Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | Enduro MTB days in Pelion

Enduro MTB days in Pelion

Enduro Days Mountain bike

Φωτό: Enduro Days

Στις 16 και 17  Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Enduro MTB Days.  Το Φθινόπωρο, τα μονοπάτια είναι στα καλύτερά τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και το χώμα έχει την υγρασία από τις πρώτες βροχές. Έχει τελειώσει η περίοδος συντήρησης και είναι η καλύτερη στιγμή για την ετήσια συνάντηση που πραγματοποιείται για 4η  χρονιά στο Πήλιο!

Στο 1ο Enduro Days οι αναβάτες γνώρισαν το Πήλιο και από τότε δεν το έχουν ξεχάσει ούτε στιγμή!  Έχουν μεσολαβήσει πολλά, σταθμός ήταν η διοργάνωση του Enduro Mediterraneo, η σειρά διοργανώσεων σε Κίσαβο, Όλυμπο και τον αγώνα του Πηλίου που έκλεισε με απόλυτη επιτυχία το 2016.

Κάθε διοργάνωση έχει σκοπό να αναδείξει τον τόπο και τις δυνατότητές του, να ανοίξει νέα μονοπάτια ή να συντηρήσει υπάρχοντα και να προσφέρει στους αναβάτες μια ξεχωριστή εμπειρία.

Στον Κίσσαβο ανοίχτηκε μονοπάτι από την κορυφή μέχρι τη θάλασσα, στον Όλυμπο φτάσαμε στο Enduro Days του 2016 μέχρι τη 2η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, στα 2912 μέτρα υψόμετρο, στο Πήλιο οι δύο αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί και τα events έχουν προσελκύσει τους καλύτερους αναβάτες.

To ραντεβού της Enduro MTB κοινότητας ανανεώνεται 16 και 17 Σεπτεμβρίου με δύο διαδρομές που θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις!

Κέντρο των εκδηλώσεων θα είναι το παραλιακό χωριό της Κάτω Γατζέας.  Το Σάββατο θα δούμε τα μονοπάτια των ημιορεινών χωριών σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων με 560 υψομετρικά ενώ την Κυριακή οχήματα της διοργάνωσης θα μεταφέρουν αναβάτες και ποδήλατα στην κορυφή του βουνού, στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου.

Εκεί συναντάμε το δάσος με τις οξιές γύρω από τις ψηλότερες κορφές.  Το μονοπάτι που θα μας φτάσει στο υψόμετρο 0 και το σημείο που ξεκινήσαμε είναι από τα πιο ωραία στην Ελλάδα, περνάει από 4 χωριά και από 4 ζώνες βλάστησης. Η διαδρομή έχει ανοιχτεί για τις ανάγκες του αγώνα από τον περασμένο Οκτώβριο. Τα 1530 υψομετρικά μέτρα κατάβασης δεν θα αφήσουν κανέναν ανικανοποίητο!

Πρόγραμμα διοργάνωσης

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

15:00 Συγκέντρωση στην παραλία της Κάτω Γατζέας

15:30 Ενημέρωση / κατανομή σε groups

16:30 Αναχώρηση 1ου group

20:00 Ενημέρωση διαδρομής / παρουσιάσεις / Party

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

10:00 Αναχώρηση οχημάτων διοργάνωσης με προορισμό τα Χάνια

11:30 Αναχώρηση 1ου group

17:00 Λήξη διοργάνωσης

Οι διαδρομές
διαδρομή

22 χλμ. / 530 υψομετρικά

Στα πρώτα 6 χιλιόμετρα δεν έχουμε αναβάσεις, μέσα από τους ελαιώνες κατευθυνόμαστε νότια έχοντας στα δεξιά μας τη θάλασσα. Ο ανήφορος ξεκινάει αφού περάσουμε το 2ο χωριό που θα συναντήσουμε και είναι σκληρός… αλλά σύντομος.

Σε 4 χιλιόμετρα ανεβαίνουμε από το υψόμετρο 10 στα 265 για να συναντήσουμε ένα παλιό καλντερίμι που μας κατεβάζει στον πάτο μιας ρεματιάς.  Για τα επόμενα 1200 αντί να μας κουβαλάνε τα ποδήλατα θα τα κουβαλάμε εμείς. Για να βγούμε από τη ρεματιά σπρώχνουμε μέχρι το παλιό μοναστήρι του Άγιου Νικόλα. Λίγο πιο πάνω από την εκκλησία και τα συντρίμμια ξεκινάει το μονοπάτι που φτάνει μέχρι τις Μηλιές. 5 χιλιόμετρα με ήπιες αναβάσεις και καταβάσεις που μπαίνει 1η φορά σε «ανοιχτό» event! 

Έξω από το χωριό ξεκινάει η κατάβαση, στην αρχή χωματόδρομος και στη συνέχεια καλντερίμι περνώντας σχεδόν από τις αυλές παλιών πέτρινών σπιτιών και το εγκαταλειμμένο τμήμα του χωριού. Στο μεγαλύτερο μήκος της η διαδρομή είναι σε πυκνή βλάστηση ενώ στα χαμηλά τμήματα κινείται σε ελαιώνες. Το καλντερίμι με τις πέτρες να προεξέχουν δεν επιτρέπει υψηλές ταχύτητες αλλά στα πιο κάτω κομμάτια υπάρχει ροή. Το τέλος της διαδρομής είναι στην παραλία και το τελευταίο group θα έχει φτάσει με τη δύση του ηλίου.

διαδρομή
19 χλμ. / +368 -1530 υψομετρικά

Οχήματα της διοργάνωσης θα μεταφέρουν ποδήλατα και αναβάτες από την Κάτω Γατζέα στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου. Για τα πρώτα μέτρα η κλίση είναι απότομη αλλά μπαίνοντας στο δάσος με τις οξιές ξεχνιέται. Υπάρχουν τμήματα με το μαλακό χώμα της πλαγιάς να βρίσκεται στη σωστή κλίση και άλλα που θα μας κατεβάσουν για λίγο από τα ποδήλατά μας και θα τα κουβαλήσουμε.

Στις 17 Σεπτεμβρίου το φθινόπωρο έχει μόλις ξεκινήσει, τα φύλλα δεν έχουν πέσει ακόμα και μόλις έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν. Ακόμα και στα σημεία που θα χρειάζεται να κουβαλάμε τα ποδήλατα είναι απολαυστικά, είναι μια ευκαιρία να σταματάμε λίγο, να κοιτάζουμε τριγύρω και να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε γιατί φτάνοντας στο σημείο που ξεκινάει η κατάβαση των 12 χιλιομέτρων δεν θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για στάσεις!

Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων κατεβαίνουμε 1200 υψομετρικά με μόλις 64 +!  Το τερέν εναλλάσσεται και περνάμε από 4 διαφορετικές ζώνες βλάστησης που έχουν και διαφορετικό τερέν.

Οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές είναι όλοι οι συμμετέχοντες και όσοι μοιράζονται την ανυπομονησία όσο πλησιάζουν οι μέρες.
Το Enduro Days ξεκίνησε και έχει καθιερωθεί ως μια ανοιχτή φιλική συνάντηση ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον το ποδήλατο. Δεν θα υπάρξει χρονομέτρηση και κατάταξη στη φετινή διοργάνωση. Βγάζουμε εκτός του ανταγωνισμού και κρατάμε μόνο το κομμάτι της διασκέδασης και της περιπέτειας!

Δείτε επίσης

Γύρος Ελλάδας

Στο πρόσωπο του Mark Cavendish ο Γύρος Ελλάδας αποκτά τον ιδανικό πρεσβευτή

Η σχέση του Mark Cavendish με την Ελλάδα φαίνεται πως γίνεται όλο και πιο στενή, ...

μείωση ΦΠΑ

Μείωση του ΦΠΑ στα ποδήλατα – συμβατικά και ηλεκτρικά – σε όλη την ΕΕ

Τεράστια επιτυχία για τις ποδηλατικές οργανώσεις η μείωση ΦΠΑ Μια σημαντική επιτυχία του ποδηλατικού λόμπι ...

Το ΔΕΗ e-bike Festival ταξιδεύει στην Κω

ΔΕΗ e-Bike Festival Το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ, αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα, έρχεται στο νησί του ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest