

Το Kenda Valkyrie PRO είναι διπλωτό – όπως άλλωστε περιμένει κάποιος από ένα ελαστικό της κατηγορίας του – με 120 TPI. 

Η μέγιστη πίεση που δέχεται στα 28c και 30c είναι 100PSI ενώ στα 23c και 25c φτάνει στα 125 PSI.
Τα βάρη των ελαστικών σύμφωνα με την Kenda είναι: 

  • 700x30c – 267γρ. ±13 
  • 700x28c – 235γρ. ±12
  • 700x25c – 182γρ. ±9
  • 700x23c – 178γρ. ±9
Τα ελαστικά Kenda Valkyrie Pro είναι διαθέσιμα σε clincher και tubular εκδόσεις.

Αντιπρόσωπος: Ν. Μανιατόπουλος ΑΕ, www.bikesworld.gr
Tιμή: 55 ευρώ το τμχ. (ενδεικτική λιανικής) για 700x25C
Πληροφορίες: www.kendatire.com

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Scott Voltage eRide Trail Bike

Scott Voltage eRIDE: σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα…

Το μέλλον των ηλεκτρικών Trail Bike όπως παρουσιάζεται μέσα από το ολόφρεσκό Scott Voltage eRide ...

Muc-Off

H Muc-Off επεκτείνει την γκάμα της!

Τέσσερα νέα, συναρπάστικά προϊόντα, έρχονται να εμπλουτίσουν την γκάμα της Muc-Off που γνωρίσαμε από τα ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest