Home | Αρχική | Greek BMX show by George Ntavoutian

Greek BMX show by George Ntavoutian

BMX Show

O Γιώργος Νταβουτιάν και η ομάδα του στο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ για ένα BMX Show που κόβει την ανάσα…

Στο φετινό Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 ως τις 30 Μαρτίου στο Πεδίον του Άρεως, θα απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό Dirt Jump Bike Show, με ακροβατικά και άλματα που κόβουν την ανάσα, από έναν από τους καλύτερους αναβάτες του είδους, τον συναρπαστικό Γιώργο Νταβουτιάν, τον 26χρονο αθλητή από την Καλαμάτα, που έχει καταφέρει μια σπάνια παγκόσμια πρωτιά: το μεγαλύτερο Full Loop με BMX – μέσα σε ένα pipe με ύψος 7,5 μέτρα – όσο ένα διώροφο κτίριο – όπου… έγραψε ιστορία!

Το dirt jump bike ήταν μια φυσική εξέλιξη των αγώνων BMX, της ορεινής ποδηλασίας και των αγώνων 4 cross. Η ονομασία αυτής της ποδηλατικής κατηγορίας μιλάει από μόνη της. Ουσιαστικά είναι πτήσεις με ποδήλατο πάνω από άλματα φτιαγμένα από χώμα, με αποτέλεσμα ο αναβάτης να βρίσκεται στον αέρα.
Tο dirt jump bike διαφέρει από την κλασική ορεινή ποδηλασία, καθώς ο στόχος δεν είναι να ολοκληρωθεί η διαδρομή στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Εδώ δίνεται πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην έκφραση και τη δημιουργικότητα. Οι διαγωνιζόμενοι βαθμολογούνται με βάση το στυλ, τη δυσκολία και την εκτέλεση των κόλπων τους.

 

Γιώργος Νταβουτιάν

 

Η ζωή του Έλληνα αθλητή Γιώργου Νταβουτιάν είναι ολόκληρη πάνω σε ένα ποδήλατο. Πάνω του ανέβηκε λίγο πριν κλείσει τα 3 του χρόνια και από τότε ερωτεύτηκε.

«Ο πατέρας μου – και αυτός τρελός με το ποδήλατο – με έβαλε από νωρίς στο κόλπο. Πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με το mountain bike και καταβάσεις βουνών, αλλά το 2011, απλά και μόνο χαζεύοντας ένα παιδί στην πλατεία να κάνει bmx, κατάλαβα αμέσως τι ήθελα να κάνω. Σύντομα είχα αποκτήσει και το πρώτο μου bmx. Η ζωή μου άλλαξε οριστικά από τότε. Βλέπω τον κόσμο με διαφορετικό μάτι – τα πάντα γύρω μου είναι ένα πιθανό καινούριο εμπόδιο, κάτι που μπορώ να χρησιμοποιήσω με το ποδήλατο μου. Παίρνω τα άψυχα σημεία και τους δίνω ζωή. Νιώθω πιο ελεύθερος και ανεξάρτητος, δεν υπάρχουν κανόνες.»

Το Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ φιλοξενεί φέτος τον Γιώργο Νταβουτιάν για 5 εμφανίσεις:

  • Παρασκευή 28 Μαρτίου – ώρα 19:00
  • Σάββατο 29 Μαρτίου – ώρες 12:00 και 19:00
  • Κυριακή 30 Μαρτίου – ώρες 12:00 και 19:00

Μην τον χάσετε!

Γιώργος Νταβουτιάν

 

Δείτε επίσης

Η νίκη στο Brabantse Pijl σηματοδοτεί την επιστροφή του Remco Evenepoel 

Ο Remco Evenepoel επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με νίκη στο Brabantse Pijl ύστερα από μια ...

Δηλώσεις συμμετοχής Μegalopolis

Δηλώσεις συμμετοχής Μegalopolis Gravel Classic

Εσείς, δηλώσατε συμμετοχή στην πιο Fun διοργάνωση της Άνοιξης; Χωμάτινες διαδρομές στην ορεινή Αρκαδία, μοναδικά ...

Στην Αρχαία Ολυμπία με άρωμα Tour de France…

L’Étape Greece by Tour de France 2025 presented by Škoda: Μια ακόμη ποδηλατική εμπειρία ζωής ...

Pin It on Pinterest