Home | Αρχική | Kώστας Λιβανός: Ο νεαρός Κρητικός γίνεται δύο φορές Παγκόσμιος!
Κώστας Λιβανός
Photo: https://www.jwm-frankfurt.de

Kώστας Λιβανός: Ο νεαρός Κρητικός γίνεται δύο φορές Παγκόσμιος!

Ο Κώστας Λιβανός στην κορυφή του κόσμου – δύο φορές!

Στην πίστα η Ελλάδα έχει παράδοση εδώ και αρκετά χρόνια. Μια παράδοση που συνεχίζεται όπως μας απέδειξε τις προηγούμενες μέρες ο Κώστας Λιβανός με μια νέα γενιά εξαιρετικών αθλητών.

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Εφήβων – Νεανίδων, πραγματοποιήθηκε φέτος στη Φρανκφούρτη, με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Νέα παιδιά, από την Αμερική ως την Αυστραλία και από τη Νέα Ζηλανδία ως την Αίγυπτο – και φυσικά απ’ όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες – συμμετείχαν στη σημαντικότερη διοργάνωση της κατηγορίας αυτή και αγωνίστηκαν για τη φανέλα με το ουράνιο τόξο.

Η Ελληνική αποστολή είχε φέτος μια εξαιρετική παρουσία και μας χάρισε όχι ένα αλλά «Δύο» Χρυσά Μετάλλια με τον Κώστα Λιβανό, αθλητή του Τάλου AΝΕΚ Lines, στο Κέριν και στα 200μ. σπριντ.  Αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά της αποστολής είχαν εντυπωσιακές επιδόσεις με την ομάδα να καταλαμβάνει και την 6η θέση στο ομαδικό σπριντ.

Μιλήσαμε με τον Παναγιώτη Μαρεντάκη – έναν από τους πρωτεργάτες της αγωνιστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα – και προπονητή των μεγάλων πρωταθλητών!

 

O Kώστας Λιβανός αγωνίζεται για το χρυσό

 

Τίτλος Πρωταθλητή Ευρώπης και τώρα δύο Παγκόσμιοι τίτλοι σε μία διοργάνωση και 6η θέση στο ομαδικό σπριντ από τους αθλητές σου.Πώς νιώθεις γι’ αυτές τις επιτυχίες;

Συναισθήματα πρωτόγνωρα, μοναδικά, απίστευτα. Στο δεύτερο χρυσό του Κώστα δεν μπορούσα να συγκράτησω τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης. 

Πόσα χρόνια δουλεύεις με αυτά τα παιδιά και ειδικά με τον Κώστα Λιβανό;

Όλα τα παιδιά γαλουχήθηκαν και έμαθαν ποδήλατο από τον έναν και μοναδικό Κώστα Ορφανουδάκη, στην ακαδημία μας, από 8 περίπου ετών. Εγώ τους έχω τα τελευταία 6 χρόνια περίπου. 

 

Κώστας Λιβανός
Στην κορυφή του κόσμου όχι μία φορά αλλά δύο ο Κώστας Λιβανός!
Photo: https://www.jwm-frankfurt.de

 

Πες μας λίγα περισσότερα για τον Λιβανό. Από πότε ξεκίνησε το ποδήλατο; Τι κάνει στη ζωή του, βλέπει το μέλλον του στην πίστα ή στο δρόμο;

 Ο Κώστας όπως και ο Βασίλης και ο Ηλίας είναι μαθητές Λυκείου. Με τις διακρίσεις τους κέρδισαν την εισαγωγή τους σε όποιο ΑΕΙ επιθυμούν. Σίγουρα και οι τρεις μπορούν να διακριθούν και σε μεγαλύτερες κατηγορίες στην πίστα. 

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις προπόνηση στην Κρήτη για αγωνίσματα πίστας;

Με δεδομένο πως δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις στην Κρήτη, γίνεται εύκολα κατανοητό πως η προπόνηση για αγωνίσματα πίστας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καταστάσεις και προσομοιωσεις πίστας έξω στο δρόμο κι αυτό αποτελεί συχνά μεγάλο ρίσκο για την ασφάλειά μας και τη σωματική μας ακεραιότητα. 

Η Εθνική ομάδα εφήβων στα σπριντ αποτελείται εξ ολοκλήρου από δικούς σου αθλητές – είναι Χανιώτικη υπόθεση δηλαδή. Πώς το εξηγείς αυτό;

Είχα την ευτυχία, την και την τύχη να μου στείλει αυτά τα τρία διαμάντια ο Θεός τόσο ως αθλητές αλλά και σαν χαρακτήρες ταυτόχρονα. Δουλέψαμε σκληρά, με πολύ ιδρώτα, κούραση, πόνο και δυσκολίες, τελικά ο κόπος μας δικαιώθηκε. Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς των παιδιών που στήριξαν το όνειρο των παιδιών τους και είχαμε άριστη συνεργασία. 

 

O Oμοσπονδιακός Προπονητής Λάμπρος Βασιλόπουλος και «φύλακας άγγελος» των νεαρών πρωταθλητών

 

Μέλος της αποστολής ήταν και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής και Ολυμπιονίκης Λάμπρος Βασιλόπουλος. Πόσο βοήθησε η δική του μεγάλη εμπειρία τους νεαρούς αθλητές;

Ο Λάμπρος Βασιλόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τις «τελευταίες πινελιές»  στην τακτική των αγώνων και με την τεράστια εμπειρία του στα αγωνίσματα πίστας πιστεύω πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας στηρίζει το έργο σας;

Η ΕΟΠ επένδυσε από πέρυσι στις μικρές ηλικίες και για αυτήν της την απόφαση, πιστεύω δικαιώθηκε και τις δύο χρονιές. Μας έστειλε δύο χρονιές σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σίγουρα η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει περισσότερο την ομοσπονδία μας οικονομικά για να έχει δυνατότητες και αυτή με την σειρά της να επενδύσει όλα τα παιδιά των εθνικών ομάδων. Οι Έλληνες ποδηλάτες διακρίνονται συνεχώς στο εξωτερικό. 

Η Λιοδάκη, η οποία επίσης έδειχνε πως είχε τις δυνατότητες να ασχοληθεί σε αυτό το παγκόσμιο, γιατί δεν ακολούθησε την αποστολή;

Αυτό ήταν απόφαση του Ομοσπονδιακού προπονητή, Στέργιου Σαλπαδήμου.  

Με δυο τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή στις αποσκευές σας, ποιά είναι πλέον τα σχέδια για το μέλλον;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους να προσπαθήσουμε περισσότερο γιατί αλλάζουμε κατηγορία του χρόνου και ευελπιστώ με την στήριξη κράτους και ΕΟΠ να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πρόκριση στην Ολυμπιάδα του 2024.

 

Η «χρυσή ομάδα» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πίστας Εφήβων 2019. Ο Παναγιώτης Μαρεντάκης έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος!

 

Τα αποτελέσματα των αθλητών της αποστολής:

15-08-2019: Σκρατς / 19η θέση: Παναγιώτης Καρατσιβής

15-08-2019: Κέιριν / 1η θέση: Κωνσταντίνος Λιβανός (Χρυσό Μετάλλιο / Παγκόσμιος Πρωταθλητής)

16-08-2019: Ατομικό Πουρσουίτ / 13η θέση: Παναγιώτης Καρατσιβής

17-08-2019: Όμνιουμ / 12η θέση: Παναγιώτης Καρατσιβής

17-08-2019: Σπριντ /

1η θέση: Κωνσταντίνος Λιβανός (Χρυσό Μετάλλιο / Παγκόσμιος Πρωταθλητής)

23η θέση: Βασίλειος Μαυριγιαννάκης

18-08-2019: 1000 μ. ΤΤ /

4η θέση: Κωνσταντίνος Λιβανός

22η θέση: Βασίλειος Μαυριγιαννάκης

 

Δείτε επίσης

Velo-city Ghent

Velo-City Ghent 2024: To μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, φέτος στη Γάνδη

Ποδηλατική Καινοτομία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Η Γάνδη, μια πόλη γνωστή για την ιστορική γοητεία ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

Vintage Bikes by Mario Volante στο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Αγαπημένα, παλιά ποδήλατα Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την ιστορία του ποδηλάτου; Μα ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest