Home | Αρχική | Eurobike 2022, 13 – 17 Ιουλίου: Η μεγάλη έκθεση για το ποδήλατο, στη Φρανκφούρτη
Eurobike 2022

Eurobike 2022, 13 – 17 Ιουλίου: Η μεγάλη έκθεση για το ποδήλατο, στη Φρανκφούρτη

Eurobike 2022

Το Εurobike αλλάζει χώρο, πηγαίνει στην Φρανκφούρτη, αλλάζει ημερομηνίες και στην 30η έκδοσή του, μοιάζει πιο ενδιαφέρον από ποτέ!

Η αγορά αλλάζει, αλλάζουν οι απαιτήσεις και οι ανάγκες και αν δεν τις αφουγκραστείς, δεν μπορεί να συνεχίσεις.
Το Eurobike – η μεγαλύτερη έκθεση για το ποδήλατο στην Ευρώπη, με 30 χρόνια ιστορίας – «βίωσε» τις αλλαγές αυτές και ήδη τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις.

 

Eurobike 2022
Η προσπάθεια αυτή την οδήγησε σε δύο μεγάλες αλλαγές: από τη μια σε νέα τοποθεσία – στην Φρανκφούρτη, μια πόλη με εύκολη πρόσβαση και εξαιρετικές υποδομές – και από την αλλαγή στη διεύρυνση του κόνσεπτ και του περιεχομένου της.
Μπορεί το εκθεσιακό κομμάτι να παραμένει το βασικό στοιχείο της έκθεσης αλλά μέσα από μια πορεία που διήρκεσε μερικά χρόνια, το Eurobike πλέον ασχολείται με μικροκινητικότητα, με ποδηλατικό τουρισμό, με αστική κινητικότητα δίνοντας έμφαση σε λύσεις και προτάσεις για τις σύγχρονες πόλεις.
Η αστική ποδηλασία σε όλες τις μορφές της παίζει σημαντικό ρόλο και εκφράζει την ανάπτυξη της αγοράς προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 

 

Oι Stefan Reisinger, Managing Director της fairnamic GmbH και ο Wolfgang Marzin, CEO της Messe Frankfurt

Περισσότεροι από 1.500 εκθέτες φέτος

Στην Φρανκφούρτη λοιπόν, στην καρδιά της Ευρώπης, το Eurobike γίνεται μεγαλύτερο, περισσότερο διεθνές, πιο πολιτικό και δίνει μεγάλη βαρύτητα στην κινητικότητα και το μέλλον.
Και η ανταπόκριση των εκθετών που φέτος θα συμμετάσχουν δείχνει πως οι κινήσεις αυτές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Το νέο κόνσεπτ του Eurobike είναι πλέον ολοκληρωμένο και ήδη εκφράζει τον προσανατολισμό μας για το μέλλον», δήλωσε ο Wolfgang Marzin, CEO της Μesse Frankfurt.
«Με περισσότερους από 1.500 εκθέτες και εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο, το 30ο Eurobike, εκφράζει το τι μπορεί να πετύχει ενωμένη η ποδηλατική αγορά μετατρέποντας την Φρανκφούρτη στην πόλη του Eurobike. Με έμφαση στην αστική κινητικότητα και το μέλλον των πόλεων, το περιεχόμενο του φετινού Eurobike είναι πιο κοντά από ποτέ στις ανάγκες της αγοράς», δήλωσε ο Stefan Reisinger, Μanaging Director της Fairnamic.

 

Eurobike 2022

 

Στην Start Up area, μπορεί κάποιος να βρει νέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις απ’ όλο τον κόσμο. Οι νέες, καινοτόμες εταιρείες στεγάζονται στο Hall 8 και μιλάνε για το μέλλον της κινητικότητας εκφράζοντας θέματα όπως βιωσιμότητα, ψηφιοποίηση και νέα κόνσεπτ κινητικότητας.
Στην Event area, οι start up επικοινωνούν με κοινό και αγορά και προτείνουν μια ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της αγοράς.

 

Eurobike 2022

 

Υπάρχουν εταιρείες όπως η Hillstrike d.o.o. που απευθύνονται στους «πορωμένους» με την αδρεναλίνη στο MTB και το σκι. Η εταιρεία από την Σλοβενία προτείνει πετάλια για DH και εντυπωσιακές αναρτήσεις.
Η Βρετανική Aero Sensor Ltd παρουσιάζει αισθητήρες που καταγράφουν τη θέση πάνω στο ποδήλατο και αναλύουν την αεροδυναμική αντίσταση του αναβάτη με μεγάλη ακρίβεια, οι οποίοι, σε συνδυασμό με έναν αισθητήρα που καταγράφει χρόνους, κάνει σημαντικά βήματα προς την απόλυτη αεροδυναμική στα ποδήλατα.

 

Η Imero GmbH παρουσιάζει NFC chips τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε ποδήλατα ή αξεσουάρ και παράγουν ψηφιακό περιεχόμενο μέσω της πλατφόρμας της εταιρείας.
Η Revolz Ltd από το Ισραήλ προτείνει ένα εντυπωσιακό τρίκυκλο cargo με δυνατότητα να δεχτεί συνεπιβάτη το οποίο καλύπτει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση μπαταρίας.
Η αυστραλέζικη Knog παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό σύστημα συναγερμού που τοποθετείται στα ποδήλατα – με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή – και όχι μόνο ειδοποιεί σε περίπτωση μετακίνησής του αλλά σας δείχνει και κάθε στιγμή πού ακριβώς βρίσκεται το ποδήλατο!

 

Eurobike 2022

Οι γίγαντες επιστρέφουν…

Πέρα όμως από τις start up και τις εταιρείες τεχνολογίες, στο φετινό Eurobike θα δούμε πολλούς από τους «μεγάλους». Εταιρείες όπως οι Shimano, SRAM, Scott, Specialized, Ortlieb, Brompton, Dahon, Tern, Fuji, Corratec, Merida, Stromer, Orbea, Pinion, Riese & Muller, Storck και πολλοί ακόμη θα βρίσκονται στο Eurobike για να δείξουν τα νέα τους προϊόντα.

Το 30ο Eurobike ανοίγει τις πόρτες του από την Τετάρτη, 13 Ιουλίου ως την Κυριακή 17 Ιουλίου, στην Φρανκφούρτη από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.
Το ΜBike φυσικά θα είναι εκεί και θα σας μεταφέρει τις εντυπώσεις!

Δείτε επίσης

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια ...

Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου Αντοχής

Διασυλλογικός αγώνας δρόμου αντοχής Γύρος Λάρισας Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός σύλλογος Λάρισας διοργανώνει, σε συνεργασία με ...

Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης

Αγώνας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης στη Λάρισα Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, www.podilatikos.gr, διοργανώνει σε συνεργασία ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest